Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

Gratulacje Paweł ! z jednej strony żałuję że nie pojechałem z Tobą a z drugiej nie bo patrzac jaki zmarznięty jesteś to już mam dość hehe :) jak pisałeś do mnie to myślalem że zwiniesz się do domu a jednak nie odpuścileś :) więc podwójne gratulacje

Edytowane przez bencur
  • Like 1

Ja również Pawle przyłączam się do gratulacji! Twoja klucha zacna jak zawsze! :clappinghands:

U mnie dzisiaj siedem sztuk kleni, wszystko na storki. Brania w większości bardzo agresywne.

Klenie niezbyt wielkie, ale każdy złowiony o tej porze roku cieszy ogromnie. Poniżej największy rozbójnik  :D

Ps ,Jeśli ktoś posiada namiar na producenta "Storków"  i mógłby się ze mną podzielić to będę bardzo wdzięczny.

11618070-daca-4aa6-ab8a-8a90f6a922ad_zps

Edytowane przez TOMI803
  • Like 19

Dziś większe klenie nie były skore do współpracy ale za to takie średniaczki brały :)Fotki kiepskie ale niestety brak Pawła i Grześka nad wodą :)

sprzętowo: mhx st 1142 i spro red arc

post-52497-0-69507500-1450114221_thumb.jpg

post-52497-0-82465900-1450113985_thumb.jpg

post-52497-0-46923700-1450114012_thumb.jpg

post-52497-0-62866800-1450114033_thumb.jpg

Edytowane przez bencur
  • Like 20

Witam ,dziś wybrałem się nad rzekę wypróbować swój nowy nabytek i udało się. Stary Cormoran spisał się rewelacyjnie . Jestem pd wielkim wrażeniem tego blanku.

Ryba stała w małej rynience ,połakomiła się na 3,5 cm woblerka wykonanego przez pana Gębskiego. Woda raczej mało przejrzysta ale podniesiona, idealnie tak jak lubię.

Sprzętowo: Cormoran Black Star CM. 10-40 (gramatura zawyżona o połowę),akcja - D, dł. 3m. ,kołowrotek Shimano Catana 2500 ,+plecionka 0,8 Duel Hardcore.

post-53552-0-18717100-1450376889_thumb.jpg

post-53552-0-25208500-1450376909_thumb.jpg

• Like 16

Bencur to w końcu, którym kijem obsługujesz te kluchy? St1022 czy st1023 bo mam ten delikatniejszy blank i nie wiem czy nie będzie za delikatny pod te grubsze kluchy i czy nie lepszą opcją byłoby zamienić go na 1023? :D

Edytowane przez Dominik Kubisz

Bencur to w końcu, którym kijem obsługujesz te kluchy? St1022 czy st1023 bo mam ten delikatniejszy blank i nie wiem czy nie będzie za delikatny pod te grubsze kluchy i czy nie lepszą opcją byłoby zamienić go na 1023? :D

Sorka mój błąd pomyliłem sie za pierwszym razem :) mhx st1143 :)na duża rzekę mysle ze jest ok pod klenie choc myślałem ze będzie mial większy zapas mocy :)

Panowie ciężko znaleźć coś w internetach o tej porze roku, wybieram się jutro nad Wisłę w okolicach Warszawy, w jakich miejscach mogą się kryć klenie o tej porze roku?

Biorąc pod uwagę obecną pogodę za oknem podejrzewam że klenie mogą się kręcić jeszcze w okół letnich miejscówek.

Winko i wcale się nie mylisz :) ostatnio jak byłem to odwiedzały płytkie piaseczki i żwirki ze spokojna wodą  tak jakby łapały promienie słońca które przebijały się przez chmury ale w okolicy była głębsza woda. Mam wrażenie że zachowywały się podobnie jak wiosną :)

Edytowane przez bencur

Do odważnych i wytrwałych świat należy :) trudne zadanie ale satysfakcja i zadowolenie gwarantowane :) kluczem do sukcesu o tej porze roku jest znalezienie zimowiska kleni które moim zdaniem łatwiej znaleźć w podmiejskich odcinkach rzek niż  w dzikich pozamiejskich a raczej wiejskich odcinkach :) gdy rzeka jest uregulowana to miejsc na zimowisko jest mniej i łatwiej je wyselekcjonować  ale gdy rzeka jest dzika każde miejsce może wydawać się odpowiednie :) czym warunki i trudność w wytropieniu ryby są trudniejsze tym radość i satysfakcja są większa  :) raczej nie łowie na miejskich odcinkach rzek ale moim zdaniem czym mniej odpowiednich miejsc na zimowisko tym łatwiej je wytypować bo gdy mamy ich od groma to ciężko wybrać te właściwe :) lecz to tylko moje zdanie :) może się mylę :)

• Like 1