Felo Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Koledzy,poprawcie mnie jeżeli coś źle przeczytałem,ale wydaje mi się że ktoś chce nas zrobić w ch...a ,w nowej ustawie kwota roczna na połów dla armatora łodzi (a tak jest zdefiniowany każdy nasz środek pływający,czyli nawet bellyboat) będzie wynosiła nie 49zł a 3000zł ta ustawa jest jeszcze nie podpisana,ale jeżeli podpisze ją prezydent to leżymy http://orka.sejm.gov.pl/proc7.nsf/ustawy/2919_u.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 I tak w tym Bałtyku prawie nic nie zostało, prócz pordzewiałych kutrów i wiecznie nayebanych "łowców dorsza". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawitogdy Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 I tak w tym Bałtyku prawie nic nie zostało, prócz pordzewiałych kutrów i wiecznie nayebanych "łowców dorsza".zdziwł byś się 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Będzie wynosiła 180 zł na rok, chyba, że jesteś armatorem statku i bierzesz na pokład wędkarzy zarobkowo, wtedy płacisz 3000 za rok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felo Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Mekamil to kwota do przełknięcia ,byłoby super jeżeli tylko tyle,ale czy to pewne? skąd to wiesz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zacytuję kolegę z innego forum:"Właściciel łódki nie musi być armatorem. Teraz jest taka możliwość, że właściciel łódki w ramach normalnej opłaty może być armatorem i wędkarze zabierani na jego łódkę nie muszą posiadać zezwolenia i mogą łowić. W projekcie za taką możliwość trzeba będzie zapłacić 3 tys. Jeżeli masz łódkę, to zwykłe zezwolenie na rok kosztować ma 180 zł. Po prostu coraz więcej ludzi zabiera wędkarzy na łódki w celach zarobkowych i myślę, że tutaj jest przyczyna takiej propozycji opłaty w wys. 3 tys. złJakoś nie widzę żadnej tragedii w proponowanych przepisach dotyczących wędkarstwa rekreacyjnego. Oprócz podwyższenia opłaty do 180 zł" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felo Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Mekamil ,a co wtedy jak łowie z kumplem a nie zabieram nikogo komercyjnie?jak to definiują?Ta ustawa dotyczy właścicieli,armatorów i kapitanów dokonujących również połowów rekreacyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mekamil Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 No to wtedy Ty płacisz 180 zł/rok i kolega tak samo, nieważne, czy łódka jest Twoja, czy pożyczona od kolegi szwagra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jano Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 http://jerkbait.pl/topic/50995-idzie-nowe-ustawa-o-rybactwiew%C4%99dkarstwie/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Be Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 zdziwł byś się Bardzo bym chciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
russian80 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Bardzo bym chciał co do pijanych wędkarzy zgodze sie..ale ile dorsza jest w Bałtyku to bys sie zdziwił...bo jest go naprawde duzo.. wiem bo to jeszcze niedawno byłem rybakiem .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mifek Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 a może to nie tylko dorsze... tak samo jak nie kazdy wedkarz chodzi w gumiakach, smierdzi tanim winem i rozrzuca wszedzie niedopalki... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi