Skocz do zawartości

kolowrotek

patronservice

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jezeli 750 za maly, a 2500 za duzy to moze SHIMANO STRADIC 1000FC bedzie w sam raz.

Posiadam 1000 FC jak rowniez 2500FC. Jedan chetnie odsprzedam.

Obydwa sa nowe, nie uzywane.

FC 1000

* Masa: 260 g

* Lozyska: 4 S - AR B + 1 Walkowe

* Pojemnosc szpuli: 0,18mm - 170m / 0,20mm - 130m

* Przelozenie: 6,0 : 1

* Nawiniecie linki/obrot: 76cm

FC 2500

* Masa: 310 g

* Lozyska: 4 S - AR B + 1 Walkowe

* Pojemnosc szpuli: 0,20mm - 240m / 0,25mm - 160m

* Przelozenie: 6,0 : 1

* Nawiniecie linki/obrot: 84cm

Pytania prosze na: T_Pol@wp.pl

Pozdrawiam

TP

• 2 tygodnie później...

Witam cię pitt, długo się zastanawiałem nad wyborem kołowrotka i coraz bardziej jestem skłonny ku Daiwa Certate 2500 napisałeś, że łowiłeś na certate( ja chciałbym używać go z plecionką 15 i żyłką 16/18).Najgorsze, że nie mogę go obejrzeć na żywca ponieważ u mnie w mieście jest nie osiągalny . Co o tym sądzisz ?????

Pozdrawiam

Witam cię pitt, długo się zastanawiałem nad wyborem kołowrotka i coraz bardziej jestem skłonny ku Daiwa Certate 2500 napisałeś, że łowiłeś na certate( ja chciałbym używać go z plecionką 15 i żyłką 16/18).Najgorsze, że nie mogę go obejrzeć na żywca ponieważ u mnie w mieście jest nie osiągalny . Co o tym sądzisz ?????

Pozdrawiam

Zadałeś pytanie Pitt-owi, ale się wtrącę. Jeśli przełknąłeś cenę certatki, to możesz śmiało zamawiać ją wysyłkowo. Jak zakręcisz od razu poczujesz miętę do niej. Po kilku shimano z różnych półek (nie łowiłem stelką), zdecydowałem się na certate hyper custom 3500 , a po nim szybko uzupełniłem o certate 2000 i morethana :mellow: Za niedługo kolejna daiwa.

Moim skromnym zdaniem daiwa z górnej półki jest warta każdej złotówki.

Pzdr

lowilem, lowie i bede lowil, jak dla mnie to bardzo dobry kolowrotek i warty swoich pieniedzy ... no fakt, jest drogi, ale za ta cene dostajesz super towar o fantastycznej jakosci i w sumie o prostej konstrukcji ... sam uzywam z plecionka 15 lb i jest po prostu idealnie ... jedyny staloszpulowiec (mi ososbiscie znany z wlasnego doswiadczenia), ktory moze kultura pracy konkurowac z certate to stella i ew. twin power ... z tym, ze stella jest o wiele drozsza i ma tyle ruchomych czesci, ze konserwacja na wlasnym biurku bedzie skomplikowana

sadze, ze mozesz kupic w ciemno przez internet :D