Stachu442 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Nawet podobnego woblera zrobiłeś do Janusza Widła Fajne woblery, jednak te cykady od razu mi się w oczy rzuciły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Nie zrobiłem bo to jest wobler Pana Janusza . Jako ze jestem z okolic tego samego miasta co Pan J.W to kiedyś wobek wpadł mi w ręce. To była jakaś wymiana... . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 no chyba nie nawet bo moim zdaniem to jest wobler Pana Janusza a co to za "minnow" na ostatnim zdjeciu ten dlugi??? czy to twoja produkcja? jak bys mogl to zrob fotke z blizsza:-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 tak wogole to fajne te cykadki ale w dalszym ciagu nie moge zrozumiec czemu nie odcinasz z tyłu korpusu tej "nadlewki/ogonka"... chodzi o prace? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ten duży pstrąg to wobler Cabelasa. . Dam jutro fotkę w dobrym świetle . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Cykadki mają ten ogonek , bo mają po prostu taki kształt. Jak odetnę ogonek to muszę zmienić listek z blaszki , przynajmniej tak myślę. To forma ,,rybka" i rybkę przypomina haha. Myślę ze o pracę i wyważenie też tu chodzi . . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Adam fajny ten szczupak ale czy środkowe oczko nie jest zbyt blisko steru ??? Dasz w nim chyba spore kotwice i czy ta środkowa czasem nie będzie zachodziła na ster ??? Wiesz o co chodzi i na bank zmiana obciążenia jaką jest kotwiczka nie będzie dla ciebie problemem A co do cykad i kształtu czy też długości korpusu to masz 100 % racji http://jerkbait.pl/topic/51909-jerkbaitowy-konkurs-na-imitacj%C4%99/ Edytowane 23 Stycznia 2015 przez rybson 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 No korpus tego szczupaczka jest dosc stary. O co chodzi wiem , ale zmiana obciązenia jaką jest kotwiczka to już dla mnie problem. Tu chyba już nic z tym oczkiem sie nie da zrobić. Łowiłem na ten woblerek i pomimo sporych kotwic nie zdarzały mi się splątania , ale nie łowiłem na niego zbyt dużo, to może jeszcze nie zdążyły sie poplątać. Jeśli masz pomysł jak coś z tym zrobić, to mów . A no i dzięki za zwrócenie uwagi , o to chodzi mi w tym wątku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 (edytowane) Teraz to zrób innego i wstawiaj do konkursu Ten jeśli nie plącze się i fajnie chodzi to niech zostanie tak jak jest .Jak robisz z 2 połówek to znajdziesz sposób na ustawienie ze zmienioną kotwiczką Edytowane 23 Stycznia 2015 przez rybson 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Hah w konkursie to ja raczej szans nie mam . Te dzisiejsze woblery już troszkę bardziej przemyślane , dopracowane , po prostu bardziej idę na jakośc, a nie jak kiedyś... na ilośc. . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rybson Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Konkurs to zabawa a woblera i tak robi się dla siebie 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woblery z Bielska Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Hah w konkursie to ja raczej szans nie mam . (...)To ma być zabawa. Warto podpatrzeć, jak inni podeszli do tego samego tematu. Jakimi metodami pokonali podobne trudności. Szczerze namawiam do podjęcia pałeczki, a nauka wypływająca z takiej "rywalizacji" może przynieść pożytek każdemu biorącemu udział. Pamiętaj też, że głosować będzie jerkbaitowa publiczność, więc nikt nie jest bez szans. "Łaska pańska na pstrym koniu jeździ" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu442 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Adam, z tym woblerem J. Widła to było tylko tak specjalnie I nie wiem czemu reszta te z podłapała Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 23 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Ja wiem po co Adamowi wobler od Janusza cel uswieca srodki moze sprobuj tkanina sie pobawic,tak jak w tym wobku? ster zrobilem z zeszlifowanej "dur- alu" 1 zl PRL 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Panie rybson , Panie Januszu , z tym konkursem to w sumie nie głupi pomysł. Tylko nie wiem po prostu czy bede miał czas. Bo jak sie już zabiore , to pasuje coś porzeźbić i inne jakieś rzeczy bo to oczkami oceniane. A z czasem krucho nawet u takiego 16-nasto latka. Szkoła , egzaminy, nauka w domu , obowiązki domowe i.... całego dnia nie ma . Tym bardziej ze obiecałem przyjacielowi dość dużą ilość przynęt i muszę sie wyrobić do początku marca. Ale z drugiej strony za niedługo mam ferie to może coś pomyśle... tak dla zabawy. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Adam, z tym woblerem J. Widła to było tylko tak specjalnie I nie wiem czemu reszta te z podłapała Pozdrawiam Haha, kurde wieczorami to ja już dużo rzeczy nie ogarniam hahah . Ja wiem po co Adamowi wobler od Janusza cel uswieca srodki moze sprobuj tkanina sie pobawic,tak jak w tym wobku? ster zrobilem z zeszlifowanej "dur- alu" 1 zl PRLTen wobler zdobyłem już jakieś pół roku temu. Miałem jeszcze 2 inne , też z wymiany. Co do tkaniny to próbowałem. Ale chyba miałem złą i sie zraziłem troszkę . Metalowego steru w moich woblerkach chyba nie bedzie.... bo po prostu nie wiem po co . Ale bardzo ładny ten woblerek, przypomina mi te pomorskie. Jak u niego z pracą? . no chyba nie nawet bo moim zdaniem to jest wobler Pana Janusza a co to za "minnow" na ostatnim zdjeciu ten dlugi??? czy to twoja produkcja? jak bys mogl to zrob fotke z blizsza:-)Obiecana fotka ,, minnowa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
badtobone Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) chyba sobie zrobie taka kolorystyke na moich wypocinach, podoba mnie sie:-) Edytowane 24 Stycznia 2015 przez badtobone 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Kolebiaca metalowy ster to podstawa to on nadaje specyficzna prace a co do tkaniny najlepsza jest bawelna z damskich majteczek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Haha majtki.... . Tak myślałem ze w metalowym sterze nie chodzi tylko o kamienie w Popradzie i Dunajcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 "Mlody" zaczynasz kumac nawet to ze blacha jest ocynkowana a nie aluminiowa ma duze znaczenie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zapewne ma tu coś do powiedzenia waga samej blaszki , czy tak? =). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marius13 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Poniekad tak choc mozna uzyc by grupszej alu blaszki, alu sie swieci jak psu..............nie zawsze to ryby lubia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 25 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Dla tego chciałbym zrobić tak by metalowy ster zastąpić czymś innym. By ster zawsze był z poliwęglanu i niewidoczny dla ryb. A specyficzną pracę woblera uzyskiwaną metalowym sterem zapewne da sie jakoś uzyskać bez niego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Mała odskocznia.... . W biegu... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wobler130 Opublikowano 27 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zeby nie było ze tylko pstrągi haha . Szczupaki też lubię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi