Skocz do zawartości

Ocena sprzętu dla początkującego muszkarza

michal6700

Rekomendowane odpowiedzi

To jest jak najbardziej dobry wybór. Generalnie Greys'y ma doskonały stosunek jakości do ceny nawet w najniższych seriach. Jedyne do czego można się przyczepić w tańszych modelach to jakość wykończenia ale tragedii też nie ma zwłaszcza za takie pieniądze. Jeśli ma to być kijek wyłącznie do suchej to ok. Jakbyś chciał mieć bardziej uniwersalny, żeby i nimfkami popróbować, i małym streamerkiem i mokrą i suchą to celuj raczej w 9' #5

• Like 1

• 2 tygodnie później...

A czy ktoś zna taki kijek ? Wychwood truefly sla 9'6 #7 Szukam budżetowego kijka na prezent dla 15 latka. Rozważałem Vision Keeper i Taimen STX ale ten młodemu wpadł w oko a cenowo nie odbiega znacząco. Ma być do łowienia w Odrze i w morzu strimerami 10-15cm  :) Taka fantazja młodzieży :) 

Mam Taiamen'a STX'a ale #8.

Sam kijek fajny, jego akcja i moc mi bardzo odpowiadają jednak wykonanie jest na dość mizernym poziomie. Między innymi, w miejscach łączeń składów po 3 wypadach zaczyna się ścierać dość wyraźnie lakier  :huh:

• 9 lat później...

A czy ktoś zna taki kijek ? Wychwood truefly sla 9'6 #7 Szukam budżetowego kijka na prezent dla 15 latka. Rozważałem Vision Keeper i Taimen STX ale ten młodemu wpadł w oko a cenowo nie odbiega znacząco. Ma być do łowienia w Odrze i w morzu strimerami 10-15cm :) Taka fantazja młodzieży :)

15 cm kurczaków mokrych je pociągnie ci ten kij nawet jeśli to młody się zamorduje przy rzucaniu to jest fajny patyk ale ma bardzo miękką pracę i głęboką co nie koniecznie przy łowieniu na streamera jest porządane.

• 9 miesięcy temu...