Skocz do zawartości
  • 0

Wstawianie zdjęć z nr rej. aut klusownikow mięsiarzy itp ??

pablo208

Pytanie

Witam.

Chciałem zapytać czy takie "zabiegi" są zgodne z prawem. Pytam , gdyż od pewnego czasu obserwuje specyficzne zachowania ,pewnych ludzi nad "swoimi" wodami. Czyli kilku Panów jeżdżących od wody do wody i zabierających wszystko co popadnie.

Ciekawy jestem czy gdyby np. zamieścic gdzieś na forum w/w informację ( + opis miejsc gdzie bytują itp),uprzedziło by to kolegów przed pewnymi sytuacjami i można by bylo szybciej reagować?

Moje pytanie nie jest bezpodstawne....

Otóż 'Ci" ludzie dobrze wiedza co jest ..są cwani i bardzo wyrafinowani. Ciężko ich złapać na gorącym uczynku...

Ale do rzeczy...czy takie praktyki sa dozwolone ? Czy np tego typu zagrywki są zgodne z prawem  ?

Pozdrawiam Paweł

• Like 2

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Jestem ciekaw jaki jest sens wstawiania takich zdjęć, pomijając piętnowanie kłusownictwa, co to da, że wstawimy na forum, czy na FB zdjęcie stojącego nad wodą auta z widocznymi tablicami i napiszemy pod spodem "kłusol"?

Nic.

Dopóki nie zgłosimy aktu kłusownictwa, nie wezwiemy kogo trzeba, lub przynajmniej nie zrobimy zdjęć, ale nie tablic, ale tego jak tłucze ryby w okresie ochronnym, nie będziemy stawać za świadka, możemy sobie wstawiać tyle zdjęć, ile nam się podoba, nic to nie zmieni.

Skończyć się może - co najwyżej; odwetem ze strony jegomościa, który może trafić na nasze zdjęcia w sieci i nawet jeśli nigdzie z tym nie pójdzie, to z zemsty cyknie fotkę naszego auta i też na FB podpisze "kłusol". :)

Póki co, jedyną rozsądną reakcją na takie zdarzenia nad wodą, jest sposób opisany przez @mjareckiego.

Edytowane przez Dagon
  • Like 1

• 0

Jestem ciekaw jaki jest sens wstawiania takich zdjęć, pomijając piętnowanie kłusownictwa, co to da, że wstawimy na forum, czy na FB zdjęcie stojącego nad wodą auta z widocznymi tablicami i napiszemy pod spodem "kłusol"?

Nic.

Ale już zupełnie inaczej będzie działać ( przynajmniej na mnie ) fotka takiego auta z gwoździem w oponie , a na gwoździu karteczka z napisem "kłusol". :ph34r:  :rockon:

• Like 1

• 0

Najlepiej połączyć jedno z drugim :) Zdjęcia przesłać, ale nie na jakiś portal czy forum, lecz do właściwej terenowo PSR. Nie traktować tego jako "oficjalne" zgłoszenie, lecz pomoc dla strażników, którzy trafiając w trakcie kontroli na widzianego wcześniej na zdjęciach "kolegę" będą wiedzieli, że muszą mu się dobrze "przyjrzeć" :)

Policja ma specjalne "skrzynki", gdzie można przysłać zdjęcia piratów drogowych ..... a PSR powinna otworzyć takie same dla kłusoli ..... Strażnicy będą mieli łatwiej, a my będziemy mieli "poczucie dobrze spełnionego obowiązku" .... i całkiem przyziemną, złośliwą satysfakcję ;)

J.