Skocz do zawartości
  • 0

Mazury 480 c

slawoszxx

Pytanie

Witam,

szukam łodzi na jezioro Siemianowskie tzw. "siemianówka", wczoraj byłem po łódź z alledrogo - corsiva 480 fisher, nie kupiłem..., nie polecam ze względu na stan.

Zainteresowałem się łodzią Mazury 480 C, w sieci nie ma żadnych opinii użytkowników na jej temat, dlatego proszę o wszelkie informacje o tej łodzi.

Pozdrawiam

Film producenta

https://www.youtube.com/watch?v=4yoYSJxSzkI

Edytowane przez slawoszxx

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

A na fotach tak przyzwoicie wyglądała. 

Spód łodzi z głębokimi rysami i ubytkami, ale doradził od razu, że żelkotem to można naprawić :)

Relingi i okucia chromowane z nalotami rudej, pokład słoneczny to sklejka położona chyba tylko do zdjęcia, w żaden sposób niezamocowana, ale "da się dorobić",  ogólne wrażenie - łódź sfatygowana.

No, ale do rzeczy, ktoś, coś o łodzi Mazury 480 C może słyszał?

Z góry dziękuję, pozdrawiam

Edytowane przez slawoszxx

• 0

Cześć, jestem od 2 lat posiadaczem wspomnianej łodzi Mazury 480C z konsolą + silnik Honda 30KM. O łódce mogę napisać tylko dobrze. Niesamowicie stabilna na brzegu burty mogą stać nawet i 3 osoby przy spokojnej wodzie przechył będzie minimalny,  spinning w 3 osoby żaden problem. na pokładzie jest dużo miejsca. Czego mi brakuje - mogłoby być może większe bakisty, muszę brać ze sobą skrzynkę na drobiazgi, zbyt nisko się siedzi za konsolą, trzeba coś podłożyć sobie pod 4 litery. Pływałem nią po Bałtyku trolling ok 1Mm od brzegu, Warta, Zalew Szczeciński, duże jeziora, Chorwacja - Korcula. Dobrze daje radę na fali na Bałtyku, oczywiście w granicach rozsądku, pływałem przy przy max 2-3 Beauforta. Przy moim silniku jak jestem sam na łodzi wykręcam 40-41 km/h, wejście w ślizg z 3 osobami nie jest problemem. Wodowanie samu jest możliwe ale trzeba nabrać wprawy, łódka waży ok 360 kg plus silnik. Łódka przede wszystkim na większe akweny i silnik spalinowy, pływanie na elektryku raczej mało prawdopodobne.

Przed zakupem oglądałem Solar 430 Dramline 430 i inne łodzie na targach w okolicach 430-460. Mazury 480 biją je na głowę warto dołożyć więcej kasy. Na łódce nic się nie ugina, nie skrzypi kawał sztywnego plastiku.   

post-64661-0-67730300-1540894913_thumb.jpeg

post-64661-0-03353100-1540894927_thumb.jpg

post-64661-0-77392700-1540894934_thumb.jpeg

post-64661-0-75619400-1540894960_thumb.jpg

Edytowane przez Ychu
  • Like 4