Skocz do zawartości

ANGLIA

Rivera

Rekomendowane odpowiedzi

Odkopię trochę wątek. Nie było deszczu bardzo długo, w sumie około dwóch miesięcy. Tak wygląda moje ulubione jezioro, gdzie na płyciznach ganiałem za szczupakiem... Pogoda jest w tym roku zwariowana, żeby nie użyć innego słowa.

post-58370-0-16880800-1532852408_thumb.jpg

post-58370-0-17514600-1532852415_thumb.jpg

post-58370-0-31354700-1532852424_thumb.jpg

post-58370-0-51895600-1532852434_thumb.jpg

post-58370-0-52356900-1532852445_thumb.jpg

Edytowane przez grisza-78
  • Like 1

A ja dziś obudziłem się o zwykłej roboczej porze i zdecydowałem ż eskoczę na 2-3 godzinki sprawdzic jak podziałało na rybki ochłodzenie.2 miejscóweczki ze spietrzeniem wody.Efekt-1 klenik 45cm i chyba ze 30-40 okoni od maluchów do 35-40cm.Łowiłem tylko na DS,NEKO,carolina rig a nie jak zwykle na gumki na głowce.Tragedii nie ma.

• Like 1

Ostatnio goniłem 508 i stare czasy mi się przypomniały . Tam obok GUC mała rzeczka płynie i kiedyś z jednego dołka wyjąłem kilka garbusów . Przy okazji podbiłem PB do 47cm  :)  

47 cm, to juz potwór. Mój najdłuższy miał tylko 42. Fakt, że nigdy nie nazywałem się łowcą okoni i nie specjalnie celowałem w ten gatunek. Gratuluję pięknego rekordu Mat.

• Like 1

• 1 miesiąc temu...
  • 2 tygodnie później...

Kajak chyba tak,belly-nie mam pojęcia.Najlepiej zadzwonić do fishing lodge.

Koledzy byli wczoraj i zapytali . Z tego co usłyszeli  to można , ale musi być dwóch wędkarzy z pływadełkami , dla asekuracji czy coś  :D  Także jak nauczę się tym pływać na pewno podjadę  ;)

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • 4 miesiące temu...

Hej, wybieram się na kilka dni z rodziną do Anglii- Bournemouth/ Poole. Chciałbym coś porzucać- z 3h z rana- raczej w morzu, w portach bo to nie trzeba kombinować z opłatami.

Coś ktoś może coś doradzić? Chyba najłatwiej w portach jakiegoś okonka??

Z góry dzięki.

Czesto w portach nie mozna lowic, takze musisz sie dowiedziec jak to jest w konkretnym porcie.

Z Poole masz swietne jednodniowe wyprawy na lowienie w morzu. 

Doświadczenia mam takie, ze jak nie ma akurat ryby w okolicy to nie połowisz. Jak próbowałem coś złapać na spina w Kornwalii dwa razy w marcu i nic. Absolutnie. A spędziłem pewnie łącznie z 7-8 dni. Natomiast we wrześniu bez problemu jakieś makrele jakiś seabass.

Ps jestem zupełnie zielony w łowieniu w morzu wiec możesz z przymróżeniem oka wziąć moja teorie :)

Edytowane przez Luckyguliver