DonPablo Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Dla tematu to lepiej, że znikasz, jednak zanim to zrobisz,wskaż najpierw uprzejmie proszę, gdzie zamieściłeś JAKIEKOLWIEK badania naukowe dotyczące tematu. Mam nadzieję, że nie chodzi ci o tego kolesia, co nie widzi nic złego w dalszym rozroście populacji kormorana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Proszę bardzo: http://ompzw.pl/modulesData/files/2359_ograniczenie_odoww_sieciowych_2012_9uh5kyra.pdf "Koleś" co to napisał to dr hab. inż. Wiesław Wiśniewolski, prof. IRS http://www.pzw.org.pl/pliki/prezentacje/8/wiadomosci/20712/pliki/227_odlowy_sieciowe_2009.pdf doc. dr hab. Wiesław Wiśniewolski Ja jestem za tym, by ryb było tyle by każdy mógł z nich korzystać. Eliminacja rybaków (choć jest mało prawdopodobna) nic nie da. Te same ryby zjedzą miejscowi. Może od razu zbierajmy podpisy pod petycją o eliminację miejscowych z naszych (?) wód. Serio, dla mnie koniec tematu. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez spy 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Cytowane opinie nie spełniają podstawowych kryteriów pracy naukowej.Zarówno źródła danych statystycznych jak i sama metodologia pozostawiają wiele do życzenia.Taką opinię stworzoną na zamówienie PZW możesz sobie wsa... oprawić w ramki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 (edytowane) Cytowane opinie nie spełniają podstawowych kryteriów pracy naukowej.Zarówno źródła danych statystycznych jak i sama metodologia pozostawiają wiele do życzenia.Taką opinię stworzoną na zamówienie PZW możesz sobie wsa... oprawić w ramki. Taką opinię można kupić w każdym sklepie z opiniami Wisisz mi colę którą wyplułem na monitor czytając tego posta. "jeśli fakty nie pasują do teorii, tym gorzej dla faktów". Nie wciągniesz mnie w te grę. Masz rację. Rybak twój wróg! Ja spadam, Ciao. Edytowane 24 Stycznia 2015 przez spy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lars Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Tak sobie czytam i czytam zamieszczone w temacie wywody i myślę, że nie ma o co kruszyć kopii. Obie strony sporu używają podobnych argumentów, dotyczących przyczyn spadającej ilości ryb w naszych wodach. Rybacy i ich sympatycy obwiniają wędkarzy i kormorany, natomiast wędkarze rybaków i biedne kormorany. Jak widać kormorany mają prze...ne u wszystkich . Tak bardziej poważnie to w teorii problem jest prosty do rozwiązania. Wystarczy czerpać wzorce z innych państw europejskich, gdzie ryb jest dużo, są wędkarze i kormorany, natomiast rybaków nie ma. Wniosek nasuwa się sam. Oczywiście różnice dotyczą również przepisów i ich egzekwowania ale to przy dobrej woli decydentów da się zrobić. Podsumowując, gdyby rybacy i ich sieci byli najlepszym i nieodzownym narzędziem gospodarowania zasobami wód śródlądowych to w innych krajach z całą pewnością korzystano by z tego dobrodziejstwa. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Taką opinię można kupić w każdym sklepie z opiniami Wisisz mi colę którą wyplułem na monitor czytając tego posta. Nie wciągniesz mnie w te grę. Masz rację. Rybak twój wróg! Ja spadam, Ciao. O widzisz, jeszcze chwilkę temu sam napisałeś coś mądrego:"Rybacy WON", jednak to, co sam podświadomie wiesz, zostało wyparte przez doraźną chęć dalszego trolowania i natychmiast pojawiła się edycja z wpisem: "Rybak twój wróg". BTW jesteś winny temu, że straciłem 10 min na przeczytanie tych "badań naukowych" , w związku z tym nic ci nie wiszę .Strzałka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 I się korzysta , tylko kompleks wiecznego prowincjusza nie pozwala tego widzieć ..ani wiedzieć ..ani pojąć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 edycja z wpisem: "Rybak twój wróg". Było, ale rozmawiałem z kolegą przez telefon i padło takie hasło zapożyczone z pewnej polskiej komedii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 I się korzysta , tylko kompleks wiecznego prowincjusza nie pozwala tego widzieć ..ani wiedzieć ..ani pojąć .. Piłeś-nie pisz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Było, ale rozmawiałem z kolegą przez telefon i padło takie hasło zapożyczone z pewnej polskiej komedii. Widocznie wśród rybaków też są tacy, którzy Seksmisję oglądali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 straciłem 10 min na przeczytanie tych "badań naukowych" Nigdzie nie pisałem że to badania naukowe a opinia naukowców, ale to tak na całkowitym marginesie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 W/g opinii uznanego autorytetu "profesora od troci" p. Bartla - ryba która wpływa do rzeki to ryba stracona...Jaki kraj takie autorytety naukowe... Tak więc opinie naukowców pisane "na potrzeby" mozna sobie... w ramki oprawić, jak juz wczesniej kolega napisał... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 W/g opinii uznanego autorytetu "profesora od troci" p. Bartla - ryba która wpływa do rzeki to ryba stracona...Jaki kraj takie autorytety naukowe... Tak więc opinie naukowców pisane "na potrzeby" mozna sobie... w ramki oprawić, jak juz wczesniej kolega napisał... I ta to kocham to forum. Jest zdanie, wyrwane z kontekstu i mamy punkt zaczepienia do wojowania. Napisz proszę dokładnie co powiedział prof. Bartel i do czego się odnosił. Podpowiem, że do pewnej choroby. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venom_666 Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 akurat znam całośc tej dawnej wypowiedzi i jej kontekst również... Nie podejmę sie jednak cytowania dosłownego z pamięci ( w każdym razie kontekst jest przez Niego powtarzany nader często).Znam też całośc jego "programu restytucji" w którym ryba ma prawo wpłynąc do rzeki tylko po to by została odłowiona na sztuczne tarło, jak również tezy oparte o badania z lat 50-60...Pan profesor daaawno powinien byc na emeryturze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Skoro znasz to przytocz bo jeszcze inni na sztandary wezmą to hasło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Piłeś-nie pisz Nie wiesz - nie podskakuj .. I już wiesz Pawełku , że nie wiesz . Masz tu fakty w obrazkach dla łatwiejszej percepcji Innym , po lekturach godnych ćwierć inteligentów - też polecam . Nie możesz mnie obrazić swoją uroczą prostotą . Zresztą przywykłem nieco do stylu tutejszych mądrusiów . Jestem przeciw .. niech mnie zbanują https://www.youtube.com/watch?v=GD5aRdT0rl0http://www.vdbi.de/pages/mitglieder.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Dokleję jak to wygląda w Europie: http://www.fao.org/docrep/015/an222e/an222e.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Nie wiesz - nie podskakuj .. I już wiesz Pawełku , że nie wiesz . Masz tu fakty w obrazkach dla łatwiejszej percepcji Innym , po lekturach godnych ćwierć inteligentów - też polecam . Nie możesz mnie obrazić swoją uroczą prostotą . Zresztą przywykłem nieco do stylu tutejszych mądrusiów . Jestem przeciw .. niech mnie zbanują https://www.youtube.com/watch?v=GD5aRdT0rl0http://www.vdbi.de/pages/mitglieder.php Widzisz śmieszna istotko, z grafomańskimi aspiracjami, rybactwa niemieckiego nie można porównywać do polskiego.Różnica zasadnicza tkwi zarówno w mentalności osób wykonujących to zajęcie jak i w sposobie organizacji."Nie mieszajmy myślowo dwóch różnych systemów walutowych".Patologii, którą przesiąkła nasza rybacka "gospodarka" śródlądowa, w tamtych warunkach nie uświadczysz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DonPablo Opublikowano 24 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Stycznia 2015 Dokleję jak to wygląda w Europie: http://www.fao.org/docrep/015/an222e/an222e.pdf Powtarzasz się. To nic nie wnosi do tematu. Poza tym, już cię tu miało nie być Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek Oppeln Bronikowski Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Pawełku , ja wiem że obroną przyłapanych zawsze jest atak i odwracanie kota ogonem :)A jaki przy okazji kompleks niższości się ujawnił . A fuj Zauważ że twój guru ci nie słuzy , on tylko ciebie używa !Patologiczne to jest całe polskie wędkarstwo , które nie zna miary ani swojego miejsca , które sobie lubi sportowo pofiglować z rybkami , łowić dumnie i durnie ryby tarłowe , łowić bez żadnych ograniczeń , konkurencji , powrzakując - więcej! , tylko ja!, siaty won! - czyniąc sobie z C&R cudowny parawanik , a masy wyluzowanych członków są wychowywane przez takich dobrych wujów , jak ten wuj od petycji .. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MALIN. Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Pawełku , ja wiem że obroną przyłapanych zawsze jest atak i odwracanie kota ogonem :)A jaki przy okazji kompleks niższości się ujawnił . A fuj Zauważ że twój guru ci nie słuzy , on tylko ciebie używa !Patologiczne to jest całe polskie wędkarstwo , które nie zna miary ani swojego miejsca , które sobie lubi sportowo pofiglować z rybkami , łowić dumnie i durnie ryby tarłowe , łowić bez żadnych ograniczeń , konkurencji , powrzakując - więcej! , tylko ja!, siaty won! - czyniąc sobie z C&R cudowny parawanik , a masy wyluzowanych członków są wychowywane przez takich dobrych wujów , jak ten wuj od petycji ..Nie mierz proszę wszystkich swoja miarą. Nie wiem kim jesteś i co tu właściwie robisz, ale z tym forum to masz akurat najmniej wspólnego według swych wypowiedzi. Uważam, że zabawa słowem to fajna sprawa, ale trzeba jeszcze wiedzieć gdzie ją wykorzystać. Jeżeli jesteś tak rozwinięty literacko to może książkę napisz jak znajdzie się chętny do czytania takiego bełkotu zarobisz parę groszy. W stylu który tu prezentujesz to pisał kiedyś taki redaktorek dla "Kraju Rad', a może to ty? 100 lat niby masz Ogarnij się chłopie!!! Nie obrażaj ludzi porządnych, etycznych wędkarzy! Na koniec Ci zacytuję: "Myślisz, że jesteś fajny???" Edytowane 25 Stycznia 2015 przez MALIN. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mosteque Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Nie wiesz - nie podskakuj .. I już wiesz Pawełku , że nie wiesz . Masz tu fakty w obrazkach dla łatwiejszej percepcji Innym , po lekturach godnych ćwierć inteligentów - też polecam . Nie możesz mnie obrazić swoją uroczą prostotą . Zresztą przywykłem nieco do stylu tutejszych mądrusiów . Jestem przeciw .. niech mnie zbanują https://www.youtube.com/watch?v=GD5aRdT0rl0http://www.vdbi.de/pages/mitglieder.php Na załączonym obrazku pokazano połów siei lub sielawy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Powtarzasz się. To nic nie wnosi do tematu. Poza tym, już cię tu miało nie być Nic, oprócz obalenia mitu, że rybacy są tylko w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pickerel Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 Trzeba mieć naprawdę nierówno pod sufitem żeby na forum wędkarskim propagującym c&r robić z rybaków sojuszników. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spy Opublikowano 25 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Stycznia 2015 (edytowane) Ale co, mamy zakłamywać prawdę w imię idei? Edytowane 25 Stycznia 2015 przez spy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi