jonboat Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Prośba do znawców starego sprzętu. Odkurzyłem pewien stary spinning, ale chciałbym wiedzieć kto to wyprodukował. Możliwe, że to jest coś germinopodobnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kleniojazie Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 W niemal identycznym dizajnie miałem kiedyś muchówkę Shakespeare ,szklak , made in USA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proraf Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 To spinning polskiego producenta z początku lat 90-tych (jakaś produkcja rzemieślnicza). Nazwy już nie pamiętam, ale wiem bo miałem taki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOFIX99 Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Patrząc na kolor blanku można odnieść wrażenie,że może to być GERMINA. Tylko jaka ??? Czy szczytówka w tym "eksponacie" jest pusta czy pełna ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonboat Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Szczytówka jest pusta. Charakterystyczna jest powierzchnia blanku widoczna na zdjęciach. Taki jakby oplot. Dziękuję za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fatso Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Motoruch? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonboat Opublikowano 14 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Blank to jest konstrukcja "tubular glass", a więc nie jest to pełny szklak typu germina. Wędka bardzo fajnie się ładuje i nie ugina pod własnym ciężarem. Może ktoś ma to samo ale z widocznymi napisami. Miałbym wtedy pewność co do producenta.Na razie podejrzewamy Polskę, USA i Niemcy o popełnienie tej wędki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Witam Koledzy wpadła mi w ręce wędka,z początku myślałem że to jakiś stary Cormoran,ale teraz to już sam nie mam pojęcia co to za firma i w jakich latach produkowane było wedzisko.Jakies sugestie ?Niemieckie napisy wydaje się że wędka jest bardziej budżetowa niż bazarowy syf... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Bo to jest Cormoran, lata prawdopodobnie 90-te. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 O dzięki za informacje czułem,że ten uchwyt mocowania kołowrotka bardziej pasuje do starszej wersji :)szkoda tylko że takie cw duże na Bolka za mocny kij Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Bo w/g opisu to szczupakowo - łososiowy i do tego na pewno się nada. Oczywiście chodzi o "konkretne" ryby a nie "śledziki". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Bo to jest Cormoran, lata prawdopodobnie 90-te.Taaaa, już. To koło Cormorana nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konopaa Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Taaaa, już. To koło Cormorana nie stało.A po czem wnosisz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popper Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 http://www.daiwa-cormoran.info/co/en/products/spinning_rods/corman_gts_zander_lure_spin/5,1,62,63,1,1__products-model.htm?ovs_prdrows2=2000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 A po czem wnosisz ?Po tym, że w latach '90 Cormoran nie miał takiego logo, ani nawet takich serii wędek. Do tego z "odręcznymi napisami" nie sygnowano żadnej serii. Nazwa Cormoran od taniego Topfisha do drogich Black Starów wyglądała tak samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konopaa Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Takie właśnie logo pamiętam z katalogów Cormorana z lat dziewięćdziesiątych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Panowie nie jestem pewien do końca,ale bardziej przekonany jestem że to stary Cormoran.I nie robiąc burzy ciekawy orzech do zgryzienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Godzio Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Sierpnia 2018 Co by się nie rozwodzić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 A jeszcze drugie pytanie ile to może być warte ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2018 Jackman. Jeśli to oryginalny kolor ta zieleń na blanku, to na 95% procent jest to pustościenna, szklana Germina. Miałem identyczną 180 cm i c.w. do 15 g. Rozpoznaję również tę charakterystyczną stalową skuwkę z wywiniętym kołnierzem i owiniętą polakierowaną omotką. Brakuje plastikowych kon na obu końcach rękojeści. Wędzisko z drugiej połowy 70- tych lat. Cardinala 44 dostałem od rodziców latem 1976, krótko później dokupiłem sobie do niego właśnie taką zieloną Germinę. Proszę nie sugerować się pewnymi różnicami pomiędzy dostępnymi kiedyś w Polsce i krajach bloku wschodniego a niektórymi Germianami (kolorystyka, wygląd rękojeści, uchwyty kołowrotka różnież całkiem inne modele), ponieważ w tamtych czasach robili krótkie serie prawdopodobnie z przeznaczeniem na Zachód. W jednym z numerów WW z tamtych lat znalazł się artykuł poświęcony takim trochę innym Germinom.Wędzisko Micza to stuprocentowy Cormoran. Widoczne logo znajdowało się również na ich ciuchach (kamizelkach, kurtkach itd.) Cormorana. Wędzisko z pierwszych lat 90- tych (może nawet jeszcze koniec 80- tych?), z serii specjalistycznych do połowu różnych gatunków. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Stara kurtka Cormorana z logo Corman dla niedowiarków. Mieli takie lub podobne członkowie naszej pierwszej kadry spinningowej. Może Kamil z Olsztyna się skusi? https://allegro.pl/kurtka-wedkarska-rozm-l-i7494464308.html#imglayer 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Mam kilka starych katalogów Cormorana, ale w żadnym tego nie ma. Dwa po niemiecku i 4 polskie. 1990,1992-1994,1996 oraz 1998. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Raczej to podróbka nie jest,choć kto wie. Ciężko jest znaleźć jakieś informacje o produktach wędkarskich z takich lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2018 Sprawdź Kamil w tych katalogach ciuchy, które mają tylko to oznaczenie - Corman. Z katalogami Cormorana różnie bywało. Pamiętam taki chyba z początku 90-tych z cenami jeszcze w DM, gdzie pokazali dwie lub trzy serie drogich kołowrotków muchowych. Oczywiście nie byli ich producentami. Od tego czasu szukam któregoś z nich i nigdzie się z nimi nie spotkałem. Być może wędzisko z krótkiej, ekskluzywnej serii i ukazało się po wydrukowaniu katalogu. Proponuję wysłać zdjęcia do firmy i niech się sami wypowiedzą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Firma się nie wypowie, od czasu jak przejęła ich Daiwa mają wywalone na swoje wcześniejsze produkty i przekierowują do dystrybutora w Pl, a ten ma wywalone do kwadratu. Próbowałem kilka lat temu dopytać o kołowrotek z lat '90 i tak to się wlaśnie skończyło. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi