Sylwek1981 Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam!Macie jakieś dobre sposoby przebarwiania gum? Ja kiedyś robiłem to w ten sposób, że po prostu wkładałem perłowe twisterki do woreczka z np.. seledynami i wychodził niezły kolor na okonie. Ostatnio próbowałem to powtórzyć i chyba gumy są teraz robione z jakiegoś innego materiału, bo nie chcą puścić koloru.Kiedyś były już wpisy na ten temat na jerbaicie, niestety nie mogę ich znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Niektóre oleje trochę rozpuszczają barwnik w gumach, co sprawia, że sam olej się zabarwia i barwi nieco wszystko dookoła.Można z tego skorzystać. Np. perełki dorzucić do takich "zolejonych" gum. U mnie to przebarwienie powstało po użyciu jakiegoś penetrującego oleju, nie wiem, czy nie silikonowy. Trzeba by było popróbować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 11 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2015 Witam!Macie jakieś dobre sposoby przebarwiania gum? Ja kiedyś robiłem to w ten sposób, że po prostu wkładałem perłowe twisterki do woreczka z np.. seledynami i wychodził niezły kolor na okonie. Ostatnio próbowałem to powtórzyć i chyba gumy są teraz robione z jakiegoś innego materiału, bo nie chcą puścić koloru.Kiedyś były już wpisy na ten temat na jerbaicie, niestety nie mogę ich znaleźć.Seledyn z predatorów i innych gumek mann's jest bardzo że tak powiem agresywny w stosunku do innych perełek i bieli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sylwek1981 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Właśnie próbowałem barwić predatorami, konkretnie tymi http://www.pirania-sklep.pl/przynety-gumowe/mann-s/predator/9cm/mann-s-predator---9cm_2.html . Trzy dni w jednym woreczku i na perłowych twisterkach nie ma nawet śladu zmiany koloru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi