godski Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) Jest nas masa. I wielu nie zgadza się z tym co się dzieje z polskimi wodami. Może by trochę to zamanifestować?Pod kolumną Zygmunta.Postulaty:- brak odłowów sieciowych na polskich wodach (turystyka wędkarska da większy dochód) (czemu do cholery nad największym zbiornikiem wodnym w Mazowieckim opłacanym przez Nas sieciarze mają wstęp i knajpa rybna PZW ma działać???)- wody wracają do gmin (znam wody gdzie wedkarze przyjeżdżają od kwietnia do końca listopada) -????? Propozycje postulatów , Panowie poproszę. Może wreszcie ktoś to zauważy. Termin: 24 albo 25 stycznia lub 31 styczeń/ 1 luty .Gdyby się zebrało więcej osób można przesunąć. Jak by się dało ustalić termin to proszę twiterowców/youtubowców o nagłośnienie sprawy.Na twiterze nie mam konta a na tubie martwe.... Na m. pl zamieściłem. Edytowane 16 Stycznia 2015 przez godski 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamil Z. Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Idea szczytna, tylko teraz może być trudno gdzieś się wcisnąć z manifestacją, między górników, a frankowców... 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jest nas masa. I wielu nie zgadza się z tym co się dzieje z polskimi wodami. Może by trochę to zamanifestować?Pod kolumną Zygmunta.Postulaty:- brak odłowów sieciowych na polskich wodach (turystyka wędkarska da większy dochód) (czemu do cholery nad największym zbiornikiem wodnym w Mazowieckim opłacanym przez Nas sieciarze mają wstęp i knajpa rybna PZW ma działać???)- wody wracają do gmin (znam wody gdzie wedkarze przyjeżdżają od kwietnia do końca listopada) -????? Propozycje postulatów , Panowie poproszę. Ja jestem gotów na to. Może wreszcie ktoś to zauważy. Termin: 24 albo 25 stycznia lub 31 styczeń/ 1 luty .Gdyby się zebrało więcej osób można przesunąć. Jak by się dało ustalić termin to proszę twiterowców/youtubowców o nagłośnienie sprawy.Na twiterze nie mam konta a na tubie martwe.... Na m. pl zamieściłem.Andrzej najlepszą datą będzie 1 KWIECIEŃ 2015.W przypadku PZW manifestacja nie wystarczy, tutaj trzeba " krwawej rewolucji" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
volkswagen Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Andrzej najlepszą datą będzie 1 KWIECIEŃ 2015.W przypadku PZW manifestacja nie wystarczy, tutaj trzeba " krwawej rewolucji"Krwawa rewolucja już się odbywa w wykonaniu sieciarzy i lesnych dziadków. Tego nie chcemy, prawda? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Tak , tak ..Jeszcze modniejszym i zdecydowanie bardziej popularnym miejscem od własnego koła , albo martwego w końcu , konserwatywnego Zygmunta , byłby plac Trzech Krzyży . Tam jest bardzo symboliczna dla współczesnych proletariatów tęcza , pod którą zbierają się wszyscy krzywdzeni , pogardzani , szykanowani , uciśnieni . Przyjdą zieloni , różne fajne mniejszości , ekologiści , cała reszta nawiedzonej sztamy , inaczej łzawi , kultowy miesięcznik z kultowym niewątpliwie redaktorem Dobrze też byłoby nadać sprawę do tv - Sprawa dla reportera , do Rozmowy Nocą , Ewy Drzyzgi . Naświetlą , obronią , pomogą .I petycje , petycję to już koniecznie .. Łowienie ryb to przecież jest skandal , a niektóre narzędzia połowowe są przecież zdecydowanie lepsze od drugich - ba - są jedynie teraz słuszne . Póki się oczywiście nie skiepszczą Piłujmy więc gałąź na której siedzimy . TKM .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jak będziemy rzucać jerkami w budynek na wiejskiej lub MO to ja się piszę a teraz poważnie, to jeśli doszło by do skutku to na pewno się stawię i wesprę swoją osobą gdyż bezsilność na poziomie kołowym jest dobijająca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lafer Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Powinniście też wykrzyczeć postulat o koniecznośći wypuszczania złowionych ryb przez wędkarzy. Karta wcale nie musi się zwrócić! i wydaje mi się, że powinien być to główny postulat, zaraz obok zakazu połowów sieciowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jack__Daniels Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 (edytowane) A nie lepiej wystąpić z PZW? Brak kasy najbardziej boli . Co wcale nie oznacza rezygnacji z łowienia. Jak będziemy rzucać jerkami w budynek na wiejskiej lub MO to ja się piszę Bardzo podoba mi się ten pomysł, będę stał pod budynkiem i zbierał ... tylko mi w głowę nie celujcie Edytowane 16 Stycznia 2015 przez Jack__Daniels 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pisarz Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jak będziemy rzucać jerkami w budynek na wiejskiej lub MO to ja się piszę Gorzej będzie jak grunciarze zrobią kontrmanifestacje i będą rzucać w nas ciężarkami gruntowymi . Idea szczytna , ale czy była by efektywna? Za mało jest tych którzy myślą inaczej. No chyba żeby jeden z postulatów to "Więcej karpia w karpiu" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Gorzej będzie jak grunciarze zrobią kontrmanifestacje i będą rzucać w nas ciężarkami gruntowymi . Sytuacja z nad lubelskiej Wisły: Dziadek ciągnie ładnego leszcza (jego wnuk podbiera, chłopaczek może z 12 lat), podchodzę do niego i mówię: zdjęcie i do wody, niech Pan uczy wnuka wypuszczać ryby, dziadek spojrzał na mnie dziwnie.- Nie po to przyjeżdżam z Radomia tyle kilometrów żeby ryby wypuszczać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gawron Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 http://www.wedkarskiswiat.pl/wedkarski-swiat/196-ws-02-2015/2660-petycja Wysłał już ktoś ? To też warto nagłośnić i przekazywać dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja się piszę tylko tak.Moim zdaniem pomysł trzeba przesunąć w czasie z 2 powodów. Po pierwsze uwaga społeczna jest zwrócona w stronę sprawy de facto ze społecznego punktu widzenia ważniejszej czyli polskiego górnictwa a po drugie trzeba dać czas pomysłowi na promocję, wzbudzić zainteresowanie wędkarzy na różnych portalach i ustalić sensowną datę. Najlepiej jeszcze żeby trafić z pogodą, bo nic innego bardziej tak jak silny wiatr czy deszcz nie studzi reformacyjnych zapałów No chyba żeby zrobić mniejszy strajk, który pozwoli na promocję przedsięwzięcia i potem uderzyć mocniej. Może być to manifestacja, może być pochód od kolumny do twardej, bo i trasa odpowiednia, zobaczymy co się urodzi. Gratuluję zapału widać, że wiara jeszcze nie śpi. Ilość osób jaka się zbierze stanie się dowodem na ile nam zależy na zmianach a na ile obawiamy się wychylać przed szereg. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fugazi Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Gorzej będzie jak grunciarze zrobią kontrmanifestacje i będą rzucać w nas ciężarkami gruntowymi . Grunciarze będą mieli lepiej, bo ciężarek znacznie tańszy od jerka. Chyba że Koledzy strugacze specjalnie wypuszczą pewną ilość niedrogich jerków, tzw. manifestacyjnych. Albo wręcz rozdadzą je darmo, w ramach idei wyższej. Można też oblać benzyną i podpalić stertę starych twisterów.Przepraszam za kpiarski ton, ale pomysł wydaje mi się nierealny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talon Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Patrząc na godzinę wpisu-co Kolega pali? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Nic najlepiej nie robic i plakac ze jest źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawgas Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Ja proponowałbym wykonać banery i zrobić dym przed stoiskiem PZW na Rybomanii Tam wydźwięk będzie lepszy i jest szansa na pozyskanie większej ilości niezadowolonych. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 albo martwego w końcu , konserwatywnego Zygmunta , byłby plac Trzech Krzyży . Tam jest bardzo symboliczna dla współczesnych proletariatów tęcza , pod którą zbierają się wszyscy krzywdzeni Tam nie ma tęczy, jest na pl. Zbawiciela . Jeśli już to co ma Zygmunt do wędkowania? Jeśli już to na Twardej pod siedzibą. I nie teraz w styczniu ale w święto wędkarza? czy jakoś tak w połowie marca. Do tego czasu nagłośnić temat gdzie się da bo jak przyjdzie wszystkich dwóch czy trzech to wstyd . Lecz choćby przyszło tysiąc atletówI każdy zjadłby tysiąc kotletów To i tak "betonu" nie ruszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Patrząc na godzinę wpisu-co Kolega pali?Nie palę tego świństwa. Tylko Marlboro. Kilka browarków poszło , to fakt. Ale generalnie podpisuję się pod tym co napisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
talon Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anpart Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Jakby co to też się piszę. Tylko czy Zygmunt poczeka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Wiecie, że po takiej manifestacji, nawet tłumnej, głośnej i oburzonej, pan rzecznik i tak na forum PZW napisze, że to było na ich cześć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Wiecie, że po takiej manifestacji, nawet tłumnej, głośnej i oburzonej, pan rzecznik i tak na forum PZW napisze, że to było na ich cześć? Grupa wędkarzy demostrowała przed siedzibą PZW w geście poparcia jedynie słusznej drogi którą kroczy Zarząd. Wędkarze domagali się wprowadzenia odłowów sieciowych w tych okręgach które z takich działań zrezygnowały. Kolejnym słusznym postulatem wędkarzy było zwiększenie limitów ilościowych i zmniejszenie wymiarów dla ryb drapieżnych. Ilość ryb w wodach PZW jest więcej niż zadawalająca i wszyscy to wiemy, jedynie element wywrotowy stara się przekonać społeczeństwo że jest inaczej.Wychodząc tym ( i innym słusznym pomysłom) naprzeciw ZG będzie jeszcze intensywniej pracował nad proponowanymi zmianami. I żadne petycje reakcyjnych miesięczników wędkarskich czy pomysły portali wędkarskich nie będą zupełnie brane pod uwagę. Demonstrujący wędkarze obdarzyli nas pełnym zaufaniem za co im serdecznie jako działacze dziękujemy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Przyznaj się, masz drugi etat.Incognito. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sacha Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Przyznaj się, masz drugi etat.Incognito. Nie stać ich . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dagon Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 O to bym się najmniej martwił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi