rutra Opublikowano 14 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2015 Pytanie do ultra lajtowców - ukręcił ktoś kijek na tych blankach[szczególnie na TR 68? Interesują mnie wrażenia z pracy najlepiej nad wodą ale nawet na sucho też pozwolą wyrobić jakąś opinię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 podłączam się.Interesują mnie wszelkie info dotyczące TR80 Super Mebaru L PTOGłównie zależy mi na filmiku jak zachowuje się ten kijek pod rybą(zdjęcia ugięcia widzialem na forum). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 25 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 I ja się podłącze.A mam pytanie - do @paawelek83 - możesz linka podesłać do ugięć TR80 bo znaleźć nie mogę... dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rutra Opublikowano 25 Marca 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2015 (edytowane) Konrad z Northrods montuje właśnie filmik o między innymi matagi big pond.Za kila dni pewnie się pojawi i pooglądasz sobie ugięcia i do jakich przynęt służy. Edytowane 25 Marca 2015 przez rutra 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 kolego @Bander tu masz linka http://jerkbait.pl/topic/4057-prywatna-galeria-pietrusa-kijaszki/page-10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bander Opublikowano 28 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2015 Fffff... Ładnie pracuje tr80.... cholerka tr68 tez... i bądz mądry co wybrac?Dzięki za linka @tony Na filmiki poczekam dzieki za info @rutra! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi123 Opublikowano 30 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2015 Witam kolegów mam tr-80 i ugięcie ma piękne jak dla mnie niema żadnego przesztywnienia na łączeniu,łowilem nim na 4g główkach bo jak dla mnie wiecej nie pociągnie,a komfort jest przy 3g.na prubę założyłem 5g na kilka rzutów i szczytówka się poddaje bo jest strasznie delikatna.Mialem na normalnym złączu PTO ale się złamała końcówka dolnika jakieć 5cm,okazało się że te blanki mają wadę fabryczną i są wycofane.Wędka wróciła do pracowni i jest przezbrajana na ten sam blank tylko na SGT.Jak wruci kij z pracowni to ngram filmik i wrzucę jak sie zachowuje w akcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 31 Marca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2015 Witam kolegów mam tr-80 i ugięcie ma piękne jak dla mnie niema żadnego przesztywnienia na łączeniu,łowilem nim na 4g główkach bo jak dla mnie wiecej nie pociągnie,a komfort jest przy 3g.na prubę założyłem 5g na kilka rzutów i szczytówka się poddaje bo jest strasznie delikatna.Mialem na normalnym złączu PTO ale się złamała końcówka dolnika jakieć 5cm,okazało się że te blanki mają wadę fabryczną i są wycofane.Wędka wróciła do pracowni i jest przezbrajana na ten sam blank tylko na SGT.Jak wruci kij z pracowni to ngram filmik i wrzucę jak sie zachowuje w akcji.czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietrus Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam kolegów mam tr-80 i ugięcie ma piękne jak dla mnie niema żadnego przesztywnienia na łączeniu,łowilem nim na 4g główkach bo jak dla mnie wiecej nie pociągnie,a komfort jest przy 3g.na prubę założyłem 5g na kilka rzutów i szczytówka się poddaje bo jest strasznie delikatna.Mialem na normalnym złączu PTO ale się złamała końcówka dolnika jakieć 5cm,okazało się że te blanki mają wadę fabryczną i są wycofane.Wędka wróciła do pracowni i jest przezbrajana na ten sam blank tylko na SGT.Jak wruci kij z pracowni to ngram filmik i wrzucę jak sie zachowuje w akcji.To mnie pocieszyłeś ;-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Panowie a moze Phenix Red Eye travel (3pc) 7'0" 1-6 lb ? Na białoryb w klasie UUL jak znalazl, bedzie podawal juz od 0.5gr podejrzewam gdzies do 3gr glowa max Na sucho tak obstawiam bo jako blank go mam i zastanawiam sie czy go zbroic i jesli tak to jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Panowie a moze Phenix Red Eye travel (3pc) 7'0" 1-6 lb ? Na białoryb w klasie UUL jak znalazl, bedzie podawal juz od 0.5gr podejrzewam gdzies do 3gr glowa max Na sucho tak obstawiam bo jako blank go mam i zastanawiam sie czy go zbroic i jesli tak to jakBlank faktycznie robi wrażenie, wbrew pozornej delikatności ponoć świetnie daja radę na pstrągach.W/g Łukasza Masiaka fajna zabawka na miejscówkach do brodzenia, z hamulcem dość dokręconym Nie chcę nałgać ,ale chyba zaczynał w minimach od 12M do 3W.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Friko Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Wlasnie szukam koncepcji do zbrojenia szczytowki... na calos widze ze wystarczy 8 przelotek (7 + tip) ale ktore najlzejsze wybrac... raczej nic z ringiem ceramicznym (poza szczytowa) chyba faktycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Witam kolegów mam tr-80 i ugięcie ma piękne jak dla mnie niema żadnego przesztywnienia na łączeniu,łowilem nim na 4g główkach bo jak dla mnie wiecej nie pociągnie,a komfort jest przy 3g.na prubę założyłem 5g na kilka rzutów i szczytówka się poddaje bo jest strasznie delikatna.Mialem na normalnym złączu PTO ale się złamała końcówka dolnika jakieć 5cm,okazało się że te blanki mają wadę fabryczną i są wycofane.Wędka wróciła do pracowni i jest przezbrajana na ten sam blank tylko na SGT.Jak wruci kij z pracowni to ngram filmik i wrzucę jak sie zachowuje w akcji.Niestety Mój też się złamał.Poluzowało się złącze(pierwszy raz mi się to zdarzyło a nie łowię od wczoraj) i przy dość energicznym wymachu(2g ołowiu + kaitek 2') strzelił dolnik ok 3cm od góry.Reklamacja uznana i otrzymałem nowy dolnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Mnie jakaś siła nadprzyrodzona kazała uzbroić TR-80 w wersji SGT W minimy od 16 do 3 i tytanka maleńka na szczycie. Rewelacyjny blank, fantastyczna wędka wyszła. Projekt mój, wykonanie @Krzysiek Tutaj więcj zdjęć.https://www.flickr.com/photos/102773406@N05/sets/72157649430239364/ (Tapnięte z iPada) Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez PiECIA 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rd1_68 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Piękny kij ci wyszedł , wszystko spasowane na cacy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zrobiona nie przez byle kogo a przez osobę która robi wędki z pasją 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) Mnie jakaś siła nadprzyrodzona kazała uzbroić TR-80 w wersji SGT W minimy od 16 do 3 i tytanka maleńka na szczycie. Rewelacyjny blank, fantastyczna wędka wyszła. Projekt mój, wykonanie @Krzysiek ile przelotek masz na tym kijaszku ? Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 (edytowane) ile przelotek masz na tym kijaszku ? Łącznie dziesięć, stożek na czterech. Podam dokładnie rozmiarówkę jak będę w domu. Edytowane 5 Kwietnia 2015 przez PiECIA 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Łącznie dziesięć, stożek na czterech. Podam dokładnie rozmiarówkę jak będę w domu.wale do Ciebie na priva pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 5 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2015 a jak z tym górnym c.w czy 3 gramy to max jego możliwości czy mozna ciężej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arczi123 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 U mnie też nie było problemu z reklamacją i zamieniłem na taki sam blank tylko ze spigotem, ale obawiam się przesztywnienia na łączeniu mozesz kolego TONY1983 napisać o jego ugięciu i czy takowe jest.Moim zdaniem 4g to max co daje kąfort z łowienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 U mnie też nie było problemu z gwaracją i zamieniłem na taki sam blank tylko ze spigotem, ale obawiam się przesztywnienia na łączeniu mozesz kolego TONY1983 napisać o jego ugięciu i czy takowe jest.Moim zdaniem 4g to max co daje kąfort z łowienia.na razie nic nie mogę powiedzieć na temat ugięcia tego banku ze spigotem bo jeszcze go nie mam.Bedac w Rzeszowie w BRC ogladalem blank ale ten z PTO. Tego na spigocie nie widzialem. Pisz do kolegi @ PIECIA on ma chyba ta wersje ze spigotem i będzie cos więcej mógł powiedziec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
5384 Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Kwietnia 2015 Cześć Jak Ci się sprawdza ten uchwyt Andrew's Fishing?Dobrze trzyma kręcioł?Nie rysuje stopki? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zwierzu Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Mnie jakaś siła nadprzyrodzona kazała uzbroić TR-80 w wersji SGT W minimy od 16 do 3 i tytanka maleńka na szczycie. Rewelacyjny blank, fantastyczna wędka wyszła. Projekt mój, wykonanie @Krzysiek...Tutaj więcj zdjęć.https://www.flickr.com/photos/102773406@N05/sets/72157649430239364/@Piecia, muszę przyznać że masz bardzo gustownie wykonane wędzisko - jest smaczek . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiECIA Opublikowano 8 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2015 @Piecia, muszę przyznać że masz bardzo gustownie wykonane wędzisko - jest smaczek .Mnie też bardzo się podoba. Dzięki umiejętnościom i wiedzy @Krzyśka, który tchnął życie w dostarczone przeze mnie podzespoły i pomysł, wędka jest perfekcyjnie przemyślana i dopracowana w najmniejszym szczególe. Wielki szacun dla Twórcy.PS. Ma jednak i jeden minus. Ciągle zastanawiam się, powiesić nad kominkiem czy łowić?;-) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi