Skocz do zawartości

Valdemarsvik 2009 - "Z notatnika przewodnika" (Jesień)

MATAS

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 91
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Ja również DZIĘKUJE !!

Dotychczasowe relację czytałem z wielkim zaciekawieniem + (brak możliwości oderwania oczu od zdjęć) :D

Podusmowanie dokończyło dzieła, profesjonalne podejśćie - okraszone rzeczowymi komentarzami i nie mniej rzeczowymi zdjęciami :D

Myślę że wiele osób jadących do Szwecji (i nie tylko), będzie mogło ograniczyć ilość zabranych przynęt, ale przede wszystkim zaoszczędzi im nieopisanego bólu głowy pt: co mam zabrać.

Pozdrawiam

Kuba

Przy okazji Matas wielkie dzięki za wspólne wędkowanie. Świetne zdjęcia i super relacja.

Dla osób, które chciałyby jeszcze nieco poczytać w temacie szczupaków z Valdemarsvik, postaram się w najbliższym czasie opisać nasz tydzień na tej wodzie ( byliśmy tam już drugi raz więc myślę, że nasze doświadczenia mogą komuś się przydać).

Chyba, że nie chcecie ..... :unsure:

Przyłączam się do podziękowań i gratulacji! Piękne zdjęcia i opisy.

Szczególnie miło mi że sprawdziło się kilka przynęt Salmo. Uznanie u dobrych wędkarzy - to się naprawdę liczy!

Mam nadzieję, że będzie niedługo okazja razem połowić i posiedzieć przy stole...

Pozdrawiam,

Piotr Piskorski

Bardzo ciekawe jest zestawienie najłowniejszych przynęt. Zawsze ceniłem sobie obrotówki, trochę z sentymentu, bo na nie łowiłem swoje pierwsze szczupaki :D, ale pierwsze miejsce tej przynęty jest dla mnie pewnym zaskoczeniem.

Widać możliwość wytworzenia silnej fali bijącej po linii nabocznej jest na tyle skuteczne, że nie może tej przynęty zabraknąć w pudełku na szczupaki. Ja 2 sezon używam na podobne okazje też spinnerbaitów, które oprócz skrzydełka, mają kilka innych zalet, min są niezastąpione w zarośniętych miejscówkach.

Chyba jeszcze większym zaskoczeniem jest nieobecność 15cm kopyt. Zawsze wydawało mi się, że to szkierowy klasyk B)

Co prawda na wysokiej 3 lokacie znalazła się 10-tka, ale pytanie co 15-takami nie daje mi spokoju.

Nie sprawdziły się, przegrały w konfrontacji z 10-tkami?

pzdr

Grzecho