Skocz do zawartości

ANGLIA

Rivera

Rekomendowane odpowiedzi

Zalalo Walie i po kropkach a sezon juz tuz tuz...Czy ktos poratuje i podrzuci jakies namiary na fajna pstragowa rzeke? Jestem w stanie przejechac kawalek ale do Szkocji wolalbym sie nie telepac. Moze nawet nie dlatego ze super daleko ale pociagi drogie jak cholera :lol:

• 4 tygodnie później...

Nie namawiam tylko mowie z doswiadczenia jak to jest z EA. Ja bylem w tym tyg kilka razy nad kanalem i jeziorkami i ludzi tlum. Widzialem tez pare wiekszych skupisk plus regularnego grila-impreze. Czy ktos sie tym zajal? 

Z drugiej strony zawsze sie moze ktos nadgorliwy znalezc. A juz na pewno karpiarz widzacy "podejrzanego spiningiste". Tu awantura jak w banku wiec lepiej sobie podarowac. W UK wiekszoc lowisk zamknieto chyba we czwartek. Poszedlem nad wode w piatek ( we wtorek jeszcze nic tego kataklizmu nie wrozylo) i jakis pan z psem wydral sie na mnie ze No fishing i ze wisi na bramie. A ja mu mowie ze ja nie kozystam z tej bramy tylko drugiej i tam nic nie wisi. Jadi jadi ze powinienem strone sprawdzic a na koniec klasycznie ze tu Private Fishing i co tu wogole robie. A ja mu mowie ze ma ticket oplacony. Spieprzyl mi humor i poszedlem gdzie indziej. Summa summarum koniec lowienia. 

W mojej okolicy mam kanał, który należy do PAC GB i na forum wyraźnie mówią, że jest zakaz, a kary dla łamiących tenże zakaz, będą potężne, włącznie z Sądem i natychmiastowym wykluczeniem z klubu a nawet dożywotnim banem. Dużo do stracenia.

Na razie widze tylko 30f kare.Poza tym nigdzie nie jest napisane wyraznie ze nie wolno lowic.

Jezeli spacer to jest aktywnosc fizyczna to chodzenie ze spinem na pewno tez.Tym bardziej ze nie robisz tego w parku czy na ulicy a na kanalem lub rzeczka.

Ja juz dostalem z kazdego klubu do ktorego naleze, a naleze do co najmniej 6, ze jest zakaz lowienia. Wydaje mi sie ze kluby zalozyly na poczatku taka logike o ktorej wspominales jednoczesnie szukajac jasniejszej informacji na ten temat w instytucjach rzadowych. Niestety okazalo sie ze lowinie ryb nie rowna sie wyprowadzaniu psa.

@ mat ja mysle ze to wszystko potrwa dluzej niz do maja :(

Edytowane przez Luckyguliver

@ mat ja mysle ze to wszystko potrwa dluzej niz do maja

Jeżeli potrwa to dłużej niz do końca kwietnia , chodzi mi o areszt domowy , zażądam zwrotu kasy za licencję w klubie i licencję ogólnokrajową . I szybciej stąd wyjadę niż było planowane  ;)

• Like 1

Jeżeli potrwa to dłużej niz do końca kwietnia , chodzi mi o areszt domowy , zażądam zwrotu kasy za licencję w klubie i licencję ogólnokrajową . I szybciej stąd wyjadę niż było planowane ;)

Strasznie dziwnie to zabrzmiało.

W sumie idąc tym tokiem myślenia powinieneś zamieszkać na Syberii :P

• Like 2

Strasznie dziwnie to zabrzmiało.

W sumie idąc tym tokiem myślenia powinieneś zamieszkać na Syberii :P

W skandynawii  ;)  Chodzi o to , że dla mnie sezon wędkarski w zasadzie to kropasy tj 25 marzec do konca września , poza tym jakies okonki  . A , że w planach wyjazd z wyspy , to przy okazji  można przyspieszyć . Zapłaciłem i nie mogę łowić , jest czas na pakowanie  :P

• Like 1

W skandynawii ;) Chodzi o to , że dla mnie sezon wędkarski w zasadzie to kropasy tj 25 marzec do konca września , poza tym jakies okonki . A , że w planach wyjazd z wyspy , to przy okazji można przyspieszyć . Zapłaciłem i nie mogę łowić , jest czas na pakowanie :P

Polecam Skandynawię, najlepsza :-)

Każdy kto wędkuje płaci.

Sytuacja w jakiej się obecnie znajdujemy zdąża się raz na jedno życie, ja tracę licencje za które zapłaciłem ponad 2 tys kr, ale mam to głęboko gdzieś. Pieniążki zawsze odrobisz :-)

• Like 6

Zgadzam się z @matem, gdyby rząd zakazał łowienia ok, jeżeli zapłacił w klubie i klub mu zabronił to ma prawo do złości. Podobna sytuacja z rezerwacja w hotelu. Mamy zapłacony pobyt a hotel kontaktuje się z nami i oznajmia, że nie możemy skorzystać z noclegu.

• 2 tygodnie później...

W skandynawii  ;)  Chodzi o to , że dla mnie sezon wędkarski w zasadzie to kropasy tj 25 marzec do konca września , poza tym jakies okonki  . A , że w planach wyjazd z wyspy , to przy okazji  można przyspieszyć . Zapłaciłem i nie mogę łowić , jest czas na pakowanie  :P

Widze Mat ze ciagle marudzisz,co Ty tutaj(UK) jeszcze robisz skoro jest tak ch....wo?

Edytowane przez olabo
  • Like 2

• 3 tygodnie później...