darkonis Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) Też zakupiłem tego ABU Revo LT do bardzo lekkiego casta i zastanawiam się nad długością kija ?? Kij raczej tani , seryjny będzie coś pod okonia - pstrąga 3-18gr cw... Jedyne ciekawe oferty to widziałem 1,98cm i 2,40 i nie wiem jaka długość. Na rzece dużej raczej nie łowię , a na jeziorach raczej łódka ... Edytowane 18 Stycznia 2015 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Dzięki wszystkim za pomoc i rady Moja rzeczka jest tak zróżnicowana że tak na prawdę pownienien mieć parę wędkę bo wiosna/jesień to dobry dostęp a lata to krzaki wyższe niż ja. Jako że obecnie brakuje mi funduszy na coś dobrego to chcę kupić cokolwiek co pozwoli mi rozpocząć sezon na pstrągu. Możliwe że uda mi się kupić od kolegi kija długości 1,8m Zobaczymy jak się spisze i liczę że jeszcze w środku sezonu albo już na kolejny kupię coś konkretnego. Wiem, że to głównie technika się będzie liczyć, a nawet nie miałem czasu nad nią popracować bo cały zostaw złożyłem pod koniec zeszłego sezonu i pech chciał ze fajny kijek się złamał więc teraz chcę się jakoś poratować bo abu leży i się kurzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Moja rzeczka jest tak zróżnicowana że tak na prawdę pownienien mieć parę wędkę bo wiosna/jesień to dobry dostęp a lata to krzaki wyższe niż ja. Jako że obecnie brakuje mi funduszy na coś dobrego to chcę kupić cokolwiek co pozwoli mi rozpocząć sezon na pstrągu. Możliwe że uda mi się kupić od kolegi kija długości 1,8mZobaczymy jak się spisze i liczę że jeszcze w środku sezonu albo już na kolejny kupię coś konkretnego. Heh mam ten sam problem dosłownie... zbliżający się sezon na pstrąga i brak funduszy na kij..Rozważam dwa kije seryjne typu : team dragon cast 2,40m cw.3-14gr i MAX Insygnia Cast 1,98m cw. 4-18gr i muszę z tego wybrać coś jednego.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novis Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Maxa nie znam. Natomiast TD jest fajnym kijkiem, znakomitym dla miłośników casta, zaczynających przygodę z lajtowym castingiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 http://jerkbait.pl/topic/51591-s-max-insygnia-cast-jaxon-xt-pro-new-generation/ale i ja bym polecił dragona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 (edytowane) No napewno lepszy ten TD tylko ciutkę przydługi ..Łowił ktoś taką długością kijka okonie? Możę i wezmę tego dragona, a z czasem sobię zmontuję jakiś krótszy kijek sam:) Edytowane 18 Stycznia 2015 przez darkonis Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
welpa1809 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Mam takiego i łowiłem i łowię jeszcze sporadycznie na pewnym łowisku z brzegu.Mój uległ przezbrojeniu przez Mekamila oskurowany i założona spirala.Kijek zyskał na szybkości i ciętości.A długość to rzecz względna idzie się przestawić. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Łowiłem "takim" okonie z łodzi na jeziorach. Przyłów szczupaka krajowego kalibru nie był problemem. Długość mi nie przeszkadzała a wręcz nie zwracałem na nią uwagi. Mój kij był wersja testową. Lepiej zrobione omotki, mniej lakieru przez co był szybszy od wersji sklepowych 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 a co myślicie o takim szklanym lamiglasie? Lamiglas CG70DR - 7' 4-10lb 1/8-1/4oz (1,75-7g), Teoretycznie kij opisywany jako do trollingu. Nie wiem jakie to ma znaczenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BOB1 Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Do trollingu uklejowo-wzdręgowego chyba ...na serio może to oznaczać głębokie , paraboliczne ugięcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darkonis Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Dzięki za pomoc węzmę tego TD jako uniwersał będzie ok tym bardziej, że mam podobny kij tylko do średniego casta..Dzięki i pozdrawiam.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Do trollingu uklejowo-wzdręgowego chyba ...na serio może to oznaczać głębokie , paraboliczne ugięcieHehe ludzie na forach piszą, że do trollingu jest super Nie wiem co oni tam łapią na trolling w USA ale może tym kijem "trolują" basy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ugly Opublikowano 18 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 a co myślicie o takim szklanym lamiglasie?Lamiglas CG70DR - 7' 4-10lb 1/8-1/4oz (1,75-7g), Teoretycznie kij opisywany jako do trollingu. Nie wiem jakie to ma znaczenie.Myślę, ze nieco się pomyliłeś jesli chodzi o cięzar rzutowy; to jest ok 3,5-7g bardzo wąski zakres c.w. ale kija zupełnie nie znam U. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atomic Opublikowano 18 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2015 Rzeczywiście, dostałem taki opis i po prostu skopiowałem Nawet nie zwróciłem uwagi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 http://fishing.shimano.co.jp/product/rod/731 http://ameblo.jp/bassman51/entry-11613457183.htmlTego kija muszę mieć i może jeszcze jeden z tej serii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Pilot czemu akurat cardiff ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturbukowski Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Tego kija muszę mieć i może jeszcze jeden z tej seriigodny polecenia od 2g daje rade .U mnie spasowany jest z T3AIR ,daje satysfakcje z każdego holu cz to ryba 100g cz 2kg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PILOT Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) artur - Masz priv:)! meme - są piękne i po prostu muszę mieć, ludzie z tego działu znają to uczucie. U mnie jedynie pid pstrąga sporadycznie okoń. ZestawCardiff 66UL-B + CardiffDc to było i jest od zawsze moje marzenie. Teraz to nawet dwa takie różne kijki Cardiff chcę.A proponujesz mi coś innego:)? Edytowane 19 Stycznia 2015 przez PILOT Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meme174 Opublikowano 20 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2015 Wiesz proponowac mozna - ale sam znasz troche rynek jdm... Widzialem piekne kije pod pstraga z abu... Obuczywiscie na tamtejszy rynek... Co do Cardiffa rozumiem chcec posiadania tez tak czasem mam 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi