Kilobear Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zauważyłem że ostatnie przeszacowania waluty wpłyneły na podwyżki cen w wielu sklepach. W rodbuildingu widzę też ceny blanków szybują w górę. Co o tym myślicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deejaybialy Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 raczej normalne skoro prawie wszystko sprowadzamy waluta w gore=ceny komponentow w gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leadrock Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Niestety tak jest zawsze.Naprawdę uczciwi sprzedawcy rzeczy sprowadzane przed zmianą kursu sprzedają w tych samych cenach, co wcześniej. Niestety nie jest ich zbyt dużo... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukanio Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Ja uważam, że każdy zdrowo myślący handlarz nawet stare zapasy towaru podbije pod nowe droższe ceny, tak aby było go stać odkupić towar po nowej cenie. Znam jeden taki przykład klika lat wiosną temu co to też takie podwyżki były ok. 7-10%, że jeden ze sklepów wędkarskich zarobił ponad 50tyś. zł na samym tylko przemetkowaniu cen więc podwyżki są niestety nieuniknione i to raczej w wielu branżach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sinopapużasty Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Każdy pretekst jest dobry aby podbić cenę bez względu na to czy towar zakupiono już drożej czy też jeszcze nie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Podwyżki cen artykułów wędkarskich, to nic w porównaniu do ludzi co wzięli kredyt we frankach szwajcarskich, po zmianie kursudzisiaj rata wzrosła ze 1500 na 2100zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 15 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 (edytowane) Zauważyłem że już blanki MHX-a podrożały. Zobaczymy co z resztą będzie.Pewnie też w góre ceny.A juz sobie upatrzyłem pare blanków. Edytowane 15 Stycznia 2015 przez Kilobear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staszek Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 jak mi podniosą cenę za blank / wędkę/ to będę musiał zrezygnować. Nie będę dokładał spekulantom / bankom/ ... Wystarczy ze dzisiaj orżnęli mnie na kursie franka / kredyt hipoteczny /. Wiem , wiem - czytaj umowy, ryzyko kursowe itp . To wszytko wiedziałem i na to wyrażałem zgodę . Nie brałem jednak pod uwagę wulgarnej spekulacji .Pan Orban z Budapesztu jest moim cichym bohaterem ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość keri Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Z racji na cenę rubla znacie jakieś godne polecenia sklepy w Rosji? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariuszwf Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Takie pytanie, też chciałem zadać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Kurs hrywny niski. Pontonik już prawie zamówiony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Darecki Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Przecież Ruskie nic nie produkują, kupują sprzęt za dolary. I ich to musi teraz boleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bajzi Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Niestety tak jest zawsze.Naprawdę uczciwi sprzedawcy rzeczy sprowadzane przed zmianą kursu sprzedają w tych samych cenach, co wcześniej. Niestety nie jest ich zbyt dużo...Rozumiem że w odwróconej sytuacji kupował byś towar droższy, żeby zrekompensować ewentualne straty uczciwemu sprzedającemu? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut1982 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) "Kurs hrywny niski. Pontonik już prawie zamówiony."Możesz kolego podać namiar na sklep w którym zamawiasz?Próbowałem w kilku i wszędzie był problem z wysyłką.Może być na PW. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez kogut1982 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Myślę że kurs CHF ma niewielki wpływ na ceny sprzętu. Zauważcie że w ciągu ostatniego pół roku, może trochę więcej US$ zdecydowanie zdrożał a nasi importerzy czy też producenci sprzetu płacą w US$ a nie w CHF. Faktem jest że osoby mające kredyty w CHF są w czarnej dupie . Koledze z pracy kredyt wzrósł o 256plz o ile franek nie stanieje w najbliższym czasie (a raczej nie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzysiek_W Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 o ile franek nie stanieje w najbliższym czasie (a raczej nie). Od wczoraj CHF podlega takim samym prawom co reszta stawki. W związku z tym na okoliczność wszelkich możliwych problemów takich jak: kłopoty banków z obligacjami w strefie Euro- franek rośnie. Powstanie muzułmańskie w jakimś kraju EU- franek rośnie. Zorganizowane zamachy "terrorystyczne" w EU- franek rośnie. Dalszy spadek cen ropy- franek rośnie. Bankructwo Rosji- franek rośnie. Rosja eskaluje destabilizacjię Ukrainy- franek rośnie. Rosja napada na któreś z państw nadbałtyckich- franek rośnie. Oraz milion innych potencjalnych powodów, które w każdej chwili skutkują osłabieniem złotówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Niestety tak jest zawsze.Naprawdę uczciwi sprzedawcy rzeczy sprowadzane przed zmianą kursu sprzedają w tych samych cenach, co wcześniej. Niestety nie jest ich zbyt dużo...Tak. A ci, co mieli w domu odłożone zaskórniaki w obcej walucie, pójdą do kantorów i sprzedadzą wszystko, oczywiście po kursie, za jaki zakupili X czasu temu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crizz100 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Niestety tak jest zawsze.Naprawdę uczciwi sprzedawcy rzeczy sprowadzane przed zmianą kursu sprzedają w tych samych cenach, co wcześniej. Niestety nie jest ich zbyt dużo... Marzenia ściętej głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lopez77m Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Kurs hrywny niski. Pontonik już prawie zamówiony.Jak możesz napisz coś więcej .... Co gdzie itd.. sklep w którym zamawiasz? Edytowane 16 Stycznia 2015 przez lopez77m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.synowiec-83 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jen też odrobił stratę w ostatnich tygodniach: http://www.money.pl/pieniadze/kurs/jpy,784.html Ja przytomnie przeczekałem najniższy kurs i teraz mogę sobie uczciwie zapłacić 10% więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 ""Możesz kolego podać namiar na sklep w którym zamawiasz?Próbowałem w kilku i wszędzie był problem z wysyłką.Może być na PW. Jak możesz napisz coś więcej .... Co gdzie itd.. sklep w którym zamawiasz?Mam dobrego znajomego tam który załatwia mi temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi