mar555 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam KolegówPlanujemy wybrać się nad jez. Vattern (północna część) w pierwszej połowie kwietnia tego roku.W związku z tym mam pytanie, czy ktoś z Was ma doświadczenie z łowieniem w tym okresie na podobnych zbiornikach?Pytam głównie pod kątem występowania lodu... jakie jest prawdopodobieństwo jego występowania o tej porze?Wiem że to trochę wróżenie z fusów ale może ktoś coś podpowie...DziękiPozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
urasenty Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Kolego byłem w Szweji ładnych kilka razy. Niejednokrotnie organizowałem wyjazdy na początku maja,woda 6C a na niektórych zatokach lód. Nie muszę mówić że nie połowiliśmy. Trzy lata temu byłem w terminie wyjazd 26maj,gospodarz poinformował nas że tydzień temu zszedł lód. Z pogodą i terminem w Szwecji to jak 6tka w totka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam KolegówPlanujemy wybrać się nad jez. Vattern (północna część) w pierwszej połowie kwietnia tego roku.Błystki podlodowe w kolorze złotym np. Kuusamo 4cm. Mormyszki wolframowe kolor złoty i czerwony + 3-4 ochotki. Tyle że lód może być już słaby, powinniście jechać ze 2 tygodnie wcześniej 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi