zetika16 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) Dla mnie cena nie jest wyznacznikiem przydatności kołowrotka do UL... Są nim za to :Perfekcyjne układanie plecionki (która kosztuje 200 pln i poprostu nie stać mnie na plątanie się jej) i startujący od zera hamulec....A tak Swoją drogą Mateusz to aż się dziwię że nie dragon tylko matagi czy shimano Edytowane 2 Listopada 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Żbiku Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Kiedyś spotkałem nad wodą pewnego człowieka, który wedkował na lekko dwoma zestawami. Do każdej wędki (kijki max. do 7-10g) miał podpiętego Stradica – jeden stary „biały” wyprodukowany w Japonii, drugi nowy, malezyjski. Po dłuższej rozmowie na temat sprzętu temat zszedł na kołowrotki stosowane w UL. Stwierdził, że miał w rękach już kilkanaście, w tym Stelki, Vanki, TP, Luviasy, Certate itd. Powiedział –„W przypadku UL nie ma sensu wydawania na kołowrotki grubo ponad tysiąc. Jest to CZYSTA GŁUPOTĄ”. Lepiej kupić świetny, wysmakowany kijek, a za kręcioł max. kilka stów – ze średniej półki, w co idealnie wpisują się np. Stradic. Zachwalał również Zaubery, Exeler plus, i o ile dobrze pamiętam Slamy. Dalej – nie nazywam nikogo głupcem. Napisałem, że kupowanie drogich zabawek (kołowrotków) jest głupotą, a to jednak subtelna różnica… Spróbuj pokręcić Stradic Ci4+ fb. Wielu miłośników UL już zmieniło zdanie na ten temat. Skoro dla Ciebie kupowanie drogich kołowrotków do UL jest głupotą, to analogicznie, kupujący takie kołowrotki jest głupcem Stradic Ci4+ FB to wydatek 700-800zł. Ok, wg Twoich słów w sumie, 700-800zł to też "kilka stów". Stawianie go jednak w jednym rzędzie ze zdecydowanie tańszymi Ryobi czy Daiwami, to wg mnie nieporozumienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brig Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Idzie zima :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 (edytowane) Nie stawiam Stradica ci4+ w rzędzie z pozostałymi, które wymieniłem jak kogoś obraziłem swoją wypowiedzią to sorry - nie chciałem nikogo "ukąsić" Najważniejsze, abyśmy się cieszyli wędkarstwem niezależnie od tego jakiego sprzętu używamy Mi akurat wystarcza kołowrotek, o którym wspomniałem Edytowane 2 Listopada 2016 przez wislokowy88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Idzie zima :-)Oo tak ...sezon na trola Panowie przypominam , że nie kołowrotek do Ul-a jest tematem tego wątku Gadamy tu o big pondzie i tr80 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
januszz Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 No tak ale samym Big Pondem bez stosownego młynka dedykowanego pod UL nie polowimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2016 Zgadza sie. Natomiast dobieranie kolowrotkow jest w innym dziale 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkaczmarek Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 jestem szczęśliwym posiadaczem Big Pond-a naprawdę super kijek do dłubania, pierwsze wrażenie delikatna "zapałka" jak coś konkretnego siądzie to po "zapałce", no i siadło szczupły 80centów, walka trwało może z 5 min, dodam że to gruba jesienna ryba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkaczmarek Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 dodam że mój Big P. uzbrojony jest przez kolegę Dąbka (serdecznie go pozdrawiam) w delfina i system delta, całość świetnie współgra w XUL, patyk wyszedł 40g to był dla mnie szok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 dodam że mój Big P. uzbrojony jest przez kolegę Dąbka (serdecznie go pozdrawiam) w delfina i system delta, całość świetnie współgra w XUL, patyk wyszedł 40g to był dla mnie szok! Ten wpis pasował by do wątku Rafała Jako pochwała jego pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lkaczmarek Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 w kwestii kołowrotków do Big P. używam stradica i vanka, i przyznam racje Panu spotkanemu nad woda że nie ma sensu wydawać kasy na bardzo drogie kołowrotki które są 2 lub 3 krotnością ceny stradica bo przy XUL użytkowo niczym się nie różnią, zawsze można kupić nowego stradika jak się skończy poprzednik, to i tak w rachunku ekonomicznym wyjdzie lepiej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Pytanie do posiadaczy TR 80 Super Mebaru L SGT. Jakiej wielkości kołowrotki ze stajenki Shimano stosujecie do wspomnianego TR 80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 13 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2016 Pytanie do posiadaczy TR 80 Super Mebaru L SGT. Jakiej wielkości kołowrotki ze stajenki Shimano stosujecie do wspomnianego TR 80? Lekkie... (poniżej 200 g) Daiwa/shimano 2500 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jozi Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 w kwestii kołowrotków do Big P. używam stradica i vanka, i przyznam racje Panu spotkanemu nad woda że nie ma sensu wydawać kasy na bardzo drogie kołowrotki które są 2 lub 3 krotnością ceny stradica bo przy XUL użytkowo niczym się nie różnią, zawsze można kupić nowego stradika jak się skończy poprzednik, to i tak w rachunku ekonomicznym wyjdzie lepiej...Co proste to nie zawsze jest takie oczywiste. Zawsze można iść po taniości, wszystko kwestia gustu i zasobności portfela.http://www.luxmaniak.pl/32414/najdrozsze-samochody-na-swiecie-2016/Materiał do przemyślenia, volswagenem passatem też komfortowo da się jeździć, na co komu takie fury..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wislokowy88 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Tomasz, jak się sprawuje Twój TR 80? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Bez zarzutu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
workshoprods Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 nowy Mebaru TR80 Solid 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 nowy Mebaru TR80 Solid Bardzo ładnie.... Sam drukujesz naklejki z opisami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Czy ten solid różni się czymś od poprzednika? Czy to jest to samo ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
workshoprods Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 Bardzo ładnie.... Sam drukujesz naklejki z opisami?tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) takA możesz przybliżyć jak to robisz? Edytowane 14 Grudnia 2016 przez Tomasz eS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
workshoprods Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 (edytowane) Czy ten solid różni się czymś od poprzednika? Czy to jest to samo ? innyjest lepszy Edytowane 14 Grudnia 2016 przez workshoprods Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 W pierwszym holu ugina sie jak Mikado za 8dych. Jeśli ten jest lepszy od starego to ja wole łowić na te gorsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
majatony Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 innyjest lepszy Możesz rozwinąćW czym jest lepszyJest wklejką ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PablovelLoco Opublikowano 14 Grudnia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2016 W pierwszym holu ugina sie jak Mikado za 8dych. Jeśli ten jest lepszy od starego to ja wole łowić na te gorsze.Vik ''przerzucił'' więcej modeli Matagi niż zapewne wszystkie pracownie w Polsce razem wzięte...nie zauważyłeś ,że kamerka zniekształca obraz...ehhh... innyjest lepszy Możesz rozwinąćW czym jest lepszyJest wklejką ?Pewnie poprawiono model z ''solid tip'' ,bo te z pierwszej serii potrafiły strzelać...podobno... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi