Skocz do zawartości

Wody nie podlegające PZW Warszawa i okolice

matpgt

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 rok później...

jest tam stanica rozanki ale nie oznacza to ze woda nalezy do pzw. stanica zarabia w lato na plazowiczacj wypozyczajacych lodki. odkad pamietam nie bylo w pzw i nie slyszalem aby cos sie zmieniło. najprosciej sprawdzic na stronie pzw czy jest w mapie wod, jak nie ma to nie nalezy do pzw

Edytowane przez Sleepy Jeezy

Sprawdzałem wykaz i nigdzie nie widzę Czerniakowskiego, albo jestem ślepy.

Jest ktoś kto ma pewne informacje na temat tego jeziora i może coś więcej powiedzieć?

Co tam można czego nie? Czytałem jakieś stare i formacje z których wynikało, ze nie można łowić tam szczupaka i sandacza. Jak to wyglada teraz?

Edytowane przez pablo40404

jest tam stanica rozanki ale nie oznacza to ze woda nalezy do pzw. stanica zarabia w lato na plazowiczacj wypozyczajacych lodki. odkad pamietam nie bylo w pzw i nie slyszalem aby cos sie zmieniło. najprosciej sprawdzic na stronie pzw czy jest w mapie wod, jak nie ma to nie nalezy do pzw

Widocznie młody jesteś, ok.2005 przez rok sam należałem do tego koła (przy MZK -zajezdnia Woronicza).

Tak, całkiem młody, w latach '00 nie łowiłem na czerniakowskim, dlatego napisałem że odkad pamiętam nie było w rękach pzw.

@pablo jeśli nie ma w wykazie łowisk, oznacza to że nie należy do pzw. ale żeby nie ufać forumowym postom, najlepiej upewnij się u źródła i zadzwoń do pzw

Hej,

był ktoś ostatnio na Gliniankach w Gołkowie? Z rozmów z miejscowymi wynika, że to już nie jest woda pod opieką PZW, na mapie wód mazowieckiego też ich nie ma. Szkoda bo to kawał fajnej wody, szczupaki są, okonki też. Tylko straszliwie to miejsce jest zaniedbane: zaśmiecone, zakrzaczone, okolica rozjeżdżona.