Luckyguliver Opublikowano 29 Lutego 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2020 Zalalo Walie i po kropkach a sezon juz tuz tuz...Czy ktos poratuje i podrzuci jakies namiary na fajna pstragowa rzeke? Jestem w stanie przejechac kawalek ale do Szkocji wolalbym sie nie telepac. Moze nawet nie dlatego ze super daleko ale pociagi drogie jak cholera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzoza Opublikowano 2 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2020 Wyjazd tylko na kilka dni i grafik napięty, więc w grę tylko kilka godzin z rana.Najlepiej by było coś posipiningować, makrele ze skał? Ktoś ma jakieś doświadczenie?O tej porze roku i przy tej pogodzie to raczej odpuść łowienie w morzu w tym rejonie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Z powodu covid19 wszystkie wody w UK są zamknięte dla wędkarzy. Jak sobie radzić w tym czasie, kiedy do pracy też nie można i poza robieniem kilku przynęt, nie ma co z sobą zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Ważne by zostać w domach i nie pokazywać się nad wodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 (edytowane) Ciekawe czy tak szybko przyjada jak do klusownikow lub jakiegos wycieku Bo jesli tak to nawet karpiarze moga spac spokojnie. Edytowane 28 Marca 2020 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Wiem tylko, że u mnie , na wodach lokalnych, wprowadzono potężne kary finansowe, włącznie z sądem. Lepiej siedzieć w domu, mimo wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 28 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2020 Nie namawiam tylko mowie z doswiadczenia jak to jest z EA. Ja bylem w tym tyg kilka razy nad kanalem i jeziorkami i ludzi tlum. Widzialem tez pare wiekszych skupisk plus regularnego grila-impreze. Czy ktos sie tym zajal? Z drugiej strony zawsze sie moze ktos nadgorliwy znalezc. A juz na pewno karpiarz widzacy "podejrzanego spiningiste". Tu awantura jak w banku wiec lepiej sobie podarowac. W UK wiekszoc lowisk zamknieto chyba we czwartek. Poszedlem nad wode w piatek ( we wtorek jeszcze nic tego kataklizmu nie wrozylo) i jakis pan z psem wydral sie na mnie ze No fishing i ze wisi na bramie. A ja mu mowie ze ja nie kozystam z tej bramy tylko drugiej i tam nic nie wisi. Jadi jadi ze powinienem strone sprawdzic a na koniec klasycznie ze tu Private Fishing i co tu wogole robie. A ja mu mowie ze ma ticket oplacony. Spieprzyl mi humor i poszedlem gdzie indziej. Summa summarum koniec lowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olabo Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Na razie widze tylko 30f kare.Poza tym nigdzie nie jest napisane wyraznie ze nie wolno lowic.Jezeli spacer to jest aktywnosc fizyczna to chodzenie ze spinem na pewno tez.Tym bardziej ze nie robisz tego w parku czy na ulicy a na kanalem lub rzeczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 W mojej okolicy mam kanał, który należy do PAC GB i na forum wyraźnie mówią, że jest zakaz, a kary dla łamiących tenże zakaz, będą potężne, włącznie z Sądem i natychmiastowym wykluczeniem z klubu a nawet dożywotnim banem. Dużo do stracenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 Aby do maja , mam nadzieję Do SE raczej nie pojedziemy to sobie w UK urlop pstrągowy zrobię 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 29 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2020 (edytowane) Na razie widze tylko 30f kare.Poza tym nigdzie nie jest napisane wyraznie ze nie wolno lowic.Jezeli spacer to jest aktywnosc fizyczna to chodzenie ze spinem na pewno tez.Tym bardziej ze nie robisz tego w parku czy na ulicy a na kanalem lub rzeczka. Ja juz dostalem z kazdego klubu do ktorego naleze, a naleze do co najmniej 6, ze jest zakaz lowienia. Wydaje mi sie ze kluby zalozyly na poczatku taka logike o ktorej wspominales jednoczesnie szukajac jasniejszej informacji na ten temat w instytucjach rzadowych. Niestety okazalo sie ze lowinie ryb nie rowna sie wyprowadzaniu psa. @ mat ja mysle ze to wszystko potrwa dluzej niz do maja Edytowane 29 Marca 2020 przez Luckyguliver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 @ mat ja mysle ze to wszystko potrwa dluzej niz do majaJeżeli potrwa to dłużej niz do końca kwietnia , chodzi mi o areszt domowy , zażądam zwrotu kasy za licencję w klubie i licencję ogólnokrajową . I szybciej stąd wyjadę niż było planowane 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 Tez nad tym myslalem. Dopiero co kupilem licence na salmoidy. Start od 1 kwietnia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacus Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 nie tylko w GB jest szlaban, u mnie w Bavarii takze zakaz polowow na wszystkich wodach do 20 kwietnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skagit Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 I tak jest coroczny ban do polowy czerwca wiec spokojnie ,spokojnie,,,)Chyba ,ze lososki i trotki ale to nie sezon jescze:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luckyguliver Opublikowano 30 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2020 No ban jest ale nie wszedzie. Na wielu zbiornikach jest dozwolony polow przez caly rok a sezon na kropki juz sie zaczal. Tak wiec jest czego zalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Jeżeli potrwa to dłużej niz do końca kwietnia , chodzi mi o areszt domowy , zażądam zwrotu kasy za licencję w klubie i licencję ogólnokrajową . I szybciej stąd wyjadę niż było planowane Strasznie dziwnie to zabrzmiało. W sumie idąc tym tokiem myślenia powinieneś zamieszkać na Syberii 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Strasznie dziwnie to zabrzmiało.W sumie idąc tym tokiem myślenia powinieneś zamieszkać na Syberii W skandynawii Chodzi o to , że dla mnie sezon wędkarski w zasadzie to kropasy tj 25 marzec do konca września , poza tym jakies okonki . A , że w planach wyjazd z wyspy , to przy okazji można przyspieszyć . Zapłaciłem i nie mogę łowić , jest czas na pakowanie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UncleZin Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 W skandynawii Chodzi o to , że dla mnie sezon wędkarski w zasadzie to kropasy tj 25 marzec do konca września , poza tym jakies okonki . A , że w planach wyjazd z wyspy , to przy okazji można przyspieszyć . Zapłaciłem i nie mogę łowić , jest czas na pakowanie Polecam Skandynawię, najlepsza :-) Każdy kto wędkuje płaci. Sytuacja w jakiej się obecnie znajdujemy zdąża się raz na jedno życie, ja tracę licencje za które zapłaciłem ponad 2 tys kr, ale mam to głęboko gdzieś. Pieniążki zawsze odrobisz :-) 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grunwald1980 Opublikowano 31 Marca 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2020 Zgadzam się z @matem, gdyby rząd zakazał łowienia ok, jeżeli zapłacił w klubie i klub mu zabronił to ma prawo do złości. Podobna sytuacja z rezerwacja w hotelu. Mamy zapłacony pobyt a hotel kontaktuje się z nami i oznajmia, że nie możemy skorzystać z noclegu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olabo Opublikowano 12 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2020 (edytowane) W skandynawii Chodzi o to , że dla mnie sezon wędkarski w zasadzie to kropasy tj 25 marzec do konca września , poza tym jakies okonki . A , że w planach wyjazd z wyspy , to przy okazji można przyspieszyć . Zapłaciłem i nie mogę łowić , jest czas na pakowanie Widze Mat ze ciagle marudzisz,co Ty tutaj(UK) jeszcze robisz skoro jest tak ch....wo? Edytowane 12 Kwietnia 2020 przez olabo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grisza-78 Opublikowano 13 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2020 U mnie jest bezwzględny zakaz łowienia. Szkoda, ale cóż... Mam też drugi problem, bo nie mogę testować swoich przynęt, zanim pójdą do malowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateush Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2020 Puppet wyszedł to i może odblokuje wkrótce wyspę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi