Skocz do zawartości

Matagi TR 68 Super Big Pond / TR 80 Super Mebaru

rutra

Rekomendowane odpowiedzi

Dla mnie cena nie jest wyznacznikiem przydatności kołowrotka do UL...

Są nim za to :

Perfekcyjne układanie plecionki

(która kosztuje 200 pln i poprostu nie stać mnie na plątanie się jej) i startujący od zera hamulec....

A tak Swoją drogą Mateusz to aż się dziwię że nie dragon tylko matagi czy shimano :D

Edytowane przez Tomasz eS

Kiedyś spotkałem nad wodą pewnego człowieka, który wedkował na lekko dwoma zestawami. Do każdej wędki (kijki max. do 7-10g) miał podpiętego Stradica – jeden stary „biały” wyprodukowany w Japonii, drugi nowy, malezyjski. Po dłuższej rozmowie na temat sprzętu temat zszedł na kołowrotki stosowane w UL. Stwierdził, że miał w rękach już kilkanaście, w tym Stelki, Vanki, TP, Luviasy, Certate itd. Powiedział –„W przypadku UL nie ma sensu wydawania na kołowrotki grubo ponad tysiąc. Jest to CZYSTA GŁUPOTĄ”. Lepiej kupić świetny, wysmakowany kijek, a za kręcioł max. kilka stów – ze średniej półki, w co idealnie wpisują się np. Stradic.   Zachwalał również Zaubery, Exeler plus, i o ile dobrze pamiętam Slamy. Dalej – nie nazywam nikogo głupcem. Napisałem, że kupowanie drogich zabawek (kołowrotków) jest głupotą, a to jednak subtelna różnica… Spróbuj pokręcić Stradic Ci4+ fb. Wielu miłośników UL już zmieniło zdanie na ten temat. 

Skoro dla Ciebie kupowanie drogich kołowrotków do UL jest głupotą, to analogicznie, kupujący takie kołowrotki jest głupcem ;)

Stradic Ci4+ FB to wydatek 700-800zł. Ok, wg Twoich słów w sumie, 700-800zł to też "kilka stów". Stawianie go jednak w jednym rzędzie ze zdecydowanie tańszymi Ryobi czy Daiwami, to wg mnie nieporozumienie.

Nie stawiam Stradica ci4+ w rzędzie z pozostałymi, które wymieniłem ;) jak kogoś obraziłem swoją wypowiedzią to sorry - nie chciałem nikogo "ukąsić" ;) Najważniejsze, abyśmy się cieszyli wędkarstwem niezależnie od tego jakiego sprzętu używamy ;) Mi akurat wystarcza kołowrotek, o którym wspomniałem ;)

Edytowane przez wislokowy88

• 1 miesiąc temu...

dodam że mój Big P. uzbrojony jest przez kolegę Dąbka (serdecznie go pozdrawiam) w delfina i system delta, całość świetnie współgra w XUL, patyk wyszedł 40g  :o to był dla mnie szok!  

Ten wpis pasował by do wątku Rafała  :) Jako pochwała jego pracy :) 

w kwestii kołowrotków do Big P. używam stradica i vanka, i przyznam racje  Panu spotkanemu nad woda że nie ma sensu wydawać kasy na bardzo drogie kołowrotki które są 2 lub 3 krotnością ceny stradica bo przy XUL użytkowo niczym się nie różnią, zawsze można kupić nowego stradika jak się skończy poprzednik, to i tak w rachunku ekonomicznym wyjdzie lepiej...

w kwestii kołowrotków do Big P. używam stradica i vanka, i przyznam racje  Panu spotkanemu nad woda że nie ma sensu wydawać kasy na bardzo drogie kołowrotki które są 2 lub 3 krotnością ceny stradica bo przy XUL użytkowo niczym się nie różnią, zawsze można kupić nowego stradika jak się skończy poprzednik, to i tak w rachunku ekonomicznym wyjdzie lepiej...

Co proste to nie zawsze jest takie oczywiste. Zawsze można iść po taniości, wszystko kwestia gustu i zasobności portfela.

http://www.luxmaniak.pl/32414/najdrozsze-samochody-na-swiecie-2016/

Materiał do przemyślenia, volswagenem passatem też komfortowo da się jeździć, na co komu takie fury.....

W pierwszym holu ugina sie jak Mikado za 8dych. Jeśli ten jest lepszy od starego to ja wole łowić na te gorsze.

Vik ''przerzucił'' więcej modeli Matagi niż zapewne wszystkie pracownie w Polsce razem wzięte...nie zauważyłeś ,że kamerka zniekształca obraz...ehhh...

inny

jest lepszy

Możesz rozwinąć

W czym jest lepszy

Jest wklejką ?

Pewnie poprawiono model z ''solid tip'' ,bo te z pierwszej serii potrafiły strzelać...podobno...