makamba Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 (edytowane) Uwierz mi, że jakbym miał równie atrakcyjną pod względem wędkarskim alternatywę to rozważyłbym to bardzo poważnie. PS. Jest jednak pewna zasadnicza różnica między rybakami a mną, ja na tym nie zarabiam i nie mam zamiaru. Ponadto wszystko co robię społecznie dzieje się również z myślą o innych osobach. Nie miałem zamiaru Cię atakować , ani nic nie zarzucam.A jak macie takie fajne jeziorko , to nie lepiej wam je (jako koło) wykupić?Pytam bo nie wiem jak to wygląda od strony prawnej i czy to w ogóle możliwe.Wiem ,że jakieś koła wykupywały , czy dzierżawiły , ale nic od strony technicznej nie wiem.Nie były to chyba nawet wielkie pieniądze. Edytowane 30 Stycznia 2015 przez makamba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 30 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2015 Nie miałem zamiaru Cię atakować , ani nic nie zarzucam.A jak macie takie fajne jeziorko , to nie lepiej wam je (jako koło) wykupić?Pytam bo nie wiem jak to wygląda od strony prawnej i czy to w ogóle możliwe.Wiem ,że jakieś koła wykupywały , czy dzierżawiły , ale nic od strony technicznej nie wiem.Nie były to chyba nawet wielkie pieniądze. Tak wiem, że nie chciałeś mnie atakować . Natomiast prawne kwestie dotyczące użytkowania jeziora, no cóż na pewno nie da się go wykupić. Jest opcja założenia stowarzyszenia i przystąpienia do przetargu o dzierżawę jeziora. Ta kwestia jest rozpatrywana ale wymaga jeszcze spełnienia kilku warunków, między innymi związanych z przeszkodami, natury osobowej (są osoby i instytucje, które nie byłby zadowolone z takiego obrotu sprawy). Nie chcę się zagłębiać w temat bo to bardzo niebezpieczne w dzisiejszych czasach. Konkludując, na dzień dzisiejszy im ciszej nad tym tematem w naszym przypadku tym lepiej. Jak wszystko będzie gotowe i szeroko pojęta atmosfera sprzyjająca, będziemy działać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Tak MacierewiczAjajaj , ajajajajaj , ajajajajaj jaj Ze tez dopiero teraz zauwazyłem Śmiertelny cios wymierzony najstraszliwszą z inwektyw polskich lemingów . Leżę na wznak i kwiczę .. Wiem kim jesteś , mikołaj Oczywiscie nikt rozumny nie będzie się takim babolem kultowego rednacza zajmował , ani domków z jego ulubionych klocków budował . Prócz internautów . Wątek wyraźnie wskazuje na zdecydowana przewagę poziomu inteligencji po stronie ZG - nad czym szczerze boleję Namawiam też administrację portalu na utworzenie tutaj osobnej zakładki pt Nowy wspaniały , Wędkarski świat - gdzie bez żadnych przeszkód ze strony takich jak ja faszystów , będzie mozna w adoracyjnych kółkach spokojnie wielbić modne fajansiarskie wzory - opad , odległościówki , łącznie z łowiem keltów i zimowych pstragów uprawiac kult a niechby i nawet - bałwochwalstwo .. Tak więc wycofuję się z wątku , unosząc po raz enty naukę , która streszcza sie w staropolskim przysłowiu , że nie należy się kopac z koniem , albowiem nie po to one są . W konie się jeździ , a modny redaktor jest w tej sztuce bardzo obyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) Sławek, Ty się nadal nie poddajesz. Napisz wreszcie konkretnie bez zbędnych upiększaczy czy jesteś za zakazem odłowów sieciowych na wodach PZW czy nie? Nie mówię tutaj o odłowach kontrolnych. Jeśli jesteś za to szkoda słów. Bezsensowna dalsza dyskusja. Edytowane 31 Stycznia 2015 przez godski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
makamba Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 To taki wylew myśli pomiędzy łóżkiem a porannym oddaniem stolca. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 (edytowane) ...Tak więc wycofuję się z wątku... Edytowane 31 Stycznia 2015 przez Paweł nizinny 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ajajaj , ajajajajaj , ajajajajaj jaj Ze tez dopiero teraz zauwazyłem Śmiertelny cios wymierzony najstraszliwszą z inwektyw polskich lemingów . Leżę na wznak i kwiczę .. Wiem kim jesteś , mikołaj Oczywiscie nikt rozumny nie będzie się takim babolem kultowego rednacza zajmował , ani domków z jego ulubionych klocków budował . Prócz internautów . Wątek wyraźnie wskazuje na zdecydowana przewagę poziomu inteligencji po stronie ZG - nad czym szczerze boleję Namawiam też administrację portalu na utworzenie tutaj osobnej zakładki pt Nowy wspaniały , Wędkarski świat - gdzie bez żadnych przeszkód ze strony takich jak ja faszystów , będzie mozna w adoracyjnych kółkach spokojnie wielbić modne fajansiarskie wzory - opad , odległościówki , łącznie z łowiem keltów i zimowych pstragów uprawiac kult a niechby i nawet - bałwochwalstwo .. Tak więc wycofuję się z wątku , unosząc po raz enty naukę , która streszcza sie w staropolskim przysłowiu , że nie należy się kopac z koniem , albowiem nie po to one są . W konie się jeździ , a modny redaktor jest w tej sztuce bardzo obyty Wez przedstaw w końcu jakieś argumenty za lub przeciw odłowom na wodach PZW. Zostawiając z boku gazetę i ich redaktorków. Może być bez tej błazenady językowej... Tak po prostu. Może jak przedstawisz racjonalne argumenty za odłowami, to przyznam Ci że być może się nie mylisz. Ale żeby wiedzieć jak jest, to trzeba ŁOWIĆ w realnym świecie. Nie w sieci(internetowej ). Uważam że pseudo odłowy są jedną z przyczyn obecnego stanu wód. Ale nie oznacza to że wędkarze są wg.mnie święci, bo robią również wielką krzywdę wodom. Zamiast likwidacji siatek przydałoby się zwiększenie ilości kontroli wędkarzy. To by dało największy efekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 To taki wylew myśli pomiędzy łóżkiem a porannym oddaniem stolca. Faktycznie tak jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 To taki wylew myśli pomiędzy łóżkiem a porannym oddaniem stolca. Nie umniejszajmy formie, z takim lekkim piórem można by śmiało w populistycznych pisemkach ulubionych przez autora zyskiwać sławę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ajajaj , ajajajajaj , ajajajajaj jaj Ze tez dopiero teraz zauwazyłem Śmiertelny cios wymierzony najstraszliwszą z inwektyw polskich lemingów . Leżę na wznak i kwiczę .. Wiem kim jesteś , mikołaj Oczywiscie nikt rozumny nie będzie się takim babolem kultowego rednacza zajmował , ani domków z jego ulubionych klocków budował . Prócz internautów . Wątek wyraźnie wskazuje na zdecydowana przewagę poziomu inteligencji po stronie ZG - nad czym szczerze boleję Namawiam też administrację portalu na utworzenie tutaj osobnej zakładki pt Nowy wspaniały , Wędkarski świat - gdzie bez żadnych przeszkód ze strony takich jak ja faszystów , będzie mozna w adoracyjnych kółkach spokojnie wielbić modne fajansiarskie wzory - opad , odległościówki , łącznie z łowiem keltów i zimowych pstragów uprawiac kult a niechby i nawet - bałwochwalstwo .. Tak więc wycofuję się z wątku , unosząc po raz enty naukę , która streszcza sie w staropolskim przysłowiu , że nie należy się kopac z koniem , albowiem nie po to one są . W konie się jeździ , a modny redaktor jest w tej sztuce bardzo obyty Ojojojoj Sławku a Ty w koło o tym samym . Nie kręci Ci się przypadkiem w głowie od tej karuzeli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Uważam że pseudo odłowy są jedną z przyczyn obecnego stanu wód. Ale nie oznacza to że wędkarze są wg.mnie święci, bo robią również wielką krzywdę wodom.Zacznijcie więc od siebie, nie od innych. To da przykład i pokaże wszystkich nieprzekonanym, że są chęci, jest pomysł a nie klasyczna droga na łatwiznę. Żeby walczyć z wrogiem zewnętrzy trzeba mieć na to siły, a pokazać te siły można poprzez naprawę własnego podwórka.I chyba to Wam chce Sławek pokazać. Nie broni przecież rybaków (wskazywał jedynie, że z nimi też można mieć dobrą gospodarkę i dużo ryb).A goni redaktorów i przyklaskujących czytelników, bo chyba dochodzi do zabierania się do tematu od dupy strony. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zacznijcie więc od siebie, nie od innych. To da przykład i pokaże wszystkich nieprzekonanym, że są chęci, jest pomysł a nie klasyczna droga na łatwiznę. Żeby walczyć z wrogiem zewnętrzy trzeba mieć na to siły, a pokazać te siły można poprzez naprawę własnego podwórka.I chyba to Wam chce Sławek pokazać. Nie broni przecież rybaków (wskazywał jedynie, że z nimi też można mieć dobrą gospodarkę i dużo ryb).A goni redaktorów i przyklaskujących czytelników, bo chyba dochodzi do zabierania się do tematu od dupy strony.Tylko, że my to doskonale rozumiemy a traktowanie nas jak bezmózgich, zaślepionych wyznawców redaktora naczelnego jest co najmniej śmieszne i niedorzeczne . Wielu z nas wypowiedziało się bardzo wyraźnie o tym, że nie tylko rybacy są odpowiedzialni za stan naszych wód, ale również wędkarze, brak odpowiednich przepisów wraz z ich respektowaniem. Czy zmieniłoby się Wasze podejście do petycji, gdyby jej autorem nie był JK i WŚ? W tej dyskusji wcale nie chodzi o obronę tego pana i jego gazetki, tylko Sławek pomimo wielkiej inteligencji nie może chyba tego zrozumieć . Jeszcze jedno operować danymi papierowymi a opierać się na własnych, wieloletnich doświadczeniach z rybakami to jednak trochę co innego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zacznijcie więc od siebie, nie od innych. Jesteś na forum ludzi, którzy raczej od siebie zaczynają. I chyba to Wam chce Sławek pokazać. Nie broni przecież rybaków (wskazywał jedynie, że z nimi też można mieć dobrą gospodarkę i dużo ryb). Nie broni rybaków? Chyba inne posty czytamy.Wskazuje, że kiedyś istnieli rybacy, którzy dbali o wodę. Potem robi jakiś chory skok myślowy i twierdzi, że obecni rybacy, to ci sami, którzy kiedyś dbali o wodę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mikolaj Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Nie wiem właściwie z czym tu dyskutować.Przecież to bełkot onanisty forumowego. Kompletne pomieszanie, naginanie logiki, jakieś paranoje i żale do pisma i redaktora plus marzenia o byciu wyjątkowym, jedynym itd. itd. itd.Starczy się raz odezwać a nie wytrzyma i napisze kolejny hymn samouwielbienia.Szkoda, że temat jest takimi bzdetami zaśmiecany. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Tylko, że my to doskonale rozumiemy a traktowanie nas jak bezmózgich, zaślepionych wyznawców redaktora naczelnego jest co najmniej śmieszne i niedorzeczne . Wielu z nas wypowiedziało się bardzo wyraźnie o tym, że nie tylko rybacy są odpowiedzialni za stan naszych wód, ale również wędkarze, brak odpowiednich przepisów wraz z ich respektowaniem. Czy zmieniłoby się Wasze podejście do petycji, gdyby jej autorem nie był JK i WŚ? W tej dyskusji wcale nie chodzi o obronę tego pana i jego gazetki, tylko Sławek pomimo wielkiej inteligencji nie może chyba tego zrozumieć . Jeszcze jedno operować danymi papierowymi a opierać się na własnych, wieloletnich doświadczeniach z rybakami to jednak trochę co innego .Myślę że pan Sławek ma zjebisty kompleks pana Koledowicza, bądź zostały odrzucone jego zaloty przez wyżej wymienionego. Wiedź Panie Sławomirze:Ja niżej podpisany Albercik pełen władz umysłowych oświadczam iż nie jestem czytelnikiem W.Ś.(wole lekturę zachodniej prasy) ani nie jestem związany z osobą pana Jacka Koledowicza. Petycje powyższą podpisałem i podpisze każdą która będzie miała na celu poprawę stanu polskich wód. A więc panie Sławku prosił bym o jakiś konkrety pańskich działań. Puki co próbuje Pan jedynie udowodnić jakim to jesteśmy intelektualnym plebsem podpisując petycje.PozdrawiamAlbercik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Skoro napisał, że rezygnuje z dalszej dyskusji to nie zachęcajcie go do powrotu swoimi pytaniami. Przez kilka stron nie padły żadne poprate twardymi faktami dane z jego strony to nagle się nie pojawią. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ciekawe czy wytrzyma ???? 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majo Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Ciekawe czy wytrzyma ????Może już układa post stosując prozę 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
albercik2 Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Może już układa post stosując prozę Sztuczki literackie w tych kwestiach niczego nie załatwią. Ja prosty chłopak ze wsi jestem i trzeba mi artykułować jasno a nie peerd...ć jak Balcerowicz 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 31 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2015 Czapki z głów, chłopaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 Jako ciekawostka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vako Opublikowano 2 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2015 http://www.pzw100.waw.pl/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Takie dwa cytaty dla miłośników sieci, którzy nie przyjmują do wiadomości, że oficjalne dane nie mają nic wspólnego z rzeczywistością: Treść proponowana: „Art. 9 ust. 1 Ryby złowione z naruszeniem przepisów art. 8 ust. 1 pkt. 1-3a, niezależnie od tego czy nadal są żywe, niezwłocznie wypuszcza się do tego samego łowiska, z zachowaniem niezbędnej staranności.” Uzasadnienie: Niejednokrotnie występują sytuacje, gdy uprawiony do rybactwa, jego pracownicy lub osoby świadczące usługi na jego rzecz pozyskują i wprowadzają do obrotu ryby, które nie przekroczyły wymiarów ochronnych lub zostały złowione w okresie ochronnym. Co więcej, często docierają sygnały, że rybackie narzędzia połowowe są świadomie stosowane w miejscach lub okresach (np. na tarliskach), gdzie prawdopodobieństwo złowienia ryb, które nie przekroczyły wymiarów ochronnych lub znajdują się w okresie ochronnym jest szczególnie duże. Stan taki powoduje przyśpieszoną degradację pogłowia ryb, w tym zwłaszcza gatunków szczególnie cennych. W takiej sytuacji, w przypadku kontroli, uprawiony do rybactwa, jego pracownicy lub osoby świadczące usługi na jego rzecz tłumaczą się, że ryby wydobyte z rybackich narzędzi połowowych były już martwe i z tego powodu nie zostały z powrotem wypuszczone do łowiska. O ile całkowicie nie da się wyeliminować połowu ryb niewymiarowych lub w okresie ochronnym, to proponowana zmiana powinna doprowadzić... W ostatnim czasie niezwykle często mają miejsce przypadki gdy uprawiony do rybactwa, jego pracownicy lub osoby świadczące usługi na jego rzecz nie odzwierciedlają w protokole połowów rzeczywistej ilości i gatunków ryb lub raków złowionych w trakcie połowu. Zwłaszcza nagminne jest zaniżanie ilości złowionych ryb lub niewykazywanie wszystkich złowionych gatunków ryb, w szczególności jeśli zostały złowione w okresie ochronnym lub są poniżej wymiarów ochronnych. Często mają miejsce przypadki, że część ryb lub raków z danego połowu zostaje nielegalnie wprowadzona do obrotu i nie jest uwzględniana w dokumentacji gospodarki rybackiej. Jednakże w przypadku kontroli ww. osoby zwykle twierdzą, że dopiero zakończyły połów i jeszcze nie sporządziły jego protokołu. Użyty w dotychczasowym brzmieniu przywołanego paragrafu zwrot „niezwłocznie” jest na tyle niedookreślony, że w praktyce niezwykle utrudniona lub wręcz niemożliwa jest faktyczna kontrola przez organy do tego upoważnione rzeczywiście złowionych ilości i gatunków ryb i raków... Coś się rusza. A wystarczy po prostu usunąć rybaków z wód PZW, zamiast opłotkami od zawietrznej i zza winkla podcinać, ograniczać... zamiast wprost powiedzieć. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek88 Opublikowano 3 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Dokładnie...a postronni specjaliści czy też forumowi celebryci Ci zaraz zarzucą, że rybacy są nieodzownym składnikiem gospodarki wodnej od wielu lat i połów ryb wywodzi się z przyczyn konsumpcyjnych a nie hobbystycznych. Weź tu dyskutuj z taką logiką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 4 Lutego 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Kolejny przykład owocnej współpracy z naszymi sojusznikami rybakami;-( http://jerkbait.pl/topic/52645-wody-sp%C3%B3%C5%82ki-rybackiej-lech-trzciel-i-okolice/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi