zander78 Opublikowano 29 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2014 Bujo a ty gdzie lowisz ? Jestes z Londynu Co do tych hejterow to ignoruj tylko tyle potrafia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zander78 Opublikowano 30 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2014 Legia1916 Zapewniam Cie ze strana dziala,jest swietna i ludzie z klubu rownierz goraco polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Legia1916 Zapewniam Cie ze strana dziala,jest swietna i ludzie z klubu rownierz goraco polecam Dziala dziala Trzeba czasami tylko kliknac najpierw na forum i wtedy wyskocza wlasciwe pola do loginu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bujo Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Bujo a ty gdzie lowisz ? Jestes z LondynuCo do tych hejterow to ignoruj tylko tyle potrafia Hej, Dopier zobaczylem Twoj wpis. Generalnie to jesien i zima u mnie klapki na oczy i lipienie na muche. Po nowym roku przywioze troche gume to mozemy sie umowic na T.L. kiedys tam byly piekne okonie Pozdrawiam, Bujo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 2 Grudnia 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2014 Bujo, jeszcze sa, ale nie w takich ilosciach jak kiedys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Witam panowie poszukuje osób które łowia w Londynie i okolicach, przyjechałem tu niedawno i nie zabardzo wiem gdzie tu można w okolicach pospiningowac, w śród znajomych nikt nie łowi, trochę informacji przez internet zdobyłem ale bez większych rezultatów, może jest ktoś kto podzieli się jakimiś wskazówkami bądź potrzebuje kompana na wypady, za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny! Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Zaczalbym od tego https://www.google.de/maps/@51.484287,-0.2980058,11zjak juz znajdziesz interesujace cie miejsce to https://www.youtube.com/results?search_query=london+fishingnastepnie wycieczka i rozpoznanie, kolejny krok to forum angielskie, czytac i przyswajac.Jak zaczniesz jezdzic to z calej tej ukladanki wybierzesz odpowiednie klocki, ktore utworza SUKCES.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Tak oczywiście mogę jeździć w każde miejsce i próbować tylko jest jeden mały problem trzeba mieć na to dużo.czasu niestety ja go aż tyle nie mam jak większość Polaków na wyspach, jeśli myślisz ze ja mało próbowałem to bardzo.się mylisz, o ile z białą ryba nie ma tu problemu to z drapieżniki ja go.mam tu namierzyć, od Anglików na temat spining nie sposób coś wyciągnąć bo poprostu na ta metodę oni tu nie łowia, przynajmniej ja nie spotkałem takowych, mi.chodziło o podpowiedź lub kontakt z kimś kto tu juz coś łowil lub łowi i raczej o jakieś spokojne miejsca bo po calotygodniowym wyścigu szczurów chociaż w weekend chciałbym połowic trochę w spokoju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 25 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2015 Polskie Stowarzyszenie Wędkarzy w Anglii. Mają również swój profil na facebook. Myślę, że warto ich śledzić i pewnie przez nich możesz się dużo dowiedzieć. Organizują również lokalne zloty (także spinning). http://polish-anglers-association.co.uk/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaskader Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Jar1808 cześć najprawdopobniej też wybieram się do Londynu na początku stycznia, w Anglii jeszcze nie byłem, też wędkuje, można by się kiedyś zgadać. Szkoda, że tak mało tutaj postów, bo też myślałem, że się czegoś dowiem. Dzisiaj właśnie zacząłem przeglądać mapy Londynu i okolic, w poszukiwaniu jakichś ciekawych rzeczek, żeby pomuchować i pospinningować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 27 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 (edytowane) Zajrzyj na forum polishanglers.com Nie licz, że ktoś bedzie sie chętnie dzielił miejscówkami. W Londynie masz do łowienia Tamizę , w dół od Teddington Lock na zwykłej licencji, powyzej to wody klubowe.Żeby coś naprawde połowić to jednak trzeba sie zapakowac w samochód i przejechac 100 mil w jedna strone, na Feny, Severn, Rutland, Grafham itp. Edytowane 27 Listopada 2015 przez brzoza 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Jar1808 cześć najprawdopobniej też wybieram się do Londynu na początku stycznia, w Anglii jeszcze nie byłem, też wędkuje, można by się kiedyś zgadać. Szkoda, że tak mało tutaj postów, bo też myślałem, że się czegoś dowiem. Dzisiaj właśnie zacząłem przeglądać mapy Londynu i okolic, w poszukiwaniu jakichś ciekawych rzeczek, żeby pomuchować i pospinningować. Oczywiście jestem jak najbardziej za jeśli będziesz w londynie proszę o kontakt na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jar1808 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 Zajrzyj na forum polishanglers.com Nie licz, że ktoś bedzie sie chętnie dzielił miejscówkami. W Londynie masz do łowienia Tamizę , w dół od Teddington Lock na zwykłej licencji, powyzej to wody klubowe.Żeby coś naprawde połowić to jednak trzeba sie zapakowac w samochód i przejechac 100 mil w jedna strone, na Feny, Severn, Rutland, Grafham itp. dzięki i za taką podpowiedź, rozumiem niechęć dzielenia się miejscówkami publicznie liczyłem ze.przyda się komuś kompan na wypady ze spiningiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 W Londynie masz do łowienia Tamizę , w dół od Teddington Lock na zwykłej licencji, powyzej to wody klubowe. Troche inaczej z tym jest W dol od Teddington Lock to juz woda plywowa (tidal, przyplyw/odplyw) czyli generalnie morska, wiec nie potrzebujesz zadnych licencji, chociaz lepiej miec bo sie czasami pytaja.W gore od Teddington Lock jest odcinek darmowy ze standardowa licencja, tak mniej wiecej do Hampton Court, wyzej juz sa wody klubowe. Jesli lowisz poblizu niektorych spietrzen wody na Tamizie, musisz zaplacic dodatkowa licencje:http://www.visitthames.co.uk/things-to-do/fishing/lock-and-weir-fishinghttps://www.gov.uk/guidance/lock-and-weir-fishing-on-the-river-thames Warto poczytac:https://www.gov.uk/topic/environmental-management/fisheries-rod-licensing Generalnie gdziekolwiek idziesz wedkowac, najpierw dowiedz sie dokladnie kogo to woda i jakie sa na niej reguly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) Troche inaczej z tym jest W dol od Teddington Lock to juz woda plywowa (tidal, przyplyw/odplyw) czyli generalnie morska, wiec nie potrzebujesz zadnych licencji, chociaz lepiej miec bo sie czasami pytaja.W gore od Teddington Lock jest odcinek darmowy ze standardowa licencja, tak mniej wiecej do Hampton Court, wyzej juz sa wody klubowe. Jesli lowisz poblizu niektorych spietrzen wody na Tamizie, musisz zaplacic dodatkowa licencje:http://www.visitthames.co.uk/things-to-do/fishing/lock-and-weir-fishinghttps://www.gov.uk/guidance/lock-and-weir-fishing-on-the-river-thames Warto poczytac:https://www.gov.uk/topic/environmental-management/fisheries-rod-licensing Generalnie gdziekolwiek idziesz wedkowac, najpierw dowiedz sie dokladnie kogo to woda i jakie sa na niej reguly.Dzieki za poprawienie, mialem na mysli a napisalem co innego. Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Listopada 2015 przez brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 30 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2015 (edytowane) dzięki i za taką podpowiedź, rozumiem niechęć dzielenia się miejscówkami publicznie liczyłem ze.przyda się komuś kompan na wypady ze spiningiem Ja od tego roku przestalem lowic na srodlądziu w uk bo mi sie poprostu znudzilo jezdzenie po 100 mil w jedna strone. poza tym byłem już chyba wszędzie. Mało wody w tym kraji i zdeptane/skłute jest juz chyba wszystko. Wyniki z roku na rok coraz gorsze (a moze wymagania rosną?), do tego pełno ograniczeń nakładanych przez właścicieli wody. Wole jechac nad morze, nikt tam nie patrzy sie krzywo na Ciebie bo masz inny akcent i robisz generalnie co chcesz. Wysłane z mojego GT-S6810P przy użyciu Tapatalka Edytowane 30 Listopada 2015 przez brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2015 Zajrzyj na forum polishanglers.com Nie licz, że ktoś bedzie sie chętnie dzielił miejscówkami. W Londynie masz do łowienia Tamizę , w dół od Teddington Lock na zwykłej licencji, powyzej to wody klubowe.Żeby coś naprawde połowić to jednak trzeba sie zapakowac w samochód i przejechac 100 mil w jedna strone, na Feny, Severn, Rutland, Grafham itp.Niestety racja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olabo Opublikowano 16 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2015 Niestety racjaNiby tak,ale cos tam połowić się da nawet lokalnie.Wiadomo że wymagania rosna ,a jak na koncie masz 130cm kaczora i kilka okoni 50cm to mało co cieszy i motywacja spada-co nie Artur? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skagit Opublikowano 3 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2016 Mieszkalem kiedyś na Leyton ,był tam fajny kanał i zapewne jest .Przechodzi on przez Lee bridge road,poniżej jest park w którym kłusownictwo litewskie kwitło swego czasu,a łowienie było zakazane.Poniżej parku możesz łowić legalnie że standardową karta course fishinga.Wszelki bialoryb z naciskiem na leszcze ,naprawdę była nich masa .Co nie znaczy że gryzly.Trzeba było się wsttzelic kiedy wodą była mała.Trafiała się wielką brzana.Naprawdę konkretną,trudna do opanowania.Łowisko ciężkie ,sporo zaczepów i wierzb.leszcze dwu kilowe norma,szczupłych parę 70-80cm.brzany wszystkie wprzrdziale 3/4kilo i coś co rwie plecione i łamie feedera.Dodam że najlepszy jest zakręt poniżej parku przy hackny marshes.Dziele się tak chętnie gdyż wyjechalem na polnoc,troć i łosoś teraz.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Mieszkalem kiedyś na Leyton ,był tam fajny kanał i zapewne jest .Przechodzi on przez Lee bridge road,poniżej jest park w którym kłusownictwo litewskie kwitło swego czasu,a łowienie było zakazane.Poniżej parku możesz łowić legalnie że standardową karta course fishinga.Wszelki bialoryb z naciskiem na leszcze ,naprawdę była nich masa .Co nie znaczy że gryzly.Trzeba było się wsttzelic kiedy wodą była mała.Trafiała się wielką brzana.Naprawdę konkretną,trudna do opanowania.Łowisko ciężkie ,sporo zaczepów i wierzb.leszcze dwu kilowe norma,szczupłych parę 70-80cm.brzany wszystkie wprzrdziale 3/4kilo i coś co rwie plecione i łamie feedera.Dodam że najlepszy jest zakręt poniżej parku przy hackny marshes.Dziele się tak chętnie gdyż wyjechalem na polnoc,troć i łosoś teraz.Powodzenia Akurat na tym odcinku byla przyducha dwa lata temu i dobre wyniki sie skonczyly. Litewskie czy tam inne klusownictwo ciagle mocno sie trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mawer65 Opublikowano 4 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2016 Wejdź na stronę klubu Wędkarstwo w Anglii na pewno ktoś się do Ciebie odezwie bo wiem że jest kilku klubowiczów z Londynu. Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 8 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2016 (edytowane) @skagit Mozesz sie dzielic bo tam ryby juz zbyt wiel nie zostalo Najwieksza szansa to chyba na leszcza ale ze kaprysny jest to nielatwo go trafic.Wg lowisko bardzo trudne. Miejscami szybki nurt, zaczepy, kiepski dostep do wody, raczej plytko. No i kaprysne ryby. Osobiscie najlatwiej mi bylo zlowic okonia letnia wieczorowa pora ale wszystko wielkosic dloni. O szczupakach krokodylach to raczej zapomnij. @brzoza Gdzie jezdzisz nad to morze? @jar1808 Gdzie dokladnie mieszkasz? Edytowane 8 Marca 2016 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krakus Opublikowano 9 Marca 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Marca 2016 (edytowane) Witam panowie poszukuje osób które łowia w Londynie i okolicach, przyjechałem tu niedawno i nie zabardzo wiem gdzie tu można w okolicach pospiningowac, w śród znajomych nikt nie łowi, trochę informacji przez internet zdobyłem ale bez większych rezultatów, może jest ktoś kto podzieli się jakimiś wskazówkami bądź potrzebuje kompana na wypady, za wszelką pomoc będę bardzo wdzięczny! Pozdrawiam serdecznie Byłem trochu lat temu w UK i zacznij od wykupienia pełnej licencji na poczcie i śmigaj na otwarte wody np. Tamiza , kanały których tam nie brakuje i inne stawiki tam wszędzie jest okoń i szczupak / zorientuj się jeszcze czy danym odcinkiem nie opiekuje się jakiś klub /Jest też sporo łowisk prywatnych tzw private fishery ale to już odrębne pozwolenia i regulamin.Powodzenia. Edytowane 9 Marca 2016 przez krakus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brown Opublikowano 25 Maja 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2016 Panowie, który kraniec Londynu według was jest najsensowniejszy wędkarsko?Która część? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek_2348 Opublikowano 19 Grudnia 2017 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2017 Czy takie zjawisko jest powszechne w Anglii ?http://wiadomosci.onet.pl/swiat/lowisko-w-oxfordshire-zakaz-wstepu-polakom-i-obywatelom-europy-wschodniej/1w0nz28 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi