Dienekes Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nikt, o ile się nie mylę, nie zwrócił uwagi na całkiem oczywistą zależność pomiędzy istnieniem rybaków na polskich wodach śródlądowych a istnieniem Instytutu Rybactwa Śródlądowego w Olsztynie. Lotniejsza cześć z Was, z wyjątkiem odurzonych samouwielbieniem trolli, już wie - bez rybaków śródlądowych nie ma IRŚ w Olsztynie. To rybacy stanowią jedyny sens istnienia tej placówki. Likwidacja odłowów rybackich jest jednoznaczna z wywaleniem w niebyt IRŚ i jego pracowników. To samo w przypadku ograniczenia odłowów. Odpowiednio. Nie budzi zatem wątpliwości, w jakim kierunku idą badania IRŚ i w jakim zawsze będą szły. To przesądzone. Żaden doktor, profesor itp nie utnie gałęzi, na której mu się tak wygodnie siedzi. To unieważnia badania IRŚ w tym kontekście. Manus manum lavat. Ciekawostką jest brak informacji w przedmiocie źródeł i sposobów finansowania działalności IRŚ. Nie brak natomiast negatywnych wyników kontroli, wg których IRŚ nic nie robi sobie np. z przepisów regulujących przetargi publiczne. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Czyli PZW jest "czysty" a winny jest IRŚ? IRŚ razem z rybakami. O te łobuzy. Kto by pomyślał że tylu profesorów, doktorów nauk ( http://www.infish.com.pl/bip/kadra )uzależnionych jest od Kazka i Mierka rybaka z ZZ. Muszę przebukować bilet z Warszawy na Olsztyn. Znacie tam kogoś kto załatwiłby kilka opon? RYBAK-GATE Edytowane 26 Stycznia 2015 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 http://www.pzw.org.pl/home/wiadomosci/90770/60/smierc_jeziora__poprzyj_petycjeZnajduje się tutaj odpowiedź na moje pytanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Czyli PZW jest "czysty" a winny jest IRŚ? IRŚ razem z rybakami. O te łobuzy. Kto by pomyślał że tylu profesorów, doktorów nauk ( http://www.infish.com.pl/bip/kadra ) Możesz pajacować, choć idzie to tobie ze skutkiem równie marnym, co zrozumienie prostego ciągu zależności. Za to po raz kolejny próbujesz przypisać komuś treść przezeń nie wypowiedzianą - nigdzie nie napisałem, że PZW jest "czyste". To PZW wpusciło rybaków na nasze wody i wciąż ich tu trzyma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) . Edytowane 26 Stycznia 2015 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Dienekes: a co mam odpisać na tak idiotyczny post? IRŚ w zmowie z rybakami? IRŚ finansowane z kieszeni rybaków? Napisz że żartowałeś. Proszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Ciekawostką jest brak informacji w przedmiocie źródeł i sposobów finansowania działalności IRŚ. Kto ciekawy nos w Google: https://www.google.pl/search?client=ubuntu&channel=fs&q=Sprawozdania+finansowe+Instytut+Rybactwa+%C5%9Ar%C3%B3dl%C4%85dowego+Im+Stanis%C5%82awa+Sakowicza&ie=utf-8&oe=utf-8&gfe_rd=cr&ei=enDGVNetI474-gb-hYGADw#channel=fs&q=Sprawozdania+finansowe+Instytut+Rybactwa+%C5%9Ar%C3%B3dl%C4%85dowego Edytowane 26 Stycznia 2015 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Czy ty przypadkiem nie napisałeś, że idziesz sobie z tego tematu? Kończę tę próbę dyskusji bo ani nie mam nie ma z kim dyskutować. Serio, dla mnie koniec tematu. Tak, chyba tak. Szkoda, że z gęby cholewę robisz. Idiotyczne, bo nie mieści się w twoim prostym rozumku? Bo cię mama tego nie nauczyła? Tu nie ma mowy o jakiejkolwiek zmowie. To oczywista zależność dwóch bytów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Nie ma zależności bo wystarczy przeczytać status IRŚ i wiadomo na czym zarabiają. Dodatkowo dałem link do raportu (chyba że szkoda ci 80 dych, ja mam monitor za darmo). Znalazłem za darmo: https://www.google.pl/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCAQFjAA&url=https%3A%2F%2Fbip.minrol.gov.pl%2Fcontent%2Fdownload%2F38835%2F197794%2Fversion%2F1%2Ffile%2Fsprawozdanie%2520finansowe%2520za%25202013%2520IRS.pdf&ei=AXTGVJ6rH4aHPcL9gNAL&usg=AFQjCNF_JpCrJEMd7mRLOLJmLG56Rx2OrQ&sig2=9IQseVbfzMPBaDox3SIO6w Edytowane 26 Stycznia 2015 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk_80 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Petycja dotyczy likwidacji połowów sieciowych na wodach PZW. Są jeszcze inne wody, tam nam nic do tego. Skoro związek ma w nazwie wędkarski to oczekujmy takiego profilu funkcjonowania. Co do samych rybaków, plusów i minusów ich obecności to temat jest mocno złożony. Obie strony mają pewne argumenty i prawdopodobnie obie mają rację. Pytanie zawsze to samo, ktoś przegina w złą stronę. Swoją drogą chciałbym zobaczyć "closed season" na Zegrzu. Dla obu stron. Na dwa lata! Potem wykonanie uczciwych badań i analiz w odniesieniu do obecnej populacji ryb. Czy idzie ku opinii Panów ichtiologów na etacie PZW czy w kierunku pewnej części "buntowników" z wędkarskiej braci. Swoją drogą http://mazurskiwedkarz.pl/pzw-gospodarstwo-rybackie/ 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dienekes Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Closed season jest na ZZ od kilku lat. Dla wędkarzy. Za to kormorany mają tam otwarty bufet, bo nikt ich wtedy nie niepokoi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Swoją drogą chciałbym zobaczyć "closed season" na Zegrzu. Dla obu stron. Na dwa lata! Potem wykonanie uczciwych badań i analiz w odniesieniu do obecnej populacji ryb. Czy idzie ku opinii Panów ichtiologów na etacie PZW czy w kierunku pewnej części "buntowników" z wędkarskiej braci. Dobrze wiesz jaki byłby efekt, natura sama by się wyregulowała. Trudno o taką regulację jak dzień w dzień 200kg drapieżników wyjeżdża z wody do domów "członków" PZW. Jeśli skręcimy na chwilę w stronę gdybania i dodamy raz tyle ryb, które kradnie rybak/kłusol/wędkarz to wyjdzie że mamy na prawdę rybne wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Czy ty przypadkiem nie napisałeś, że idziesz sobie z tego tematu? Idę. Koniec tematu dla mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
giaur27 Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Stosunek połowów wędkarskich do rybackich nawet samo PZW określa inaczej niż tutaj było przytaczane... PZW o sobie dzisiaj | Mazurski Wędkarz ...proszę się zapoznać Edytowane 26 Stycznia 2015 przez giaur27 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) Genialny jest ten "nasz" rzecznik. Szkoda, że nie ma tu ikonki facepalm. Edytowane 26 Stycznia 2015 przez Mosteque Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martek Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Idę. Koniec tematu dla mnie.Yes yes yes............. jak to mówił najwiekszy żigolak już nie pamietam której RP. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JurekSte Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 podpisana 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Idę. Koniec tematu dla mnie.Amen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Nie cieszcie się. Bo to właśnie osoby, które nie rozumieją problemu, powinniśmy przekonać. Inaczej potem będzie tak, jak ktoś już napisał. Nagle PZW zacznie wskazywać wędkarzy, którzy "rozumieją", że sieci są niezbędne. I takich osób wypowiedzi będą publikować, stwarzając wrażenie, że tak myśli większość naszego środowiska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzychun Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Czy ty przypadkiem nie napisałeś, że idziesz sobie z tego tematu? Tak, chyba tak. Szkoda, że z gęby cholewę robisz. Idiotyczne, bo nie mieści się w twoim prostym rozumku? Bo cię mama tego nie nauczyła? Tu nie ma mowy o jakiejkolwiek zmowie. To oczywista zależność dwóch bytów.Marniutkie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
godski Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Marniutkie.Fakt, ale nikt mnie nie przekona, że na wodach związku wędkarskiego mogą działać rybacy. I odławiać legalnie ryby kiedy za zarybianie płacą wedkarze. Niech dzierżawią sobie swoje akweny pod innym szyldem. Np. Z@Z czyli złów i zjedz lub Z@S czyli złów i sprzedaj. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mari Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 Znowu miałem przerwę, sorry, ale nie da się pracować i przeczytać całego Internetu, no chyba, że jesteś Chuckiem Norrisem.Napisałem to milion razy, napiszę i milion pierwszy. Jest wiele wód wystawianych na rybackie użytkowanie, bez przerwy jest coś nowego. Na stronach RZGW, wchodzicie i już. Potem sprawa jest prosta. Wygrywacie konkurs i realizujecie swoje pomysły. Za następne 5 lat (nie 5 dni, 5 tygodni, 5 miesięcy) pokazujecie jak Wam wyszło. Jak wyszło, to ja każdemu (publicznie się zobowiązuję!) skrzynkę przedniej whisky stawiam, za nie przyjmuję postawioną symboliczną flaszkę. Oczywiście takie propozycje składałem już i redaktorom i piewcom idei, dawno. I co, i dalej wieczornego whiskacza sam muszę sobie kupić. A wody jak były wystawiane do przetargów tak są.Dzisiaj mam dobry dzień w końcu chłopaki kolejny raz za potop szwedzki się odgryźli. Dlatego posunę się o kroczek dalej. Mamy tu kolegę, który zrobił tak jak mówię. Napisz Pawle publicznie na jakiej wodzie gospodarujesz (nazwa lokalizacja), jakie tam reguły gry są. Z puszczanych szczurów rozumiem, że wychodzi. Jakoś mam takie wrażenie, że niekoniecznie wychodzi dlatego, że robisz tak jak głosisz. Oczywiście mogę się mylić, dlatego pytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cristovo Opublikowano 26 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Ooo ..ofensywa wychowanków WŚ trwa .. Papierowe armaty dają ognia , kanonada oburzonych wszystko zagłuszy Wędkarski świat rządzi , wędkarski swiat lepiej wie , wędkarski swiat potrafi i jeszcze tylko ta ostatnia przeszkoda , a Eden sam nastąpi , a nawet ogon zacznie machać psem . Ogon jest co prawda wyalienowany , ale wolny jest i swojskie wersje prawdy zna .. To Goryczko zwolniony , IRŚ rozpędzony , okręgi zjarane ? :DMiędzynarodówka wisi w powietrzu ..Rewolucja ! Rewolucja - towarzysze ! Grab zagrabione .. A tak właściwie po kiego się błaźnić , pisząc żałosne petycje do siebie samego - aż dziwie się , że zaawansowana , wszechobecna moderacja nie wkracza do akcji - nie lepiej to pizgnąć wredną legitymacją z tanim porozumieniem i udać się do państwa po ochronę . Niech nam zrobią dobrze , nam się przecież należy . My to wiemy . Jest jeszcze prokuratura , NIK , są sądy ? Odwołać się też do Klubu Gaja , Greenpeace albo WWF . To dobry sojusznik , lepszy od rybaków , elastyczniejszy ..Jestem przeciw . Nowe hasło rzucam .Rybacy - tak , wędkarze - won ! Nie , nie - żartowałem na trzynastej stronie oszałamiającego watku . To był ukłon w stronę zielonych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł nizinny Opublikowano 27 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2015 Mari, jak masz mnie obrażać, to przynajmniej chciałbym wiedzieć z kim rozmawiam... Moim zdaniem to takie minimum elementarnej kultury. Co do powyższego to akurat te 5 latek minęło, i masz szczęście, nie musisz stawiać, z tego powodu, że z alkoholem jestem na bakier... Jak śledzisz moje wypowiedzi, to zapewne przeczytałeś, że brak siat to nie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi