Skocz do zawartości
  • 0

Jaki silnik elektyryczny do lodzi o masie 450kg

Seledyn

Pytanie

25 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Do sezonu, czyli maja zostało Ci 5 miesiący. Dozbieraj troszkę. Kwota 1400 to Osapiany, 1600 to MotorGuide. Jeden i drugi 55lb z maksymizerem.

Widziałem kiedyś znajomych jak pływalni z takim Osapianem krypą. Nie sądziłem, że może na tym silniku tak fajnie pływać. Prędkość mieli przyzwoitą jak na elektryka.

• 0

Ja mam haswing osapian 55lbs i lodz 390x160 o masie 120 kg

Gwarancja do 8 lat. Co dwa lata przegląd w serwisie za 60pln.

Ja mam na przelacznikach. Do przemieszczeń używam max 4 biegu. Nie ma wielkiej różnicy miedzy 3 a 4 biegiem, za to na 5 to juz zasówa :) no ale w ślizg nie wejdzie ;)

Pływam zazwyczaj w dwie osoby, głownie po jeziorze nyskim.

• 0

w yomoto była dożywotnia gwarancja na przełącznik biegów i jak się nie mylę  jest nadal.

Ja mam na przelacznikach. Do przemieszczeń używam max 4 biegu. Nie ma wielkiej różnicy miedzy 3 a 4 biegiem, za to na 5 to juz zasówa :) no ale w ślizg nie wejdzie ;)

Czy warunkiem utrzymania tej dłuższej gwarancji na przełącznik jest okresowy przegląd? 

• Like 1

• 0

W tym sezonie użytkowałem ten silnik:

http://allegro.pl/niezawodny-silnik-elektryczny-haswing-osapian-55-i5015941855.html

i polecam. Nic się z nim nie działo, chciałem kupić z maksymizierem, ale stwierdziłem, że mi się nie przyda. Nie łowię w trollu itp, płynę z miejscówki na miejscówkę i nie przerzucam w kółko biegów. Jestem zadowolony - i gwarancja 4-5lat.

ps użytkuję go do aluminiowej łodzi 4,1m

• 0

Większość nie oznacza, że wszyscy. Może rzeczywiście większość tych, których spotykasz. Napisałem intensywnym eksploatowaniu i miałem tutaj na myśli to, że dużo pływałem w tamtym sezonie czyli być może tyle ile Ty wypływasz przez dwa lub trzy sezony.

Po założeniu maximizera problem znów pojawił się po dwóch latach. Tym razem coś przestaje łączyć w manetce i występują przerwy w płynnej regulacji.

Poza tymi dwoma usterkami które przypadły akurat na sezon zimowy, z silnikiem nic się nie działo.

Edytowane przez Spinner

• 0

Większość nie oznacza, że wszyscy. Może rzeczywiście większość tych, których spotykasz. Napisałem intensywnym eksploatowaniu i miałem tutaj na myśli to, że dużo pływałem w tamtym sezonie czyli być może tyle ile Ty wypływasz przez dwa lub trzy sezony.

Po założeniu maximizera problem znów pojawił się po dwóch latach. Tym razem coś przestaje łączyć w manetce i występują przerwy w płynnej regulacji.

Poza tymi dwoma usterkami które przypadły akurat na sezon zimowy, z silnikiem nic się nie działo.

Po czym wnosisz ze mało pływam? Wróżką jesteś? Są i tacy co potrafią kamień zepsuć więc wiesz...

• 0

Zadałem pytanie czy sugerujesz, że JA tak właśnie używałem swojego silnika a Ty odpowiedziałeś zdaniem które zacytowałem.

Wiekszosc tak plywa, rusza na 1 pozniej 2,3,4,5 odrazu

Odpowiedz nie była przecząca, że to jednak nie chodziło konkretnie o moją osobę.

Nie zapytałeś mnie czy w taki właśnie sposób traktowałem swój silnik, nie urwałeś tematu ani nie zaprzeczyłeś.

Kontynuowałeś swój wątek o złym używaniu i zaliczyłeś mnie do większości bo skoro większość to zapewne i ja.

• 0

mrufa8, on 19 Jan 2015 - 18:47, said:

w yomoto była dożywotnia gwarancja na przełącznik biegów i jak się nie mylę jest nadal.

Hermano, on 21 Jan 2015 - 20:28, said:

Ja mam na przelacznikach. Do przemieszczeń używam max 4 biegu. Nie ma wielkiej różnicy miedzy 3 a 4 biegiem, za to na 5 to juz zasówa no ale w ślizg nie wejdzie

Czy warunkiem utrzymania tej dłuższej gwarancji na przełącznik jest okresowy przegląd?

Tak warunkiem sa te wlasnie przeglądy co dwa lata.

• 0

mrufa8, on 19 Jan 2015 - 18:47, said:

w yomoto była dożywotnia gwarancja na przełącznik biegów i jak się nie mylę jest nadal.

Hermano, on 21 Jan 2015 - 20:28, said:

Ja mam na przelacznikach. Do przemieszczeń używam max 4 biegu. Nie ma wielkiej różnicy miedzy 3 a 4 biegiem, za to na 5 to juz zasówa no ale w ślizg nie wejdzie

Tak warunkiem sa te wlasnie przeglądy co dwa lata.

To dla mnie nie gwarancja. 60,00 zł x 6 lat to 180,00 zł . Plus koszty wysyłek/dowozu silnika. Lepiej dołożyć do tego 200- 300 zł i kupić model z maksymizerem.