RobertGizycki Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Czy możecie napisać jak po sezonie(lub kilku) pracuje przekładnia w tym multiku? Chciałem nim zastąpić Curado 201E7 ale nie wiem czy materiał przekładni jest wystarczająco wytrzymały. Nie chciałbym młynka, który po sezonie zacznie terkotać. Chciałbym go podpiąć do uniwersalnej wędki na szczupaki do obsługi wabików od ~10g do - hmm no powiedzmy czasem 40g. Wszystkie opublikowane tutaj artykuły przeczytałem chodzi mi raczej o informację z placu boju. Czy jest jakaś alternatywa w niskim profilu z systemem DC do takiego zastosowania? Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Robson1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 @Robson1981 , multiplikator z DC do uniwersalnej wędki ? To tak jakby przerabiać diesla na gaz. Da się ale czy warto.Wracając do tematu ... musi być DC ? Mam kilka multików z tym dobrodziejstwem ale do dziś nie wiem czy system ten nie skraca mi przyjemności obcowania z samym multiplikatorem. Ten Curado na pewno poradzi sobie dłuuugo z przynętami o jakich piszesz.Pozdrawiam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Najlepszy jaki znam i miałem w użycie to CC201DC, który mnie póki co nie opuści od 10gram startuje spokojnie nawet niżej tym bardziej blacha. A i stówka mu nie straszna, tak uniwersał jest możliwy Z niskiego profilu nie znam aż takiego uniwersału dc, ale exsence dc miałem i też był spoko, ale nawój za duży jak dla mnie. Z metanium dc do czynienia nie miałem, ale scorpion dc jeszcze jest i to dość tani. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Tomku, chodzi mi o taki niespokojny dzień dość sporym wiatrem. Czasem rzucam w poprzek czasem pod wiatr. Gdy mam zwykły kołowrotek to machnę siłowo i nie martwię się o nic, przynęta poleci tyle ile może. Łowiąc zwykłym multikiem i jakąś lżejszą wirówką, bądź innym nielotem, nie jest już tak fajnie. Czasem się zrobi broda i tylko z tego względu chce DC. Nie chciałbym nie martwić się o to czy mi się zestaw poplącze tylko ciskać siłowo i już. Innymi słowy nie chce obcować z multikem tylko z rybami . Tak chyba to powinno działać prawda? No chyba, że zbyt wiele oczekuje i w rzeczywistości nie jest tak różowo z tym systemem DC? W tym sezonie połowiłem znów trochę zwykłym kołowrotkiem, tylko że masa 310g nie bardzo mi odpowiada no i nie ma tej precyzji w rzutach. Drugi Tomku też myślałem o CC ale chciałbym czegoś mniejszego lżejszego i z niższym wodzikiem, choć nie ukrywam, że też ładny jest . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Na DC broda się zdarza i jest spektakularna. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RobertGizycki Opublikowano 12 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 (edytowane) Na DC broda się zdarza i jest spektakularna. a miało być tak pięknie. No ok, zniechęcasz mnie, ale może ktoś jeszcze napisze dwa słowa o przekładni i nie będę już musiał się zastanawiać... Edytowane 12 Stycznia 2015 przez Robson1981 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 Drugi Tomku też myślałem o CC ale chciałbym czegoś mniejszego lżejszego i z niższym wodzikiem, choć nie ukrywam, że też ładny jest .CC201dc w nowej budzie to 260gr i wcale nie jest taki duży. Chcesz mniejszy to bierz 101dc, jak finanse pozwalają to nie ma co się rozdrabniać.To metanium brzydactwo jakieś takie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aigle Opublikowano 12 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2015 http://www.fishing-test.pl/koowrotki/22-koowrotki/395-multiplikator-shimano-curado-201e7możliwe że to czytałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Lepszym rozwiązaniem jest ExsenceDC. Z CCdc brałbym wielkość 101/100. Z pewnością nie są to multiki na jeden sezon. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobin3 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Mam Mg7DC ale w szafie .Jeden sezon sandaczowania i po multiku.Nie wiem co się stało , nie dochodziłem ,ale nie ma charakterystycznego brzęczenia podczas rzutu i czy założę 10g czy 20 uzyskuję te same odległości.Ogólnie młynek rzuca ładnie ,ale moim zdaniem do jiga pod sandacza się nie nadaje .Przy podbijaniu z ręki linka nie układa się na szpuli tak jak powinna tylko powstają gniazda. Pozdrawiam Seba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
didi Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 bo METANIUM MG DC to mlynek bardziej finezyjny jest ,a nie do orki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobin3 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Teraz to wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 W tym przedziel gramowym ,jeśli ci przełożenie pasuje to ja polecę ci ExsenceDC . U mnie po sezonie brak jakikolwiek oznak zużycia .A niemial łatwo ,ponat 500 holi Czarniaków i Dorszy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 To już konkretny powód stoi za ExsenceDC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Scorpion DC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pacek222 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Scorpion DCA ten scorpion jaki ma górny zakres bo myślałem nad nim tylko mam obawy czy wytrzyma kilka sezonów z gramaturą 10-60gr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 W tym przedziel gramowym ,jeśli ci przełożenie pasuje to ja polecę ci ExsenceDC . U mnie po sezonie brak jakikolwiek oznak zużycia .A niemial łatwo ,ponat 500 holi Czarniaków i Dorszy . U norków na big game miałeś exsence DC? W życiu bym się nie odważył Dobry tester nam się pojawił chłopaki na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 A ten scorpion jaki ma górny zakres bo myślałem nad nim tylko mam obawy czy wytrzyma kilka sezonów z gramaturą 10-60gr.Scorpion do 10-60 lepszy niż exsence tylko bierz z mniejszym nawojem, dłużej posłuży zasadniczo komparując z szybszym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minecjusz Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Scorpion to wytrzymały jest jak Curado....albo Curado jest wytrzymałe jak Scorpion Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 U norków na big game miałeś exsence DC? W życiu bym się nie odważył Dobry tester nam się pojawił chłopaki na forum DO ODWAŻNYCH ŚWIAT NALEŻY,a tak na marginesie łowie tak samo z opadu jak sandacze kij który używam to exsence do 35g .Wiec nie jest to BIG GAME . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 DO ODWAŻNYCH ŚWIAT NALEŻY,a tak na marginesie łowie tak samo z opadu jak sandacze kij który używam to exsence do 35g .Wiec nie jest to BIG GAME . Mimo wszystko podziwiam, oby sprzęt jak najdłużej służył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi