Jack__Daniels Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Teraz czas na Jaxona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Spokojnie, Konger też wyjebie taki kij że Dragon się osra Gosztyła chce pokazać co można zrobić na osprzęcie HM-ek w niższej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Tak się zastanawiam... skoro takie Mikado może zrobić kija na osprzęcie Fuji, tak samo jak Robinson czy Konger i pochwalić się w katalogu jakie konkretnie zostały użyte komponenty to czy ich blanki aż tak odstają od tego osprzętu, że informacja nt blanku jest dość enigmatyczna? Nie mogliby powiedzieć, że blanki wykonuje dla nich fabyka X, która robi również blanki dla światowych liderów takich jak Batson, St Croix etc? Tak sobie tylko dywaguję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Moim zdaniem jezeli chodzi o blank to inazumie nic nie brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Zauważcie, że takie wędki nie prędko wypłynął na rynek. Czemu? A no dlatego, że na polskim rynku istnieje taka rywalizacja zapoczątkowana przez Kongera. Mianowicie Jim Hill, SALTEX, Palladiny, a u Dragona seria HM itd zapoczątkowały to zjawisko. Najpierw w katalogu pojawia się topowy produkt i badają tym zainteresowanie. JIM HILL przez pierwszy rok nie był w ogóle możliwy do zamówienia, ale w katalogu był. A jak już będzie duże zainteresowanie jak w przypadku Palladina, to wtedy taki produkt wchodzi na rynek ale jeszcze w seriach po 500 sztuk, a następnie masowo. Według marketingowców Mikado widocznie trzeba było stworzyć taki HIGH-ENDowy produkt, by pokazać że Mikado też się liczy w grze. Ale nie oczekujcie, że będzie tego kilkaset sztuk na rynku w pierwszy roku istnienia. Oni wiedzą, że nikt normalny mając do wyboru legalną pracownię czy kije JDM / USA wybierze w tej cenie kij polskiego Mikado Typowa wojna psychologiczna. Moim zdaniem jezeli chodzi o blank to inazumie nic nie brakuje Brakuje - naklejki z normalną firmą. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rower26 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Zauważcie, że takie wędki nie prędko wypłynął na rynek. Czemu? ten Mikado za 1200 już na allegro..gdzieś tu link krążył już. http://allegro.pl/mikado-cazador-pro-195-do-8g-1-sec-nowosc-2015-i5009031505.html Ciekawe ilu się skusi? A mikado i tak lubię za choćby Lexus sapphire spin..wklejeczka okoniowa w której chyba ze 3 razu wymieniałem połamaną szczytówkę a dalej łowi, ale kurcze nie za 1200 a za 120. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez rower26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Towar od samego Mikado Jakby nie mogli inaczej konta nazwać... Edytowane 20 Stycznia 2015 przez Kamil_Be Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Brakuje - naklejki z normalną firmą.A jaka to jest wedlug Ciebie normalna firma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Fenwick Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Mialem przez chwile HMG od Fenwicka i go zwrocilem wedlug mojej subiektywnej ocenie inazuma jest lepsza. Fenwick byl zbyt spolegliwy jak dla mnie, choc czulosc ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Żartowałem nie mam żadnego Fenwicka i po oględzinach kilku modeli, wcale nie odczuwam takiej potrzeby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 St.Croix, Savage Gear, Talon, Major Craft, Daiwa, Abu itd Kamil Z. - średnio Ci to wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Rozumiem to tak jak z autami, VW Phaeton do du..y bo marka wiejska nie tak jak 20 letnie BMW (bez obrazy dla fanow marki) to prestiz zajechac takim pod dyske wiejska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 St.Croix, Savage Gear, Talon, Major Craft, Daiwa, Abu itd Kamil Z. - średnio Ci to wyszło Wow. SG pomiędzy StC, a Talonem. Się wpasował A żart rzeczywiście, średni. Ale do "dziesiony" w sklepie wędkarskim to jeszcze przepaść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 St.Croix, Savage Gear, Talon, Major Craft, Daiwa, Abu itd Obawiam się że Daiwa i Abu nie są dobrym przykładem, ich produkcja odbywa się tam gdzie rodzimych importerów. A Daiwa chyba jako jedna z pierwszych firm w celu obniżenia kosztów część produkcji przeniosła część produkcji z Chin do Wietnamu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 A propos Kongera, w katalogu na 2015 rok jest seria wyższa od paladina. Nazywa się Templar i jest zbrojona na bogato w fuji torzite, blanki nano, srano, hiper kosmos i takie tam. Ceny pewnie też powyżej tysiaka będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 No chyba nie powiecie, że ABU czy Daiwa są firmami są gorszymi od Mikado? Ja pier...e Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 No chyba nie powiecie, że ABU czy Daiwa są firmami są gorszymi od Mikado? Ja pier...e Ja nie rozumiem tej gorszosci lepszosci, jedne produkty sa lepsze a inne gorsze. Chybe ze ktos dla szpanu musi miec napis daiwa na wedce. A co do Abu to podaj przyklad lepszej wedki sandaczowej od inazumy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Abu veritas kosa sandaczowa kto mial ten wie A teraz Ty mi podaj multik ktory rzuca od 4 gram i jest z stajni mikado Poza tym nie widze sensu porywnywanie swiatowych gigantow do mikado itp. Abu tez znane jest w wiekszosci z UE albo USA a popatrzcie na rynek jdm tam tez jest abu... Poza tym o co znowu wojna ? Temat to kstalog mikado ? Ze kij kosztuje 1000 zl dziwicie sie ma torzity i fuji wiec musi kosztowac... Bede sie smial jak te kije beda kepsze od hm i innych cudow techniki polskiego rynku Edytowane 20 Stycznia 2015 przez meme174 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 (edytowane) Akurat o kolowrotkach nie mowilem bo szkoda gadac. Czyli to abu veritas stoi tyle co mikado? Chyba nie bardzo.. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez crizz100 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Veritas kosztował cos około 300 zł a inazuma po ile chodzi ?Chciałeś to podałem.Ja zapytałem i nie dostałem odpowiedzi Widzisz Mikado jest małym producentem i nie moze sie równać do shimano, daiwy, abu, i paru innych ale znalazło sposób na market w pl i jakoś go ciągnął. NIe chce bronic mikado choć tak naprawdę nie mam nic do nic ( miałem kiedy matrix 777 czy jakos tak i nawet dobrze wspominam ) stawianie jej do gigantów wędkarskich nie jest ok - co innego do kongera robinsona dragona itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Akurat o kolowrotkach nie mowilem bo szkoda gadac.meme174 odpowiedzialem Nie mam zamiaru sie klocic czy cos. Ale trzeba przyznac ze maja kilka udanych wedek i jak za taka kase niewiele mozna zdzialac. Co do tych patykow po 1k pln to kto wie moze te wedki sie rzeczywiscie sprawdza. A co do mikado to kwestie gwarancji maja super, 3 reklamacje( z mojej winy) i za kazdym razem tydzien czasu i nowy sklad przyslany kurierem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Ale przecież ja nie jade na mikado Kazdy z Polskich producentów ma super kije - oddałbym dużo za hm 62 pike z 1 serii, za kongera Equsa maxim itp itd . A odpowiedzialeś tak wymigająco sie Co do dyskusji chciałem tylko zwrócić uwage aby porównywac firmy na podobnym poziomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 Akurat Mikado nie jest żadnym producentem. Oni kupują towar np: ołowie z Polski, wędziska z Chin czy żyłki z Niemiec. Następnie naklejają swoje logo i mają "swój produkt". Jaxon tak samo, ale Dragon czy Konger już trochę odmiennie. Nie rozumiem wszechobecnej sraczki na temat wędzisk "inazuma". No ok, za tą kasę w miarę OK kij ale są lepsze, min. wspomniany przez meme174 ABU Veritas czy w mojej ocenie SG Finezze. Znam dziesiątki kasiastych bardziej lub mniej pogromców sandaczy i jakoś nie mają parcia na Inazume. Wiadomo, że jak ktoś ma tysiaka i chce kupić kij sandaczowy wybierze coś lepszego niż inazumę dlatego, że są lepsze kije. Ale jak kogoś stać tylko na inazumę, to typowo polskim zachowaniem będzie wychwalał tą szczotkę gdyż przysłowie "Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma". Przez prawie rok miałem na półce wersję 198cm do 30g bodajże i nikt jej nie chciał Ludzie kupowali Kongery, Mitchelle i inne na sandacze a gdy brali ten kołek do ręki to każdy mówił: "czym oni się zachwycają w tym internecie?" W końcu poszła za pół darmo na allegro No to teraz czekam na pojazd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcy- Opublikowano 21 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2015 @Kamil_Be nie będę jakoś zawzięcie bronić Inazum, choć to fajne kijki...jednak przynajmniej u nas MIkado bije na głowę Kongera czy Purefishing serwisem. Na przedstawiciela Kongera czekałem 2 miesiące, wiele telefonów, aż w końcu sam wysłałem to odesłali płatną naprawę dupereli... Z Purefishingiem nie lepiej. U Mikado jest odmienna sytuacja i pewnie nawet wymienią na nowy kij gdy będzie widać ślady piły na "złamaniu" To nie zmienia klasy samej wędki, ale jest to jakiś argument. ps.Które Mitchelle byś dał do porównania z Inazumą? Nie znam tych wędek a chętnie się dowiem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi