Bander Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Hmmm na stronie brc jest ten kijek dostępny.... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Faktycznie - dowieźli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Faktycznie - dowieźli no to problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubertus Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 U mnie zawitał blank Matagi TR69 Super Ajax, tytanki Torizite...będzie bolało podczas wiązania tych 3-jek na supercienkiej szczytówce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Panowie poleccie fachmana co zbroił te blanki. Nie chcę za dużo kombinować...Ma być prosto....Chciałem uderzyć do @pietrusa bo się "chwalił " ze je uzbrajał ale dawno nie było go zalogowanego na forum .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekD Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Chodzilo mi o zakupy w PolsceBo w brc nie ma na ten moment a w northrods nikt nie odbiera tel ani nie odpisuje.Konrad z Northrods jest na wyjeździe w Szwecji za kilka dni wraca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkazne1 Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 Dzieki. Juz kupilem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 19 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2015 (edytowane) Panowie poleccie fachmana co zbroił te blanki. Nie chcę za dużo kombinować...Ma być prosto....Chciałem uderzyć do @pietrusa bo się "chwalił " ze je uzbrajał ale dawno nie było go zalogowanego na forum ..Piotrek chyba za granicą obecnie jak bedziesz chętny to dam Ci namiary na goscia co mi matagiego zbroił Edytowane 19 Czerwca 2015 przez tony1983 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dkazne1 Opublikowano 21 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2015 (edytowane) Przy okazji zakupu zwrocilem uwage na nowe blanki Matagi. Moze ktos juz cos zbroil na tych blankach? Szukam czegos łódkowego w 2 kawałkach.Ah. Chodzi o blanki AWR-662L i AWR-602LL. Przeszukujac internet nie znalazlem niczego oprocz info na stronie Asava custom. Edytowane 21 Czerwca 2015 przez dkazne1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Świeżo odebrany Big Pond. Pierwsze odczucia - kijek zabawka że strach wziąć go w rękę żeby nie połamać. Szybki, pełne ugięcie i delikatny, to tak w skrócie. Wiecej będzie wiadomo po wizycie nad wodą 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Świeżo odebrany Big Pond. Pierwsze odczucia - kijek zabawka że strach wziąć go w rękę żeby nie połamać. Szybki, pełne ugięcie i delikatny, to tak w skrócie. Wiecej będzie wiadomo po wizycie nad wodą Ciekaw jestem jaki zakres cw bedzie Tobie obslugiwal, szczegolnie w najnizszym. Daj znac po testach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 Ciekaw jestem jaki zakres cw bedzie Tobie obslugiwal, szczegolnie w najnizszym. Daj znac po testach Jak tylko dokupię mormyszki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 W jaki zestaw przelotek zbroiles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 25 Czerwca 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2015 PB Minima TiChrome, pierwsza 16M, szczytowa Torzite. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Wraca temat Matagi Mebaru TR 2,40 do 3gr ( pstąg , okoń ).Mam Major Crafta NTA 602XUL 0,5-2g (1,9 m) ale nie umiem rzucać takim króciakiem .Trochę brakuje cm jak siedzę na brzegu i trawka oddziela mnie od wody. Czy w takich UL jest sens schodzić z wielkością kołowrotka poniżej wielkości 2000 ?Taki idealnie wyważa takie wykałaczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Skoro takim młynkiem dobrze Ci się łowi, to chyba nie ma co patrzeć na trendy, tylko własną wygodę a nowoczesne konstrukcje są produkowane z tak lekkich materiałów, że można zastosować nieco większy model, za co mamy rekompensatę w postaci szerszej szpulki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Wydaje mi się ,że stosowanie kołowrotków w rozmiarze 1000 do kijków o c.w. do 3g to nie trend,ale właściwy wybór.Na łowienie zestawami XUL poświęcam praktycznie 50% sezonu i jakoś nie wyobrażam sobie dokręcania do moich kijków "betoniarek'' w rozmiarze 2000-2500 sugerując się większa szpulką=dłuższe rzuty.Po drugie kołowrotek nie wyważa wędziska,jedynie zmienia punkt ciężkości całego zestawu i jeśli potrzeba do takiego wędziska kołowrotka o wadze powyżej 200g (przeciętna waga shimanowskiego roz.1000),aby punkt ciężkości znajdował się jak najbliżej stopki kołowrotka,to szczerze mówiąc gdzieś w konstrukcji takiego kijka popełniono błąd.Większa waga kołowrotka przy takim kiju,psuje też dynamikę tak delikatnego kija,poprzez zwiększenie bezwładności całego zestawu (kij zaczyna ''pływać'').Wiec można przykręcać i spore kołowrotki,ale czy jest w tym jakaś forma wygody...wątpie. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 A widzisz a ja mam ignis 2500 i luvias 2500 oba ważą +/- 200 gram ale mają właśnie szeroką szpulke co wg mnie wpływa pozytywnie na mniejsze skręcanie się cienkiej żyłki ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 (edytowane) A widzisz a ja mam ignis 2500 i luvias 2500 oba ważą +/- 200 gram ale mają właśnie szeroką szpulke co wg mnie wpływa pozytywnie na mniejsze skręcanie się cienkiej żyłki ...I do jakiego kija przykręcasz te zabawki ?Ja sobie żyłki już odpusciłem,te na których można daleko porzucać (0,10-0,12) mają zbyt mierną wytrzymałość,a 0,14 to już gruba lina która skraca rzuty.Na plecionkach mała szpula nie robi wrażenia (bo pewnie chodziło Ci nie tyle o skręcanie o ile odkształcanie się żyłki na mniejszej średnicy szpulce). Edytowane 24 Listopada 2015 przez Paavo 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Kocia łapa . Phenix FX 701 ....Itd 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Kocia łapa . Phenix FX 701 ....ItdKocia łapka pewnie do 5g,Phenix do 7g...to nie są aż tak delikatne kije dla mnie oczywiście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 No może i racja .... poluje na matagi teraz jakieś .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Ja mam Big Ponda do 3,5g,a teraz konczę kija na blanku Berkleya (orginalnie parabolik do 7g) z wklejką węglową (fi.na szczycie 0,8mm) i trzcinka ma c.w max 2g.Do Matagi pasuje idealnie technium 1000 FD (około 200g) to do tego drugiego kijka będę musiał kupić coś lżejszego,najprawdopodobnie Stradica 1000 CI4+. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysju Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Fakt , że czułem ten kołowrotek przy rzucie. Dokładnie jak to określiłeś Paavo - jego bezwładność.Finezja gdzieś szła się w.. Tomasz eS - poluj w swoich okolicach na mebaru na dniach - (black friday) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 24 Listopada 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2015 Się wie ... tylko niebwiem omówienie czy będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi