patronservice Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Witam wszystkich serdecznie, proszę o radę i opinie:Planuje kupić mały kołowrotek do delikatnego spinningu myślę,że 2000 będzie takim jakiego potrzebuje. Co byście mi polecili: - DAIWA CALDIA X , SPRO, a może coś innego ??????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 z wlasnego doswiadczenia polecam daiwe certate i luvias (pod plecionke i zylke), shimano TP (poprzedni model) i sensilight, okuma VS (pod zylke) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 :Planuje kupić mały kołowrotek do delikatnego spinningu...../quote] To nie taki delikatny spinning jeśli potrzebujesz rozmiar 2000.Ja, do delikatnego spinningu używam Shimano Symetre 750FI z żyłką. Przynęty od 0,5 do 5 gr.No tak, ale niektórzy powiedzą, że to ultra light. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 to zalezy ... w duzej mierze ... od weki a raczej jej dlugosci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 8 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 daiwa certate troszkę za droga ,jeśli chodzi o wędkę to 2,7 do 3,0 na Wisłę klenie jaźie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 8 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 co Shimano Symetre 750FI, to chyba naprawdę ultra light. Pozdrawionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kryst Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 Czyli propozycja @Pitt jest dużooooo sensowniejsza niż moja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 8 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Września 2009 daiwa certate troszkę za droga ,jeśli chodzi o wędkę to 2,7 do 3,0 na Wisłę klenie jaźieDo 14 gramowego Talona MXF2 tej długości moim zdaniem jak ulał Może nawet lepiej gdyby to była 2500??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 9 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Września 2009 2500 masz racje, lecz jak do tej pory używałem do spinningu od 2500 do 4000, przyszła pora na coś mniejszego, czy to będzie dobry wybór czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TadekP Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Witam, jezeli 750 za maly, a 2500 za duzy to moze SHIMANO STRADIC 1000FC bedzie w sam raz.Posiadam 1000 FC jak rowniez 2500FC. Jedan chetnie odsprzedam.Obydwa sa nowe, nie uzywane.FC 1000* Masa: 260 g* Lozyska: 4 S - AR B + 1 Walkowe* Pojemnosc szpuli: 0,18mm - 170m / 0,20mm - 130m* Przelozenie: 6,0 : 1* Nawiniecie linki/obrot: 76cmFC 2500* Masa: 310 g* Lozyska: 4 S - AR B + 1 Walkowe* Pojemnosc szpuli: 0,20mm - 240m / 0,25mm - 160m* Przelozenie: 6,0 : 1* Nawiniecie linki/obrot: 84cm Pytania prosze na: T_Pol@wp.pl PozdrawiamTP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TadekP Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Witam raz jeszcze, mam jeszcze PENN AF 1000 Blizsze wiadomosci na temat:http://www.pennreels.com albo zapytania na maila: T_Pol@wp.pl CUTP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam cię pitt, długo się zastanawiałem nad wyborem kołowrotka i coraz bardziej jestem skłonny ku Daiwa Certate 2500 napisałeś, że łowiłeś na certate( ja chciałbym używać go z plecionką 15 i żyłką 16/18).Najgorsze, że nie mogę go obejrzeć na żywca ponieważ u mnie w mieście jest nie osiągalny . Co o tym sądzisz ????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mdah Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam cię pitt, długo się zastanawiałem nad wyborem kołowrotka i coraz bardziej jestem skłonny ku Daiwa Certate 2500 napisałeś, że łowiłeś na certate( ja chciałbym używać go z plecionką 15 i żyłką 16/18).Najgorsze, że nie mogę go obejrzeć na żywca ponieważ u mnie w mieście jest nie osiągalny . Co o tym sądzisz ????? Pozdrawiam Zadałeś pytanie Pitt-owi, ale się wtrącę. Jeśli przełknąłeś cenę certatki, to możesz śmiało zamawiać ją wysyłkowo. Jak zakręcisz od razu poczujesz miętę do niej. Po kilku shimano z różnych półek (nie łowiłem stelką), zdecydowałem się na certate hyper custom 3500 , a po nim szybko uzupełniłem o certate 2000 i morethana Za niedługo kolejna daiwa.Moim skromnym zdaniem daiwa z górnej półki jest warta każdej złotówki.Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Dzięki wielkie za opinie, i już się nie mogę doczekać aż nią zakręcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Guzu Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Po kilku shimano z różnych półek (nie łowiłem stelką), zdecydowałem się na certate hyper custom 3500 , a po nim szybko uzupełniłem o certate 2000 i morethana Za niedługo kolejna daiwa. Bardzo trafna opinia.W calosci. Pozdrawiam Guzu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam cię pitt, długo się zastanawiałem nad wyborem kołowrotka i coraz bardziej jestem skłonny ku Daiwa Certate 2500 napisałeś, że łowiłeś na certate( ja chciałbym używać go z plecionką 15 i żyłką 16/18).Najgorsze, że nie mogę go obejrzeć na żywca ponieważ u mnie w mieście jest nie osiągalny . Co o tym sądzisz ????? lowilem, lowie i bede lowil, jak dla mnie to bardzo dobry kolowrotek i warty swoich pieniedzy ... no fakt, jest drogi, ale za ta cene dostajesz super towar o fantastycznej jakosci i w sumie o prostej konstrukcji ... sam uzywam z plecionka 15 lb i jest po prostu idealnie ... jedyny staloszpulowiec (mi ososbiscie znany z wlasnego doswiadczenia), ktory moze kultura pracy konkurowac z certate to stella i ew. twin power ... z tym, ze stella jest o wiele drozsza i ma tyle ruchomych czesci, ze konserwacja na wlasnym biurku bedzie skomplikowanasadze, ze mozesz kupic w ciemno przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szewer Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Hej,Ja mam Team Dragona 720 i śmiaga już 2 rok bez żadnego problemu a dostaje mocny wycisk, przynajmniej 2 razy w tygodniu. Cena również jest baaaaardzo dobra Nie wiem jaką kasą dysponujesz, ale jeśli niewielką, wydaje mi się że jest to rzecz warta zastanowienia. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patronservice Opublikowano 25 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Witam wszystkich Dziękuje za wszystkie opinie i porady zdecydowałem, że będę ją miał(certate 2500) i mam nadzieje, że będzie mi służyć długo i dobrze PozdrawiamMariusz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jersey Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 polecam certate 2500R + zapas, minimalnie cięższa od 2500. z linkami 10lb i 15lb obsługuje u mnie kije od L do MH. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi