Skocz do zawartości

kolko lacznnikowe

robert67

Rekomendowane odpowiedzi

Luz Robert, niektórzy nawet bez bez irlandzkiej nie lepsze tematy zaczynają, a potem jeszcze w najlepsze (niestety)... kontynuują  :lol:

PS. skoro irlandzka to ode mnie masz :highfive:

Chyba sobie sam bana strzele bo, frustracja zenitu dosięga :wub: .

O ile mogę wierzyć swojej pamięci z wczorajszego wieczoru :wub: , koniecznie chciałem udowodnić, że wszyscy powinni stosować znaki polskie pisząc posty.

W krotce jednak, znalazłem kontrargument...

Można pisać bez znaków a jednak, treściwie i z sensem :wub: .

No, i zrobiło się...za późno :wub: .

Jest jeden powód do frustracji - irlandzka nie szkocka ;)

U.

Generalnie, unikam mocnych alkoholi ;) , już mi nie służą (jak widać  :D ) . Irlandzka wcale nie jest błędem, to oczywiście kwesta gustu. Dla mnie szkockie są za agresywne ;) .

Taaak, a ja od wczoraj zachodzę w głowę, o co chodzi z tym cholernym kółkiem łącznikowym? :lol:

Darku, obserwując dyskusje "sprzętowe" myślę, że do kółek łącznikowych dobrniemy, w trakcie swobodnych dyskusji na wszystkie pozostałe tematy :D .

• Like 1

(...) Dla mnie szkockie są za agresywne ;) (...)

Jeśli ktos zaczyna przygodę ze szkocka(oczywiście Single malt) od whisky pochodzacej z wyspy Isley(np.Lagavulin, Laphroaig czy Ardbeg) latwo się zrazi. Bywają ona własnie agresywne, niektórym wręcz smierdzą. Na poczatek polecam łagodne trunki z rejonu Speyside (np Aberlour, McCallan lub popularny Glenfiddich) Pozostałe regiony(Highland, Lowland, Island, Campbeltown) są "pośrednie" między tymi dwiema w/w skrajnościami. Prawie każda butelka singla jest opisana z ktorego regionu pochodzi. Poniżej link do tabeli ktora wyjaśnia mniej wiecej o co chodzi na przykładzie kilku popularnych marek. 

http://www.malts.com/index.php/Choosing-Whisky/A-World-of-Flavour/The-Single-Malt-Whisky-Flavour-Map

Edytowane przez Ugly

Pamiętam jak jednego razu, mocno napity naszą polską wódeczką, próbowałem napisać post w jakimś temacie.

Na szczęście zasnąłem przy komputerze i nie zdążyłem go wysłać. Gdy rano się obudziłem, moim oczom ukazał się niedokończony post.

To co przeczytałem, to nawet na potężnym kacu, było nie do przyjęcia. Kompletnie nie wiedziałem o co mi chodziło.

Może tak zostawimy ten temat i niech to będzie takie " Kółko łącznikowe dla degustatorów mocniejszych trunków" :)

• Like 1