kokosz77 Opublikowano 15 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2015 Wlasnie ten podmiot bedzie teraz zarządzał jeziorem dębskim błotnym.Tu jego strona http://www.rybak24.plKtos mial stycznosc z tym rybakiem , jak wygladaja jeziora pod nim ??Dba o nie zarybia , czy raczej gospodarka łupieżcza.Cieka jestem jak to wyglada bo zastanawiam sie nad zakupem zezwolenia , ale jesli ma tylko ciagnac sieciami to sobie odpuszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grin88 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Często łowie na zbiornikach tego podmiotu (okolice miejscowości Bierzwnik, Choszczno). I z własnych doświadczeń mogę powiedzieć, że z roku na rok jest coraz gorzej. W listopadzie 2013 na jeziorku padały piękne pajki w 2014 o tej samej porze nie dało się pływać bo gospodarz praktycznie co 2 dzień zakładał siaty w poprzek jeziora co uniemożliwiało skuteczny trolling. Pod koniec roku 2014 wpuszczono "ponoć" sandacza do zbiornika więc w tym roku się dowiem czy rzeczywiście robią coś w dobrym kierunku... Sprawa wygląda następująco:Rybak24 dzierżawi wody zazwyczaj jest to kilka zbiorników w danej okolicy. Następnie poddzierżawia daną gupę jezior innemu podmiotowi, która "opiekuje się" nimi (w moim przypadku jest to jedna osoba, która nie jest w stanie dopilnować wszystkich swoich zbiorników, co stanowi łatwy łup dla miejscowych kłusowników). Myślę, że nie potrzeba tu nic więcej tumaczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi