Bezel Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Witam.Pora na zakup czego do ciężejszych przynęt i rozważam pomiędzy zieloniutkim Curado E7 a burdundowym Scorpionkiem XT ( ten z niższym przełożeniem ).Jakie są różnice i którego lepiej obstawic ?Przynęty takie do 60gram nie więcej, 30lb linka, kijaszek max dwie uncje.Widze różnice w cenie Curado około 500PLN, Scorpion 700PLN ( eBay, Reelseller, sayaka603 ) a jakieś inne ?Nie namawiajcie mnie na inną pozycje, roundy odpadają, raczej lekki młynek chce dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 scorpion niema przekładni HEG tylko z jakiegoś innego materiału ala dural czy cos w tym stylureszta roznic to tylko kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piatras Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 A moze jednak ...Since the drive gear was a product made from super-high intensity brass, durability improved... http://www.plat.co.jp/shop/catalog/product_info.php?cPath=22 _81_85_1247&products_id=8379 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 o faktycznie napisane jak byk ze z masiadzu o wysokiej trwałości ,ale czy mam rozumiec ,że to ten sam mat przekłądni co w Curado? hmmmmm w takim razie widać ze to bedzie bardzo podobny kreciek z tym ze ma tez opcje z przeł 6,3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 hasior HEG niema nic wspolnego z materialem z jakiego zrobiono glowne kolo zembate. HEG to High Efficiency Gearing pozd JW P.S Uzytkowo CURADO e i 1501 XT sa takie same i do wabikow 60g jak znalazl.. szkoda, ze zadnego niema w wersji 5.0 na lewa reke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 tak czaję o co kaman z HEG-iem i wiekszym poweremchodziło mi o materiał z jakiego jest koło zebate,czyli czy w scorpionie jest z tego samego mat co w Curado i czy tak samo wytrzymała.( bo jak wiadomo w metanium i chronarchu było jakos inacze a multi bardzo podobne)niejasno sie wyraziłem moja wina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 w ktorym Metanium i Chronarchu? Starsze wersje czyli Metanium XT 2005 i Chronarch 101B mialy zembatki z mosiadzu. Bardzo trwale. Metanium MG ma z jakiegos lekkiego stopu. Z czego jest w Chronarchu 101D .. nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 10 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 tak o MG mówie,ale widze sieję tu troche OT a tu miało być o Curado i scorpionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 szkoda, ze zadnego niema w wersji 5.0 na lewa reke juri zawsze mozesz kupic skorpiona i zrobic mu przeszczep z curado Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 ale to bylby najdrozszy scorpion XT na swiecie. chyba lepiej poszukac 201 DPV i kupic jeszcze jedna sztuke.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 ale to bylby najdrozszy scorpion XT na swiecie. chyba lepiej poszukac 201 DPV i kupic jeszcze jedna sztuke.. najdrozszy i zarazem jedyny mi ciagle po glowie chodzi stara milosc... Mietek XT 2005. jakos bardzo milo go wspominam... szkoda ze tak szybko odszedl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 szkoda ze tak szybko odszedl a ja słyszałem ,że odpłynąl <_< znam ten ból curado tygodniowe tez poszło pływać kiedyś.ale ja swojego nielubiłem <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 zalozmy klub!! Ja tez utopilem DHSV Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 jestem za! a moze zalozymy klub ratownikow sprzetu castingowego no moj nie dosc ze utonął to jeszcze wcześniej został wyrzucony za burtę przez ten patyk. jak na 5/8oz to calkiem niezly był skoro wyrzucil na ladnych pare metrow caly zestaw łącznie z Wild River'em 3/4 oz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 ... patyk. jak na 5/8oz to calkiem niezly był skoro wyrzucil na ladnych pare metrow caly zestaw łącznie z Wild River'em 3/4 oz no coz jak przystalo na redaktora portalu jerkbait.pl sprofilowanego na baitcasting umiejetnosci poslugiwania sie castingiem masz doprawdy imponujace. konia z rzedem temu, kto kistlerem 5/8 oz wywalil WR do 3/4 z Metanium XT do wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 11 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2009 ...jak mawia Komancz (Matka Wszystkich Wędkarzy): jak ktoś umie to nie sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 13 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Dzięki za odpowiedzi z powodów finansowych chyba i tak sie skusze na Curado bo tańszy ale chciałem się zapytac jeszcze o nową Citice, jest jeszcze tańsza ale czy słabsza pod względem wytrzymałości czy niedopieszczona jak poprzednicy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 do takiego 'finezyjnego' lowienia to rojo wystarczy w zupelnosci i jeszcze na dwie garsci pelne wabikow wystarczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 13 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Za ciężki... nie chce kupowac maści Voltaren Chyba zostanie CU201E7 a kijaszek... może coś z St.Croix by Rodmas... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 @Wiśni@ ma Citice to wal Marek do niego in Ci napisze jak sie sprawoje,ja osobiscie chwile nia kręciłem i poza kolorem tak na pierwszy rzut oka to niczym sie nie rózni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jerzy Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 a co niby jest takie ciezkie, zby potrzebowac maci voltaren Rojo bez zartow!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bezel Opublikowano 13 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Nie chce Rojo, nie owijam. Dopłace troche do Curado raczej... Przynęty nie są aż takie ciężkie ok ale wygode można sobie zafundowac, te kilkadziesięt gram mniej <_< Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomy Opublikowano 13 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Września 2009 Fajnie to opisałeś.Masz zadatki na polityka w Polsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pitt Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 A niby z czym to ma coś wspólnego???Siała baba mak nie wiedziała jak.Jerzy wiedział nie powiedział a to było tak...... HEG consists of not only the gears, but also the frame, setplate, and handle-side sideplate. First we increased the size of the drive gear and the pinion gear to offer increased leverage and power. By using a one-piece frame that incorporates the setplate and adding a one-piece stamped sideplate, we have eliminated flex in the drivetrain that causes normal gears to bind under pressure. By eliminating the flex and increasing the leverage, we are able to provide high-speed retrieves and deliver an incredible amount of torque, while maintaining the smooth, silent retrieve Shimano reels are famous for. ale ani slowa o mosiadzu ... ciekawe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 14 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 http://www.youtube.com/watch?v=E_USe9Ovv9E Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi