ipolo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Temat beastmasterów przewijał się wielokrotnie na tym forum ale nie mogę znaleźć pomocy. Mam możliwość zakupienia kilku starszych spinningów pierwsze wersje beastmasterów z zielonymi omotkami 15-40g i BX 10-30. Nie mogę ich obejrzeć na żywo. Problem polega na tym, że szukam uniwersalnego kijka na rzekę. Jednego z którym bym sobie wędrował a nie zabierał dwóch wędek. Wiem, że beastmastery bardziej nadają się na szczupaki.....ale szukam takiego którym dałoby radę łowić sandacze (główki 15-35g). Wiem nie ma uniwersalnego kijka, wiem, że trochę tracę, że mniejszy ryby to nie to czucie, że tymi kijami gorzej na sandacze ale chcę takiego beastmastera, który podoła sandaczom (wiem są lepsze kije na sandały).... no ale ten 14-40 3,00 w pierwszej wersji czy w wersji BX nada się do łowienia gumami? czy może krótszy 2,7 będzie mniej spolegliwy? Będę wdzięczny za Wasze uwagi. BX mam 100g wiec żadne porównanie, a nowe wersje CX i DX to nie to samo co wersje wcześniejsze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Miałem kiedyś BX 14-40 2,7m i do łowienia szczupaków w zupełności się nadawał. Kilka sandaczy wyjął ale nie jest to typowa sandaczówka. Ale 14-40g do moich zastosowań był za mocny. Bardziej widziałbym ten kij jako trociówkę. Górne 40g przeciążałem nie raz na 60g i dało radę tym łowić, także polecałbym bardziej BX 10-30g. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wesol Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Hej, miałem AX 3,00m 10-30g i nadawał się świetnie pod szczupaka i bolka, ale już napewno nie pod sandacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ipolo Opublikowano 13 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Miałem kiedyś BX 14-40 2,7m i do łowienia szczupaków w zupełności się nadawał. Kilka sandaczy wyjął ale nie jest to typowa sandaczówka. Ale 14-40g do moich zastosowań był za mocny. Bardziej widziałbym ten kij jako trociówkę. Górne 40g przeciążałem nie raz na 60g i dało radę tym łowić, także polecałbym bardziej BX 10-30g. A 10-30 nie będzie bardziej spolegliwy??? Ja wiem, że idealnie nigdy nie będzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Nie wiem, nie miałem go w rękach dłużej niż 5 minut i nie wcześniej niż z kilka lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi