Krzysztof Kacprzak Opublikowano 13 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2015 Poproszę kolegów którzy maja takie silniki o opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 diverek Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Pływałem na 40hp przez 3 lata. Jednostka bardzo mocna.Spalanie małe.Występował tylko mały problem,a mianowicieten motor nie lubi przez dłuższy czas wolnych obrotów mowa o trollingu.Po prostu wypala się elektroda irydowa i motor zaczyna kulećna wolnych obrotach.Przy sporym pływaniu dwa razy do roku wymiana świec /nie są tanie i trzeba je wkręcając odpowiednio ustawić.Wkręcamy tylko raz.Za drugim razem już jest problem bo ulega spłaszczeniu podkładka na świecyi następuje problem z ustawieniem.Zalecany olej XD 100 jak najlepszy. Oczywiście trzeba zaprogramować sterownikw silniku.To chyba tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Kolega miał 90hp. I też mówił o częstym wypalaniuvelektrody świec. Poza tym bardzo zadowolony. Widocznie ten typ tak ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 urasenty Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Czyli jednym słowem nie jest za kolorowo . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Darecki72 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 A powiedzcie mi ktory dwusow lubi dlugoczasowe wolne obroty? To jest wbrew konstrukcji silnikow dwusowowych. Do trolowania zakupic trzeba kilku konny silnik najlepiej czterosow i jest git. E-tec to jeden z najlepszych dwusowow, jesli nie najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Absolutnie nie mam zamiaru trolingować. Chodziło mi raczej o osiągi, spalanie, kulturę pracy itp. ...w porównaniu z czterosuwem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Absolutnie nie mam zamiaru trolingować. Chodziło mi raczej o osiągi, spalanie, kulturę pracy itp. ...w porównaniu z czterosuwem.zgłoś się do Jacka - producenta hornboats, on ma te silniki opanowane w małym paluszku... na drugim forum jest foto nowego 300KM silnika G2 jak odpalał jako pierwszy w Polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Raczej do łodzi 420 cm to 300 koni nie założę. Tak się czaje na 30 koni. Michał81 , będziesz może na targach Rybomania w Poznaniu ...bo ja się wybieram bo między innymi muszę kupić kilka zamówionych woblerów ...możemy porozmawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 raczej nie, bo mamy termin porodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Po rozmowie z Hornem jest tak- spalanie bajka ( około połowa spalania Yamaszki porównujemy silnik 30 km)- przyspieszenie dużo lepsze niż Yamaszka- V max na plus dla Yamaszki- moc jakby większa od Yamaszki- hałas oj głośny jest Evin (youtube i wszystko jasne)- przegląd 3 lata ( ma być 5 lat)- cena - chyba najtańszy (nie licząc hinczyków) Ogólnie silnik godny polecenia . A jeśli nie licząc hałasu obecnie najlepsza relacja cena - jakość Michał81 już jeden posądzał nas że jesteśmy tą samą osobą, mi też na dniach się ma wykluć chłopak- to już teraz hehehhee nikt nie uwierzy że nie jesteśmy tą samą osobą. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez kapi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Z ceną to nie do końca...Tohatsu 30 jest tańszy, Yamaha 25 też ...zresztą wszystkie są tańsze oprócz Hondy.Bardziej zależało mi na Vmax ...a tu dupa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Bardziej zależało mi na Vmax ...a tu dupa. To trzeba przekonstruować dno łodzi skoro yamaha 40( film z youtube) nie daje rady ewentualnie wsadzić 60KM Edytowane 16 Stycznia 2015 przez Michał81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Z ceną to nie do końca...Tohatsu 30 jest tańszy, Yamaha 25 też ...zresztą wszystkie są tańsze oprócz Hondy. Bardziej zależało mi na Vmax ...a tu dupa. V max większe ale nieznacznie za to Evin w Hornie z 4 osobami dorosłymi na pokładzie i z kołem z tyłuidzie w ślizgu na Yamce nie chce. Co do ceny ja mam ofertę na Horna + silnik 30 km i z evinem cena super wychodzi( taniej niż z Tohatsu i Yamce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Nie rozumiem ...Evin czy na Yamce...?Czyli ile za ten silnik ...i jaki model ...może też bym sobie kupił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Acha ..czyli na Evinrudzie pływa w 4 osoby a na Yamaha nie chce ...przy tej samej mocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 A tak wracając do tematu co kto by wybrał:Yamaha 25, Mercury 25, Tohatsu 30, Honda 30 (cena kosmos), Suzuki 25, czy Evinrude 30 ...gdyby kosztowały tyle samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Acha ..czyli na Evinrudzie pływa w 4 osoby a na Yamaha nie chce ...przy tej samej mocy.Troche żle się wyraziłem 4 osoby + koło z 5 osobą Evin momentalnie w ślizgu Yamce zajmuje to sporo więcej czasu. Codo ceny to po co się Pan pyta, jest Pan dystrybutorem to wie Pan po ile się kupuje i sprzedaje i ile można spuścić dla klienta. A jeśli nie jest Pan dystrybutorem to proponuje zadzwonić do Pana Jacka i z nim porozmawiać na temat cen. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez kapi81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 nurek28 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja bym wybrał honde 30. Miałem 2, 5 i teraz 20 i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Michał81 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 ojj kurcze... ale mam zapłon... dopiero teraz skojarzyłem Pana z targów... nie wiedziałem, że rozmawiam z producentem .. aż mi wstyd.... Ale też nie podoba mi się Panie Krzysztofie jedna rzecz: A tak wracając do tematu co kto by wybrał:Yamaha 25, Mercury 25, Tohatsu 30, Honda 30 (cena kosmos), Suzuki 25, czy Evinrude 30 ...gdyby kosztowały tyle samo Panie Krzysztofie teraz zakładając, że udaję się do Pana po zakup silnika i pytam się Pana o opinię - rozumiem, że otrzymuję Pana opinię opartą na forum??? ja jestem tylko wędkarzem i to wiem, że nie można porównywać yamahy 25 z np. yamahą 30 lub mercurym 25 = z tohatsu 25/30 ( te same silniki z mercurym) Yamaha 25 to 2 cylindrowy gaźnikowy kaszlak kiedy już 30-tka jest epokę dalej bo 3 cylindry na wtrysku. Suzuki 25 też pytanie które bierze Pan pod uwagę bo ten V2 też gaźnik ale już nowe to wtrysk na 3-ch cylindrach.Sorry ale to jest nie profesjonalne i nie chciał bym trafić na sprzedawcę którego wiedza opiera się na forum. Ja jak kupowałem łódź z silnikiem to dostałem do wyboru wszystkie dostępne silniki z bardzo dokładnym objaśnieniem czym się różnią, jakie warunki gwarancyjne itd itp. I powiem, że w tym co wybrałem to była w 200% trafna opinia.Bez urazy bo jest Pan miły przynajmniej tak pamiętam na targach ale to nie jest profesjonalne podejście.Serdecznie Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja bym wybrał honde 30. Miałem 2, 5 i teraz 20 i jeszcze nigdy mnie nie zawiodła.Też miałem Hondę 20 kupioną tutaj na forum i to samo mogę stwierdzić,po ponad 2 lat stania w garażu i podłączeniu zaskoczyła od pierwszego strzału dodatkowo bak 20 litrów to nie wiem jak można wypływać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja mimo wszystko brałbym 2T na wtrysku. V-max to jedno, ale one po prostu szybciej wkręcają. Wyższy moment obrotowy robi swoje. Wolę mieć coś bardziej elastycznwgo, niż szybszego. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jedynie te decybele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Właśnie dlatego pytam o ten silnik bo go nie znam ....zaproponowali mi współpracę w sprzedaży tych silników i dla tego się pytam....i to właśnie uważam za profesjonalne podejście...czyli nie sugerować się tylko tym co podaje producent lecz poznać zdanie użytkowników.Nie miałem też zamiaru porównywać parametrów tylko zapytałem który kto by kupił (nowy) gdyby tyle samo kosztowały ...i wiem że raczej nie znajdę osoby która pływała choćby przez jeden sezon na każdym z tych marek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Panie Krzysztofie telefon do Horna i można dowiedzieć się wszystkiego o większości silników ( a najwięcej właśnie o Evinie) P.S. szkoda że Go już nie ma na forum... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Krzysztof Kacprzak Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Czyli jednak jest ktoś co wie wszystko .....znowu się pomyliłem. Pełen szacunek.A kto powiedział że nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kapi81 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Hehehhe wszystko to tylko tam na u góry wiedzą a tak na poważnie to jak się montuje jako pierwszy Evina 300 kucy w Polsce to o czymś świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Krzysztof Kacprzak
Poproszę kolegów którzy maja takie silniki o opinię.
41 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi