Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

Tomek :)  zlowiles cos dzisiaj?

Dziś było bez szans. Stan wody podniesiony o jakieś pół metra, pełno płynących kawałków kry w wodzie koloru kawy i to bez mleka! Muszę nieco odczekać aż stan wody nieco się unormuje  :(

Edytowane przez Winko

Czyli co......wiosna przyszła? :D

A no wychodzi na to że to wiosna bo w końcu udało mi się dziś otworzyć mój sezon kleniowy i to na imitacje chrabąszcza czyli ciasteczko z ,,kuchni @nowwwaka"  :D

Woda dziś już była dużo niższa niż wczoraj i nabrała mojego ulubionego koloru - zieleni. Pierwszy dzisiejszy kleń okazał się zarazem największym - pozostałe już nieco mniejsze. 

2v92ccj.jpg

14w91lc.jpg

zwlpq8.jpg

• Like 39

Dzięki koledzy  ;) Mam nadzieję że to dopiero początek i kolejne kluski już wkrótce będą się kolejno meldować  ;)

Pawle, smużka rewelacja. Pięknie szybuje na dalekie odległości, pływa i do tego można prowadzić ją pod powierzchnią wody - jak dla mnie rewelka  :D Prowadziłem go bardzo wolno z długimi przytrzymaniami, brania były bardzo delikatne i niezdecydowane ale jednak ,,smużenie" chrabąszczem pod powierzchnią wody to jest to na co klenie na moim łowisku reagują najlepiej!

Edytowane przez Winko

Kleń jak zwykle z klasą ja jednak mam pytanie co do agrafki chyba Spinwal nie? to czy nie żal ci tych pięknych woblerków? mi często się zdarzało przy uwalnianiu woblerka z zaczepu że agrafka odstrzeliła się z niego i ściągałem samą agrafkę :( Nie masz tak samo ?

Kleń jak zwykle z klasą ja jednak mam pytanie co do agrafki chyba Spinwal nie? to czy nie żal ci tych pięknych woblerków? mi często się zdarzało przy uwalnianiu woblerka z zaczepu że agrafka odstrzeliła się z niego i ściągałem samą agrafkę :( Nie masz tak samo ?

Tak dokładnie to jest szybki klips Spinwala ale nigdy mi się nie zdarzyło aby woblerek mi się z niej wypiął  :huh:

Ja z tych zapinek zrezygnowałem, bo przy częstych zmianach przynęt, szybko niszczył się węzeł mocujący. Bo jest w takim miejscu, że zmieniając przynętę przytrzymujemy go i często nim poruszamy. Przeszedłem na te w stylu Kostal G-Lock. Spinwal chyba też ma coś takiego w ofercie, ale jeszcze nie przetestowałem.