Skocz do zawartości

Klenie 2015

paweł0891

Rekomendowane odpowiedzi

Jak bym Cię zobaczył w design-ie nad rzeką też bym spier... gdzie pieprz rośnie.

No, ja Cię rozumiem @tomi ma potęrzne te łapy. Swoją droga Tomku wiem co to długa przerwa w kleniowaniu - znam ten ból zwłaszcza że kolejna już za tydzień i do do świąt !!!

• Like 1

No wreszcie Tomasz. Teraz czas na mrówki.

Marcin, przeczesałem kilkanaście najlepszych met i zaliczyłem ....jedno odprowadzenie,jedno branie i 2 konkretne zechlania Mrówki z powierzchni.Niestety wszystko na pusto.Przy normalnym(dobrym) żerowaniu ,wodzie +1metr większej oraz bez niespotykanej krucjaty kajaków i tratw ,te miejscówki starczyłyby na 3 doby łowienia.Dobrze że widziałem ryby ,więc jest szansa że jeszcze połowię.

Niestety nie złowiłem ....nic :wacko: :ph34r:

cc2be73ebbc5fd5dmed.jpg

Nawet wiem :P  czemu !!!

Zgol wąsy , brodę i wtedy spróbuj.

Albo wariant drugi: załóż czerwoną czapkę-koniecznie z białym pomponem !!!

PZDR !!

Piotruś,wszystkie kłaki zostały usunięte.Chciałem zapuszczać dalej ale dostałem cynk od analityków że w tym roku usługi "Świetego Mikołaja " nie będą w cenie.

Jak bym Cię zobaczył w design-ie nad rzeką też bym spier... gdzie pieprz rośnie.

Kuba,nie byłoby tak źle.Nawet niedźwiedzia można oswoić. :)

Mimo tego designu ,jestem bardzo spokojnym człowiekiem.

Tomi....Skąd ja to znam.Ile razy,to ja jechałem na "swoją rzeczkę",pogoda odpowiednia,ryby namierzone i na zero.Ale nie pierwszy i nie ostatni raz.... :)

Tomas,mam dystans i szacunek do rzeki i jej mieszkańców.Wiem że nie zawsze jest "dzień dziecka" z nagrodą w postaci kilkunastu wyholowanych ryb.To był pierwszy wyjazd ,gdzie nie wyholowałem kompletnie nic :(.W najgorszych warunkach udawało się złowić 1-3 ryby.Widziałem sporo ryb które nie reagowały na żaden,nawet naturalny pokarm,o różnych porach dnia.Jest to o tyle dziwne że niżówka trwa już ponad 2 miesiące i brak wody ,a zarazem miejsc do zdobywania pokarmu i tegoż pokarmu powinno już brakować.Ryby powinny rywalizować i intensywnie konkurować o jakikolwiek pokarm.Niestety nie zaobserwowałem tego zjawiska.

Jak sięgnę pamięcią to sierpień był miesiącem najlepszych połowów i największych ryb.Coś się zmieniło :ph34r:

Ps.Widziałem jedną rybę którą można by było wpasować w te moje rozwarte łapska na zdjęciu.

Jeżeli nie był to boleń to....... :whistling: :whistling: :whistling: .

Majestatycznie przepłynęła pod stadkiem kleników 40-50cm,które stały bliżej powierzchni.

Pozdrawiam Tomi B)

Gratuluję wszystkim łowcom pięknych kleni.

W poprzednią niedzielę wybrałem się w końcu na klenie.Po 2,5 miesięcznej przerwie w wędkowaniu apetyt na kabany był ogromny.

Liczyłem na ryby minimum takie, jak rozłożone ręce na drugim zdjęciu. :)

f2433b1a70225848med.jpg

cc2be73ebbc5fd5dmed.jpg

Pozdrawiam Tomi B)

...... ufff... a już myślałem, ze mi tylko nie biorą :D

Niżówka nie ustępuje, więc trzeba dostosować się do panujących warunków. Dzisiaj była tylko muchóweczka i jasny cel- kleń. Udało się! Oprócz maluchów trafił się ich dziadek ;)

Kijek 9', 4-5 AFTMA, przypon 0,18mm i piankowy pasikonik od usera @Raczej.

2zpqrds.jpg

• Like 34

Niżówka nie ustępuje, więc trzeba dostosować się do panujących warunków. Dzisiaj była tylko muchóweczka i jasny cel- kleń. Udało się! Oprócz maluchów trafił się ich dziadek ;)

2zpqrds.jpg

Jakiego wzrostu był ten dziadzio?

Gratuluję wszystkim łowcom pięknych kleni.

W poprzednią niedzielę wybrałem się w końcu na klenie.Po 2,5 miesięcznej przerwie w wędkowaniu apetyt na kabany był ogromny.

Liczyłem na ryby minimum takie, jak rozłożone ręce na drugim zdjęciu. :)

f2433b1a70225848med.jpg

cc2be73ebbc5fd5dmed.jpg

Pozdrawiam Tomi B)

Tomek, ale z Ciebie Rumcajs :D

• Like 1

2zpqrds.jpg

Gratulacje Kamil !!! cieszę się, że robal się przydał !!! :)

• Like 2

Pięknymi kluskami posypało, gratulacje dla Was! Woda ekstremalnie niska. Miejscówki z potencjałem, które wcześniej były niedostępne ze względu na zbyt silny nurt, teraz można spokojnie obławiać, niektóre ładnie obdarowują. Niestety nic w okolicach 50 nie meldowało się, w takim przypadku dobre i 40+ :) Brania tradycyjnie na przelewie, przynęty to własnej roboty woblery 3,5-4cm, płotka, ewentualne coś w kolorach osy/szerszenia. 

DSC_1307_-2.jpg

DSC_1310_1_.jpg

DSC_1315_.jpg

DSC_1321_11_.jpg

• Like 24

Graty dla tych którzy połowili! Ja dziś zaliczyłem już zapewne ostatnie moje wyjście nad wodę w tym roku, szykuje się do kolejnego wyjazdu do DE. Rybki dziś niezbyt chętnie współpracowały ale i tak udało sie kilka kleni wydłubać. Największy który skusił sie na nurkującego chrabąszcza xxl.

16jn14w.jpg
Ps:
Sorki za słaba fotkę, muszę chyba jednak dokupić pilota.
  • Like 29