Winko Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Nikt już raczej nie nastawia się na klenia o tej porze roku nad Wisłą w okolicach Warszawy. Niemniej życzę powodzenia☺. Trudno się z Tobą nie zgodzić. Zarówno ja jak i bencur łowimy w podgórskich rzekach a jak wiadomo Wisła to już całkiem inna bajka więc trudno mi osobiście coś konkretnego doradzić. Ale spróbować zawsze można Jak chodzi o samo nastawienie się na ten gatunek ryby o tej porze roku to wierz mi że już nie mogę się przyszłego tygodnia doczekać - na pewno zwieję żonce jeszcze przed świętami z raz nad wodę właśnie w poszukiwaniu kleni co tej porze roku jest u mnie rzeczą normalną 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michcio Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Wczorajsza wizyta na kleniowych miejscach zaowocowała kilkoma rybkami, ale rozmiarami nie powalały. Znalazłem je tam, gdzie co roku sie gromadzą na zimę.W pierwszy dzień Świat może wyskocze troszkę dalej, na inne dobre miejscóweczki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Szukaj teraz na Wiśle klenia tam gdzie bys spodziewał się okonia. Przynajmniej w normalne zimy to się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Trudno się z Tobą nie zgodzić. Zarówno ja jak i bencur łowimy w podgórskich rzekach a jak wiadomo Wisła to już całkiem inna bajka więc trudno mi osobiście coś konkretnego doradzić. Ale spróbować zawsze można Jak chodzi o samo nastawienie się na ten gatunek ryby o tej porze roku to wierz mi że już nie mogę się przyszłego tygodnia doczekać - na pewno zwieję żonce jeszcze przed świętami z raz nad wodę właśnie w poszukiwaniu kleni co tej porze roku jest u mnie rzeczą normalną Kibicuję koledze @Sicu, oby pokazał że można w grudniu na nizinnej Wiśle upolować klucha . Ja nigdy nie złowiłem w listopadzie i grudniu, ostatnie zdarzały sie w ciepły październik Szukaj teraz na Wiśle klenia tam gdzie bys spodziewał się okonia. Przynajmniej w normalne zimy to się sprawdza. Maciek, łowiłeś o tej porze roku klenie na warszawskeiej Wiśle? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sicu Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Gdybym chociaż wodery miał albo łódkę. Żadnego kontaktu dziś, ale jutro też jej dzień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Trudno się z Tobą nie zgodzić. Zarówno ja jak i bencur łowimy w podgórskich rzekach a jak wiadomo Wisła to już całkiem inna bajka więc trudno mi osobiście coś konkretnego doradzić. Ale spróbować zawsze można Jak chodzi o samo nastawienie się na ten gatunek ryby o tej porze roku to wierz mi że już nie mogę się przyszłego tygodnia doczekać - na pewno zwieję żonce jeszcze przed świętami z raz nad wodę właśnie w poszukiwaniu kleni co tej porze roku jest u mnie rzeczą normalną Trudno się z Tobą nie zgodzić. Zarówno ja jak i bencur łowimy w podgórskich rzekach a jak wiadomo Wisła to już całkiem inna bajka więc trudno mi osobiście coś konkretnego doradzić. Ale spróbować zawsze można Jak chodzi o samo nastawienie się na ten gatunek ryby o tej porze roku to wierz mi że już nie mogę się przyszłego tygodnia doczekać - na pewno zwieję żonce jeszcze przed świętami z raz nad wodę właśnie w poszukiwaniu kleni co tej porze roku jest u mnie rzeczą normalną Nie taka inna bajka Tomaszu. troche inne zwyczaje. Klenie na Dunajcu i na Wiśle to te same miejscówki. Wisła jest trudniejsza bo mniej klenia, ale jeszcze są kluseczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qcyk Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Gdybym chociaż wodery miał albo łódkę.Żadnego kontaktu dziś, ale jutro też jej dzień Spokojnie w kaloszach przejdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mako150 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Maciek, łowiłeś o tej porze roku klenie na warszawskeiej Wiśle?Zdarzyło mi się kilka maluchów trafić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Czyli klenie są wszędzie nie zależnie czy to miasto czy wieś wystarczy być upartym i szukać wytrwałość i cierpliwość to klucz do sukcesu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ginel Opublikowano 19 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 Latem łowienie kleni polega na dłubaniu szukaniu kombinowaniu z przynętami, zimą jak znajdziesz jednego to znaczy , że miejscówka obdarzy Cię następnym i następnym.... Na dodatek w takiej miejscówce zimą i późną jesienią nie ma małych klonków.Jest jeszcze jedna zależność, że jak w miesiącach zimowych jest piękna słoneczna pogoda z dodatnią temperaturą to ryby słabo reagują. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 19 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2015 ...Jest jeszcze jedna zależność, że jak w miesiącach zimowych jest piękna słoneczna pogoda z dodatnią temperaturą to ryby słabo reagują.To prawda , najlepsze są dni takie , kiedy to by się najmilej przy kominku siedziało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bencur Opublikowano 20 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2015 To się zgadza Pawle potwierdziło się to na ostatnim naszym wypadzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tadekb Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 56 - wigilijne spasione przedpołudniowe tegoroczne PB: I nie był tam sam Mikado Lexus Sapphire 260 do 13g, Zauber 2000, plecioneczka i małe lekkie coś na końcu sznurka. Przy tej pogodzie nie liczyłem na wiele więcej niż na spacerek. Cóż, mamy swoje przekonania i doświadczenia, a ryby i tak co chwilę zaskakują.... 42 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SPIDERLING84 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 56 - wigilijne spasione przedpołudniowe tegoroczne PB: 11 (1).jpg I nie był tam sam Mikado Lexus Sapphire 260 do 13g, Zauber 2000, plecioneczka i małe lekkie coś na końcu sznurka. Przy tej pogodzie nie liczyłem na wiele więcej niż na spacerek. Cóż, mamy swoje przekonania i doświadczenia, a ryby i tak co chwilę zaskakują.... To KARP przecie! Takich dużych kleni nie ma 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMIS1975 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Kto lowi w wigilię, lowi cały rok.Gratuluję takiego spaceru. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K-Pon Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 Tadziu na wypasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darek1972 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2015 piękna rybka,gratuluję takigo klucha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMI803 Opublikowano 25 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Grudnia 2015 56 cm klucha to już na bogato Gratuluję,piękny byczek Ja też dzisiaj dostałem świąteczny prezent, nawet "zaciesz" był Główną rolę odegrał stork, a prezent pływa dalej 25 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winko Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 W końcu i ja sie doczekałem!!!Wczoraj pod pretekstem świątecznego obżarstwa uciekłem na dwie godzinki z domu nad wodę. Pogoda słoneczna z lekkim zachmurzeniem i upierdliwym zimnym wiatrem. Mimo to udało sie przechytrzyć siedem kleni z czego największy załapał się na fotograficzne minimum. Przynęta to chrabąszcz XXL HUNTERa. Sprzętowo bez zmian - Silver Deamon z Biomasterem oraz żyłka 0.14. 16 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 No i wystartowałeś w końcu Tomku gratulacje !A na te grubsze pewnie przyjdzie czas , a jak znam ciebie to już niebawem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maro zebaty Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 dużo się dzisiaj działo niestety bez grubasów .... 18 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motylW1 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 Ostatnie, zimne harce w tym roku. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sebo0707 Opublikowano 27 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2015 No i wystartowałeś w końcu Tomku gratulacje !A na te grubsze pewnie przyjdzie czas , a jak znam ciebie to już niebawem .Jutro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paweł0891 Opublikowano 28 Grudnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2015 Jutro Super ! połamania i czekamy na foty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zielony Opublikowano 29 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Poszedłem nad rzeką na spacer sprawdzić jak się mają jazie. Zamiast jazia zameldował się przyzwoity kleń 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi