jachu Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Bo te trzy firmy (B,C,D) najbardziej u nas znane, to dla mnie były takie firmy-wydmuszki. Trafili dobry moment kiedy u nas była jeszcze sprzętowa pustynia, ale jak się dobrze zastanowić, to w sumie dobrych rzeczy zrobili niewiele. Z tych większych niemieckich najbardziej mi żal Sportexa, który długo robił niezłe blanki u siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sukingad Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 I tutaj się mylisz. Cormoran w czasie produkcji w Niemczech, robił jedne z najbardziej zaawansowanych technicznie i jakościowo kołowrotków (vide sportline, elbas, rotary, reel no 1 (LN) i inne, było tego dużo w różnych wersjach, firma nie bała się eksperymentów). Kiedy konkurencja drapała się po żółtych głowach nad różnymi tematami, to Cormoran już je zaczynał sprzedawać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 (edytowane) Wędzisko przykuwa uwagę.Jak na te lata produkcji gołym okiem widac,że wyróżnia się z tamtego okresu jakością i wykonaniem.Cormoran miał wiele "perełek" które nie raz pobudzaly moje zmysły wędkarskie . Więc i tym razem wydarłem ten unikat z paszczy lwa Szkoda że nie mogę znaleźć żadnej notatki o nim w katalogu ;( Edytowane 7 Sierpnia 2018 przez Micz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Witam, kolego @Micz zobacz tutaj: https://www.ebay.de/itm/232823321546 PozdrawiamMartin 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil_Olsztyn Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Cormoran z resztą pierwszy zrobił kołowrotek z wolnym biegiem. Owszem, żal Sportexa. Świetna firma. Balzer i seria Magna Silver to też były bardzo udane kije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 I tutaj się mylisz. Cormoran w czasie produkcji w Niemczech, robił jedne z najbardziej zaawansowanych technicznie i jakościowo kołowrotków (vide sportline, elbas, rotary, reel no 1 (LN) i inne, było tego dużo w różnych wersjach, firma nie bała się eksperymentów). Kiedy konkurencja drapała się po żółtych głowach nad różnymi tematami, to Cormoran już je zaczynał sprzedawać.Nie wiem Piotr, czy się mylę. W tej dziedzinie jest tak, że jeśli pewne rozwiązania zostają uznane za dobre, to reszta z tego korzysta i powiela. To które eksperymenty przetrwały? Elektroniczne sygnalizatory z Elbasa? Pływające w oleju przekładnie Reel No1? Coś jeszcze się sprawdziło i inne firmy ich pomysły przejęły? Na temat jakości też mam swoje zdanie. Wiele lat temu i jeszcze nie do niedawna łowiłem praktycznie tylko Cardinalami produkowanymi w Szwecji, później tymi z Japonii i dla mnie obok starszych DAM-ów one były wzorem jakości i niezawodności. Ile kołowrotków z bogatej oferty Cormorana z początku 90-tych przetrwało do dzisiaj? Coś mi się wydaje, że niezbyt wiele ich można spotkać nad wodą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Cześć Martin. Wyobraź sobie, że kilka dni temu oglądałem ofertę tego sklepu na Ebay i nawet nie zauważyłem tego Cormana. Może dlatego, że szukałem pewnego kołowrotka akurat amerykańskiej firmy. Jest tam trochę ciekawostek z dawnych czasów, ale za używaną szpulę do Cardinala 33 z całą pewnością nie dam 30 euro. Pozdrowienia z tropikalnego Zehlendorf. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Czesc Janusz, dziekuje za >gorace< pozdrowienia z Berlina, u nas dzisiaj tez dosyc >cieplo< bo teraz 38°C w cieniu.Ebay shop Emina Suljica prowadzi jego zona i ceny sa bardzo wygorowane i tez bym po tych cenach nic tam nie kupil. Jednakze, aby uzyskac dogodniejsza cene to trzeba sie z nim osobiscie skontaktowac.Dla ciekawostki link o ABU Cardinal : http://www.reelstown.com/pag_mod_abu/abu_greenbody.htm Pozdrawiam serdecznie z goracego GießenMartin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Micz Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Witam, kolego @Micz zobacz tutaj: https://www.ebay.de/itm/232823321546 PozdrawiamMartinNie mogę otworzyć linku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 A to moze tutaj :https://www.ebay.pl/itm/CORMORAN-COR-MAN-HECHT-UND-LACHSRUTE-2-70m-WG-40-800g-Nr-111/232823321546?hash=item363559f3ca:g:qRUAAOSwBPNXSstn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 MIcz wklej sobie na Ebay.de nr aukcji 232823321546 i kliknij Finden. Jest za 99,90 euro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Znam Reelstown Martin. Najbardziej podoba mi się mały i czarny http://www.reelstown.com/pag_mod_abu/special_editions/33CDL.htm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
abudam Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Swiadczy o Twoim dobrym wyborze. Ten >kardynal< jest osiagalny, np. tutaj : https://www.ebay.pl/itm/ABU-CARDINAL-33-CDL-ORIGINAL-RELEASE-SERIAL-620-ZEBCO-NEW-MINT-VERY-RARE/113181825081?hash=item1a5a299839:g:xdEAAOSwuLZYzo-Q PozdrawiamMartin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jachu Opublikowano 7 Sierpnia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2018 W Polsce też był kiedyś do kupienia. O jednym wiem. W sumie ze dwa takie chciałbym mieć. Jeden do szuflady, drugi do łowienia. Tylko ta cena niezbyt przyjazna. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi