PePe. Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 Miałem w ręce Sustaina 2500 FJ i TP 2500 FD ten pierwszy wydawał się plastikowy i zostałem przy TP, od dwóch lat używam i nie żałuję ale kupiłem też rok temu nowego Stradica FL w rozmiarze 2500 i powiem szczerze super maszynka za fajna kasa ale jeśli chcesz faktycznie Sustaina to celuj w model FG (też mam i jest godny uwagi) Kołowrotek Shimano Sustain 2500 FG - SUS2500FG - 12183134261 - Allegro.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemow Opublikowano 17 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2023 (edytowane) sustain ma przekładnie od stradica i pokrewnych średniej półki, natomiast TP ma przekładnie już inną. Czy to wystarczy?Technologicznie każdy shimano jest zbliżony.Czy odczujesz różnicę ? tak na pewno w portfelu jak i długości użytkowania.Plus samo wykonanie otworów np na prowadnicę wózka wodzika jest dokładniejsze w TP i szpilka w TP jest alu a nie stalowa. Co za tym idzie spasowanie ogólnie jest lepsze. Czy to odczujesz? Po 2 latach używania raczej tak na korzyść TP. Będzie " stabilniejszy". Ps. Czy ta przekładnia jest inna? Wymiarowo jest identyczna jak w TP i Stelli FJ. Różni się kolorem. Składu stopu nie znam.Zakładałem ją do Stelli fj i jakoś różnicy nie było czuć. Być może po czasie by się to zmieniło. Tego nie wiem. Edytowane 17 Maja 2023 przez przemo_w 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artech Opublikowano 18 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2023 Odświeżam temat. Potrzebuję kołowrotka pod pstrągi w rozmiarze 2500, w pierwszej kolejności wybór padł na tp 2020 ale w międzyczasie trafiłem na opisy sustaina z 2021, powiela się opinia, że technologicznie i „odczuciowo” niezauważalne różnice. Nie mam możliwości „pomacać” ww, więc zdaję się tylko na opinie przeczytane. Reasumując - warto dopłacać do tp czy nie? Jak sprawuje się jeden i drugi - trochę czasu od premier minęło. Pozdrówki Pod pstrągi w rozmiarze 2500 to celowałbym raczej w vanquisha a nie w tpA jak taniej to w vanforda a nie sustaina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Steril Opublikowano 19 Maja 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2023 Pod pstrągi w rozmiarze 2500 to celowałbym raczej w vanquisha a nie w tpA jak taniej to w vanforda a nie sustainaNo i tak zrobiłem… jest vaniek c3000, strzał w 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi