Skocz do zawartości

Wędki Gamakatsu

Locutus85

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...
  • 2 lata później...

Przerzucilem forum ale znalazlem tylko kilka wzmianek na temat wedek produkowanych przez Gamakatsu. Do tego sa to raczej opinie-domysly a nie rzetelna wiedza pochodzaca ze spedzenia chociazby kilku dni nad woda z takim kijem.

Patrzac na zastosowane komponenty oraz wykonanie wedki wygladaja calkiem calkiem. Na ta chwile najbardziej interesuj mnie seria Akilas a zwlaszcza wersja travel. Jesli ktos moglby sie podzielic wiedza na temat CW, ugiecia, zastosowania tych wedzisk itd to bylbym bardzo wdzieczny.

http://www.spro.nl/EN_GB/category/hengels/roofvis/gamakatsu-akilas/

Edytowane przez Luckyguliver

• 8 miesięcy temu...

Witam, od jakiegoś czasu rozmyślam na temat nowej wędki na sezon sandaczowy, czasu jeszcze trochę jest ale chciałbym już sprzęcik skompletować. Kij ma być dalekiego zasięgu, służyć do łowienia z brzegu na dużych odległościach - głównie koguty 18, 23 max 26 gam i gumy w podobnej gramaturze. Zainteresowała mnie ta wędka Gamakatsu Akilas 90mh 2.70 5-30g, czy ktoś z kolegów miał z nią styczność i może coś powiedzieć. Jakie przynęty obsługuje czy akcja to rzeczywiście x-fast ?  Jak z przekazywaniem brań do ręki ? Szukam ciętego szybkiego kija z dość długim dolnikiem. Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi.

Pozdrawiam :)  

• 2 tygodnie później...

Krótsza wersja do 30g jest faktycznie x fastem, ale ładnie pracuje pod rybą. Rzuci ok 40-45g masy lacznej. Ale nie każde gamakatsu jest opisane tak ze spokojnie można je przeciazac względem cw. Czuły z pewnością jest, choć to pojecie subiektywne. Ciety szybki na pewno, moze odpowiadac potrzebom.

Pozdrawiam

• 11 miesięcy temu...
  • 4 tygodnie później...

Mam akilasa 2.7 5 do30 cały tamten sezon kosa lekki wytrzymały w granicach cw nie przeciążałem bo po co plećka wft 0.08 shimano stradic ci4 zestaw marzeń na Odrę we Wrocku długie wyprawy nie męczy ryby nie spadają łowię z wysokich nabrzeży i wyciągam ryby z wys 3m daje rade bez podbieraka trochę go meczyłem rybki 60 80 wyciągnął z 80 szt i działa jak nowy polecam

• 4 lata później...
  • 4 tygodnie później...
  • 1 rok później...

Czy ktoś zauważył z użytkowników AJ Master takie coś? Na dolniku mniej więcej 8cm od przelotki startowej powyżej i poniżej wyszło mi podczas łowienia taka spirala. Wygląda jakby rysy od nożyka do tapet ale ewidentnie układa się w spiralę jakby mata węglowa. Jak wędka przyszła ze sklepu to nie było tego. Dopiero podczas łowienia zaczęło to wychodzić.Odesłałem na sklep i napisali że będą wysyłać do DE na serwis żeby tam coś stwierdzili.

post-50463-0-57836600-1753430480_thumb.jpeg

post-50463-0-67907600-1753430492_thumb.jpeg

post-50463-0-32850600-1753430503_thumb.jpeg