Marek z Marek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Witam. Panowie, potrzebuje rady. W tytułowym kręciołku szpula podczas kręcenia rotora opuszcza się do najniższego położenia wg. mnie jakby odbijała się od niego, wydająccichutki odgłos. I tu prosba do Was , nie znam się zupełnie - rozkręcanie nie wchodzi w grę, co najwyżej mogę zdjąć szpule, dokupić podkładki lub coś w tym stylu . Nie wzbraniam się też ewntualnie do odania w celu naprawy do fachowca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Wg mnie masz pod szpulą za mało podkładek, dlatego szpula krawędzią.zahacza o rotor i stąd odgłos.A jak z nawojem linki? Teraz z tym odgłosem równo nawija na szpule linke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Nawój wg. mnie jest pośrodku lekko wklęsły ( klepsydra). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Coś mi się wydaje że to nie wina podkładek?kołowrotek użytkujesz? czy masz od niedawna?.mam model 4000F i praktycznie bez podkładek i szpulka nie dotyka rotora! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Mam go dosyć długo ma służyć do trolingu na Wiśle, ale właściwie tam gdzie jeszcze można. Przesadziłem z wielkością, używałem b, spradycznie tj. 1x2 razy w sezonie trzymam go bo ...jest fajny.Choć wiadomo wszystkie Stelle są do d...y Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sw.RP Opublikowano 16 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Do d..y to jest papier ale kto bogatemu d..y stellą zabroni wycierać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 16 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2015 Od bogatego już nigdy używnej nie kupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 (edytowane) Ważyłeś może samą szpulke? :-)Jeśli nawój jest ok, nie brak podkładek, to ważenie da Ci zapewne odpowiedź dlaczego jest tak a nie inaczej.Od siebie dodam, że szpule które mam do Shimano rozmiaru 6000, ważą odpowiednio- od 6000 około 130g,- od 8000 około 110g. W swoich dwóch kołowrotkach (jeden nówka, jeden używka) również zauważyłem w dolnym położeniu szpuli, cichy odgłos ( kołowrotek w pozycji szpulą do góry)To wodzik pracujący po wałku posuwu szpuli ,,oznajmia", że istnieje i zaraz będzie startował do góry;-) Jest jeszcze opcja taka, że mała śrubka imbusowa usztywniająca oś posuwu szpuli w slider oscylating się rozkontrowała i oś ma tam mały luzik.Ale to opcja dla majstra który tam rzuci okiem. Edytowane 17 Stycznia 2015 przez Arek X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 No tak, slider oscylating to ja niewiem ty mi już ubliżasz :D :D :D . Oczywiście taki sobie suchar, dzięki za zainteresowanie poszukam w Wawie lub okolicach kogoś kto zerknie nakręcioł, jak wcześniej pisałem ja jestem technicznie mało uzdolniony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Arek dobrze prawi kilka razy te stuki puki już oglądałem i często ta srubencja jest luźna, zapewne po to w nowszych machinach ja wklejaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Panowie wielkie uznanie śrubeczka wyrażnie jest niedokręcona . Próbuje dokręcić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qowax001 Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Jak nie masz czym Kolego to się bierze drucik co idealnie w środek wejdzie bez luzu i lekko go zgniatasz kombinerkami kluczyk za darmo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 No kurna chyba go naprawie. Wielkie dzięki. Narazie udaje greka żona jak zobaczy sukces to się zacznie......zobacz to , spróbuj tamto no swoje to ty umniesz naprawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Super Arek GT Opublikowano 17 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Marku, te kołowrotki są bardzo proste w budowie.Najgorszy ten pierwyj raz:-)A później to już z szeroko zamkniętymi oczami będziesz go rozkręcał!Bez pośpiechu, powolutku na rowerku...:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek z Marek Opublikowano 17 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2015 Dałem radę. Dzięki. Po sukcesie :D :D ... kilka dni odpoczynku a potem może jeszcze coś naprawie ja chyba mam talent 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi