Skocz do zawartości

Curado 200E7 kontra Scorpion XT 1500

Bezel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Pora na zakup czego do ciężejszych przynęt i rozważam pomiędzy zieloniutkim Curado E7 a burdundowym Scorpionkiem XT ( ten z niższym przełożeniem ).

Jakie są różnice i którego lepiej obstawic ?

Przynęty takie do 60gram nie więcej, 30lb linka, kijaszek max dwie uncje.

Widze różnice w cenie Curado około 500PLN, Scorpion 700PLN ( eBay, Reelseller, sayaka603 ) a jakieś inne ?

Nie namawiajcie mnie na inną pozycje, roundy odpadają, raczej lekki młynek chce :D

dzięki

tak czaję o co kaman z HEG-iem :mellow: i wiekszym powerem

chodziło mi o materiał z jakiego jest koło zebate,czyli czy w scorpionie jest z tego samego mat co w Curado i czy tak samo wytrzymała.( bo jak wiadomo w metanium i chronarchu było jakos inacze a multi bardzo podobne)

niejasno sie wyraziłem moja wina Embarassed

ale to bylby najdrozszy scorpion XT na swiecie.

chyba lepiej poszukac 201 DPV i kupic jeszcze jedna sztuke..

:mellow:

najdrozszy i zarazem jedyny :mellow:

mi ciagle po glowie chodzi stara milosc... Mietek XT 2005. jakos bardzo milo go wspominam... szkoda ze tak szybko odszedl

jestem za! a moze zalozymy klub ratownikow sprzetu castingowego :mellow:

no moj nie dosc ze utonął to jeszcze wcześniej został wyrzucony za burtę przez ten patyk. jak na 5/8oz to calkiem niezly był skoro wyrzucil na ladnych pare metrow caly zestaw :mellow: łącznie z Wild River'em 3/4 oz

... patyk. jak na 5/8oz to calkiem niezly był skoro wyrzucil na ladnych pare metrow caly zestaw :mellow: łącznie z Wild River'em 3/4 oz

no coz jak przystalo na redaktora portalu jerkbait.pl sprofilowanego na baitcasting umiejetnosci poslugiwania sie castingiem masz doprawdy imponujace.

konia z rzedem temu, kto kistlerem 5/8 oz wywalil WR do 3/4 z Metanium XT do wody :lol: :lol:

A niby z czym to ma coś wspólnego???Siała baba mak nie wiedziała jak.Jerzy wiedział nie powiedział a to było tak...... :o

HEG consists of not only the gears, but also the frame, setplate, and handle-side sideplate. First we increased the size of the drive gear and the pinion gear to offer increased leverage and power. By using a one-piece frame that incorporates the setplate and adding a one-piece stamped sideplate, we have eliminated flex in the drivetrain that causes normal gears to bind under pressure. By eliminating the flex and increasing the leverage, we are able to provide high-speed retrieves and deliver an incredible amount of torque, while maintaining the smooth, silent retrieve Shimano reels are famous for.

ale ani slowa o mosiadzu ... ciekawe :unsure: