nitror1 Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 WitamNoszę sie z zamiarem zakupu Avani SeaBass MAX POWER TRACER 0,15 pod sandacza . Proszę o obiektywne opinie użtkowników na jej temat, ewentualne propozycje jakiejś alternatywy przy wyborze *tyle tego jest, że nie wiadomo co wybrać* . Aktualnie nawinięty momoi jig line . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Wolę Daiwe Tournament. Ale Tracer też jest na wysokim poziomie :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 (edytowane) Kamil, zauważyłeś że Tournament po delikatnym uszkodzeniu strasznie się rwie? U mnie nie sprawdza się na Zalewie Wiślanym w kamieniach, bo po 15 minutach trzeba odcinać kilkadziesiąt cm postrzępionej plecionki. Takich problemów nie mam z Dragonami HM8X, Vision czy Hi-Viz. Teraz kupiłem Sunline 8X, zobaczymy jak się spisze. Edytowane 10 Stycznia 2015 przez Żbiku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 10 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2015 Obecnie testowalem na okoniach Dragona HM8X i Varivas Tracer obie 0,06.Varivas ma znacznie ciasniejszy splot,bardziej okrągła od HM8X bo ta to tasiemka ale znowu dragon jest bardziej lejacy.Na poczatku byłem zachwycony dragonem ale czarl prysl kiedy zaczęła strzelać niemiłosiernie,strzałówka 0,14 wytrzyma a dragon strzela.Varivas tracer ciągle trzyma swoje parametry.Pletki świeże na szpulka 4 miesiące. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 To też się podepnę pod temat bo owa plećka wydaje się być dobra i też szukam opinii o niej. @adriano a czy ten varivasek się nie strzępi? Gdyż to niestety dość częsta przypadłość jedwabistych 8-splotówek. No i wiesz może jaki ma stosunek wytrzymałości węzłowej do liniowej? Bo zależy mi na kupnie możliwie cienkiej żeby skutecznie obławiać głębokie wiślane doły a nie chcę zostawiać ryb z przynętami w pysku już podczas zacięcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adriano Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Testów wytrzymałości nie robiłem ale strzałówke wiąże węzłem zderzakowym i nie zdazylo mi sie zeby Varivas strzelił.Na obu plecionkach nie zauważyłem strzepienia ale mimo tego HM8X strzela w rękach przy lekkim szarpnieciu.Varivas jak napisalem jest sztywnejsza od Dragona. Dodam tylko za po kamieniach i zaczepach nie rzucam bo plywam po jeziorach.Zdecydowanie polecam Varivas Tracer.Będzie pan zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 (edytowane) Dzięki @adriano za opinię Każda cenna gdyż jako wieloletni użytkownik Momoi Takumi przyzwyczaiłem się do dobrego i też nie zejdę poniżej pewnego poziomu. A kręci mnie właśnie ten Varivas oraz Momoi MX8 i coś z tych dwóch będzie na młynku w tym roku. Bo stare plećki już się powoli kończą... Pozdro! Edytowane 11 Stycznia 2015 przez Tomas81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Owszem, strzępi się ale używałem jej w 95% na warmińsko - mazurskich jeziorach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi