dżemik Opublikowano 23 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2015 Mnie się podoba to ,ale widziałbym ten wzorek koniecznie w połączeniu z korkiem i drewienkiem Mojej żonie też podobają te brązy (przy czym muszę zaznaczyć że moja żona to kobieta ) ale słusznie prawisz.. z tym drewnem i korkiem. Ale skoro o tym mowa; korek i drewno nadają się doskonale do wędzisk bambusowych, produkowanych nawet w technologiach XXI w. Natomiast do blanków wykonanych w nanotechnologii, pianka jest właściwszym wyborem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Dzięki za odwiedziny Faktycznie rodbuilding jest bardziej uzależniający od wszelkich znanych mi używek (no może poza pieszczotami ) Matagi TR76L w minimach Uwielbiam napletki napletek jest tak zorganizowany aby można było rybkę przed wypuszczeniem zmiarować (miarka z homologacją) pchełka na szczytówce ok. 1.8mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Fajne,tylko nie za krótka ta rękojeść do blanku chyba 230cm?O ile mnie wzrok nie myli.Chyba ,że to zamierzone jako kij jednoręczny(rzuty) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 zamierzone 20cm do stopki.-w moim UL 240cm do stopki mam 25 cm i byłbym skłonny skrócić do 18cm, ale bałem się przegiąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 (edytowane) Z całym szacunkiem do wyplatanek, ale spory masz ten napletek na przelotkach Podomotki na pewno konieczne przy 10lb? No chyba, że celem było spowolnienie kija. Edytowane 8 Lutego 2015 przez Tomek88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 8 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Z całym szacunkiem do wyplatanek, ale spory masz ten napletek na przelotkach Podomotki na pewno konieczne przy 10lb? No chyba, że celem było spowolnienie kija.chodzi mi to cały czas po głowie, jednak poza moją percepcją jest przykręcanie metalowej stopki do laminatu blanku (wiem że wszyscy tak robią). Stosując podomotkę jako podkładkę z najcieńszych nici i na długości też minimalnej, to z gramaturą raczej nie wyjadę znacząco, chyba że się mylę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Masz swój świat prawie wszystko robisz inaczej niż wszyscy. Bardzo krótki dolnik, podomotki do kija 10lb, połmetrowe wyplatanki.Na pewno ciekawie będzie w Twoim wątku. Gratuluję pomysłowości i czekam na kolejne projekty 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jakbym miał dołożyć jeszcze łyżkę dziekciu to ten wzór pianki eva kojarzy mi się z targowymi badylami sprzed kilkunastu laty... Jednak wykończenie fajne. Wiem co chodzi Ci po głowie odnośnie tego kontaktu metalowych kantów z włóknem węglowym jednak bez obaw, możesz po prostu podkładać jakiś papierek lub coś w podobie pod stopkę i to przykrywać zwykłą omotką. Sumienie będzie spokojne i nadmiarowości brak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bardziu Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Wyplatanka ok. Reszta nie mieści sie w moich ramach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ark70 Opublikowano 8 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Lutego 2015 Jakbym miał dołożyć jeszcze łyżkę dziekciu to ten wzór pianki eva kojarzy mi się z targowymi badylami sprzed kilkunastu laty... Jednak wykończenie fajne. Wiem co chodzi Ci po głowie odnośnie tego kontaktu metalowych kantów z włóknem węglowym jednak bez obaw, możesz po prostu podkładać jakiś papierek lub coś w podobie pod stopkę i to przykrywać zwykłą omotką. Sumienie będzie spokojne i nadmiarowości brak Te papierki pod stopką omotki zdecydowanie bym sobie darował . X dziesiąt tys. badyli radzi sobie bez takich dupereli. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Cały dzień rozmyślam o swoich dyrdymałach związanych z podomotką:-ile/co zyskam wyciągając podomotkę z przelotek szczytowych. W drodze filozofii wyciągnąłem UL 2-7g (firmówka, narazie bez nazwisk, na zdjęciu u góry), przelotki pierwsze od topu, no oko firmówka jest o 50% cięższa. I jeszcze jeden ważny aspekt przemawiający za podomotką: przelotki przyklejam lakierem do podomotki, na to omotka i znowu lakier i trzyma tak że "jezuuu"I czy te gramy na drugim miejscu po przecinku grają mocno istotną rolę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Cały dzień rozmyślam o swoich dyrdymałach związanych z podomotką:-ile/co zyskam wyciągając podomotkę z przelotek szczytowych. W drodze filozofii wyciągnąłem UL 2-7g (firmówka, narazie bez nazwisk, na zdjęciu u góry), przelotki pierwsze od topu, no oko firmówka jest o 50% cięższa. P2090201.JPG I jeszcze jeden ważny aspekt przemawiający za podomotką: przelotki przyklejam lakierem do podomotki, na to omotka i znowu lakier i trzyma tak że "jezuuu"I czy te gramy na drugim miejscu po przecinku grają mocno istotną rolę?Bez podomotki przelotka trzyma się świetnie. Zwłaszcza w UL.Przykład który pokazałeś to bardzo kiepskie zastosowanie nici metalicznej w konstrukcji UL. Lakier z nitką ma tworzyć laminat.Na twoim miejscu bardziej bym sie przyłożył do obróbki stopki i położenia nici. Jak znajdę zdjęcie to pokaże ci przykład minimalnej ilości lakieru przy przelotce w blanku do 100g. U uwierz mi że przelotka jest jeszcze mniejsza od twojej w UL .I nitka której używasz coś strasznie gruba jest 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 9 Lutego 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Bez podomotki przelotka trzyma się świetnie. Zwłaszcza w UL.Przykład który pokazałeś to bardzo kiepskie zastosowanie nici metalicznej w konstrukcji UL. Lakier z nitką ma tworzyć laminat.Na twoim miejscu bardziej bym sie przyłożył do obróbki stopki i położenia nici. Jak znajdę zdjęcie to pokaże ci przykład minimalnej ilości lakieru przy przelotce w blanku do 100g. U uwierz mi że przelotka jest jeszcze mniejsza od twojej w UL .I nitka której używasz coś strasznie gruba jest piszesz przekonywująco, moje nici to najcieńsze gudebrod impregnowane Jeszcze może konkretne fakty pierwsza linka gudebrod rozm Bdruga linka gudebrod rozm Atrzecia linka fuji rozm A znasz coś cieńszego? To zdjęcie z minimalną ilością lakieru to -proszę- koniecznie pokażNotabene w/w wędki z tym odzieniem: -waga: malowane 100g Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 impregnowane będą zawsze grubsze od nylonu zwykłego. Najcieńsza zwykła to FUJI POLY coś tam.Cieńszy jest jedwab 3/0. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kogut Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 Tu masz 3/0 jedwab http://www.fishhawkthreads.com/thread_silk.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kilobear Opublikowano 9 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2015 (edytowane) Nie wiem czy będzie widać o co mi chodzi.Te omotki sa tylko zaimpregnowane lakierem, tworzą z omotką jedność. Używane kolejny sezon bez problemów. Blank jest do 100gr. Tym bardziej w UL wytrzymają bez najmniejszych problemów Przelotka BKTAG rozmiar 4,5 Edytowane 9 Lutego 2015 przez Kilobear Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 3 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2015 (edytowane) Cięższy sandacz, lekki sum MHX -travel do kajaka Uchwyty Fuji DPS M18 Gold Deluxe Przelotki ATC -nanoplasma Biorąc pod uwagę spadek dynamiki, zastosowałem na upartego podomotkę (temat na dłuższą rozprawkę... -bez komentaża ) Edytowane 3 Kwietnia 2015 przez dżemik 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shavt Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Odważnie z tymi sumami z kajaka kijkiem do 17g Zbroiłem jednego travela z mhx i ten też na pewno mocno niedoszacowany i powinien miotać do 40g.A podomotkami krzywdy nikomu nie zrobiłeś, to już pewnie dość kołkowaty blank w którym drugi skład wcale nie tak łatwo uruchomić i na pewno go nie spowolnią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomas81 Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2015 Wielkie uznanie za swój styl i pójście pod prąd. Jak z tymi podomotkami do UL czy tej 15lb Ale mi się podoba. A wyplatanki...zajefajne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 No fajnie kolego trzymasz swój kurs,mnie sie podoba jest coś innego, inaczej,nie wieje nudą,nie jestes kopiarką.Według mnie mozna by z tymi podomotkami troche krócej tak jak na składaniu zrobiłeś ,po 1 góra 2mm ,dla mnie byłoby super,ale to są Twoje wędki i szanuję to.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stachu42 Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 zapomniałem o wspomnianych wyplatankach-poezja :clappinghands: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2015 Dzięki za szczerość, z perspektywy czasu odbieram to tak:-makatki to szpan-po skrupulatnych próbach nie jestem w stanie wykazać wyższości jednego systemu zbrojenia nad drugim (mowa o KR i Y) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 3 Stycznia 2018 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 Co rok to prorok.Przerwa świąteczno noworoczna pozwala na zabawy i modernizację sprzętu. W tym roku otworzę zakładkę Float Fishing z kołowrotkiem Centerpin. Obecna wizja wędki taka jak na załączonym obrazku... wędki z poprzednich lat są do przewinięcia -te podomotki są bez sensu. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 3 Stycznia 2018 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2018 O Panie, ciekawie zrobiona wedka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dżemik Opublikowano 4 Stycznia 2021 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2021 Witam po dłuższej przerwie. Okres świąteczny przeleciał nie bezowocnie gdyż w długie wieczory uskuteczniałem taką cepelie. Najmocniejszy z najkrótszych traveli MHX'a 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi