Siergiej Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Jeszcze tak jak Artur MR.White możesz zrobić ale to już do niego na priw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zetika16 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Siergiej majty Cię piją ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pablo208 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Wilk w owczej skórze się znowu pojawił Tomek nie ma co..... Edytowane 19 Stycznia 2015 przez pablo208 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wilk w owczej skórze się znowu pojawił Tomek nie ma co.....Pablo nie przesadzaj,jaki wilk?Pamiętasz ostatni zakup? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DelTor0 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Siergiej majty Cię piją ? Tomek zaraz admini pozegnaja Tomeczka vel @Siergiej @Thomson1986 @Tomek_86 i jeszcze cos tam bylo 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siergiej Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Tomek zaraz admini pozegnaja Tomeczka vel @Siergiej @Thomson1986 @Tomek_86 i jeszcze cos tam bylo A to ciekawe co ty mnie chłopie oczerniasz,ciekaw jestem kim ty na prawde jesteś skoro z Tomasem 81 macie po kilka loginów na wę....e.pl,ciekaw jestem ile tu masz panie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) wiem,że ty akurat mało do powiedzenia masz ,więc nie próbuj nabijać postów sobie skoro gówno wiesz Nastrępny gówno mądry haha Jeśli chodzi o nabijanie bezsensownych postów, to mamy tego świetny przykład 4 posty pod rząd, z czego 2 powyższe są poniżej wszelkiej krytyki.Nie podoba się tu i nie potrafisz zastosować się do regulaminu to się nie loguj. Wszystkie posty nie związane z tematem wylecą do kosza. Edytowane 20 Stycznia 2015 przez milupa 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jak odzyskać rękojeśc chodzi mi dokładnie o fuji ips najlepiej z pianką blank moze zostać uszkodzonyjakies pomysły ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 (edytowane) Rozmawiałem z Rodmasem na ten temat i maja jakąś nagrzewnicę/opalarkę z długą i cienką dyszą którą nagrzewają/wypalają blank z wnętrza rękojeści bez uszkadzania jej. Oczywiście blank jest spalony i nie nadaje się do niczego ale rękojeść ocaleje.Tak w każdym razie zrozumiałem ten proces w trakcie rozmowy telefonicznej i z tego co zrozumiałem oferują również taką usługę jak odzyskanie rękojeści. Innym sposobem jaki uzyskałem z innej pracowni to pocięcie rękojeści w miejscach klejenia(łączenie rear z uchwytem i łączenie uchwytu z fore) i rozwiercenie blanku tak jak się rozwierca korek czy inny materiał na rękojeści. Może to co napisałem podpowie jakiś sposób albo własny pomysł na demontaż. Edytowane 15 Kwietnia 2015 przez paawelek83 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 myslałem o włozeniu wedki do piekarnika ale boje sie ze pianka się stopi spali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Jest sposób,trochę pracochłonny, ale na 100% wykonalny - bawiłem się już tak ze dwa razy (tak samo można odzyskać korek z rękojeści - fore grip, czy rear grip)Obcinasz blank w Twoim przypadku przed pianką nałożoną na IPS'a i za uchwytem, robisz sobie przyrząd do rozwiercania z tego samego blanku, tylko oczywiście z jego mniejszej średnicy. Naklejasz 'Kropelką" na ten blank spiralnie paski z papieru ściernego (jak najgrubszego - byle bez przesady), ważne by były przerwy pomiędzy tymi paskami by się tam mógł zbierać pył. I ...... szlifujesz od środka Łatwiej jest jeśli ten przyrząd zamontujesz w wiertarce, a wtedy ona za Ciebie odwali robotę, ty tylko przesuwasz uchwyt góra, dół.Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paawelek83 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 myslałem o włozeniu wedki do piekarnika ale boje sie ze pianka się stopi spali Piekarnik będzie działał od zewnątrz czyli głównie na to co właśnie chcesz odzyskać bez uszkodzenia.Pisząc o opalarce miałem namyśli wdmuchiwanie gorącego powietrza do wnętrza blanku. Wtedy działasz temperaturą na blank a w mniejszym stopniu na piankę/korek a nawet jeśli to na część niewidoczną bo od wewnątrz którą i tak potem wypełnisz klejem. PS. pamiętaj o "odkorkowaniu" zakończenia rękojeści aby był przepływ gorącego powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 mam taka fajna stara lutownice sciągnołem nią juz jeden element musze tylko pomyślec jak przedłuzyc koncówke .co to jest to miedzy rękojęscia a blankiem klej tasma korek ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Voldemort Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 mam taka fajna stara lutownice sciągnołem nią juz jeden element musze tylko pomyślec jak przedłuzyc koncówke .co to jest to miedzy rękojęscia a blankiem klej tasma korek ?Może być wszystko, już kiedyś na zdjęciu sznurek widziałem Klej jest na 100%, tylko czym jest wypełniona "większa przestrzeń"> Może być np. korek , abory grafitowe czy piankowe, zdarzały się tuleje podobne do PCV, taśma papierowa ..... możliwości jest naprawdę wiele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Baars Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 myslałem o włozeniu wedki do piekarnika ale boje sie ze pianka się stopi spali A nie lepiej od razu do pieca hutniczego !? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mdziam_78 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Czytałem gdzieś o gorącej kąpieli, ponoć po kawałku co i rusz dolewając wrzątku zdjąć ładnie rękojeść, te kilkadziesiąt stopni wystarczy na niektóre kleje. Ale nie miałem okazji próbować tego patentu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacob1993 Opublikowano 15 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2015 zgniotłem blank kombinerkami i wygrzebalem srubokrętem (miedzy blankiem a uchwytem byl papier ) o dziwo uchwyt wygląda prawie jak nowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Ja gotuje rękojeść w dużym garze na kuchni. Przy 3 próbach wszystkie 3 rękojeści udało się zdjąć. Nawet blanki da się odzyskać.. Jedynie w uchwytach zostają arbory które można zostawić i wykorzystać rozwiercając na większą średnice.Zaznaczę tylko, że mówię o rękojeściach wklejonych na 2 składnikowy epoksyd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Plecha Opublikowano 16 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2015 A gotowanie nie uszkadza blanku ? Bo ja z kolei zdjołem uchwyt ale na blanku została tuleja której nie mogę ruszyć nawet podgrzewaną zapalniczką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gadget Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 (edytowane) Siema. Już kiedyś opisałem swój sposób. Powtórzę;pObetnij blank blisko elementu, weź jakiś metalowy pręt, rurkę o średnicy mniejszej od średnicy blanku. Rozgrzej ją bardzo mocno i wsadź w blank. Poczekaj chwile i spróbuj ruszać elementami. Jeśli za pierwszym razem się nie uda to powtórz kilku krotnie wszystko zależy jaki klej budowniczy użył. Jak do tej pory zawsze udało się odzyskać wszystkie komponęty. Edytowane 18 Kwietnia 2015 przez Gadget Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
osiak Opublikowano 18 Kwietnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2015 A gotowanie nie uszkadza blanku ? Bo ja z kolei zdjołem uchwyt ale na blanku została tuleja której nie mogę ruszyć nawet podgrzewaną zapalniczką.Możę źle to napisałem. Woda ma być gorąca nie musi się gotować. Z blankami przy takiej temperaturze raczej nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adi203 Opublikowano 11 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2015 właśnie szukałm sposobu na odzyskanie części z połamanego teamdrgona 3m 7-21g w celu zbudowania możliwie tanio kija na blanku CD BR 320cm do 28g i stwierdziłem że to ponad moje siły... może ktoś chetny do takiego zlecenia? pomysł też jest na dorobinie z jednej góry Teamdragona ( mam 2 szytówki. obie połamane) drugiej szczytówki do wklejanki Teamdagona 240 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dąbek 111 Opublikowano 14 Maja 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Maja 2015 Jak odzyskać rękojeśc chodzi mi dokładnie o fuji ips najlepiej z pianką blank moze zostać uszkodzonyjakies pomysły ?Kilka udało się odzyskac i po próbach różnych metod ,najskuteczniejszą w tym przypadku ,jest rozwiercanie od wewnątrz.Jeśli masz do dyspozycji wiertarkę stołową,to jesteś wygrany .Jeśli nie, to pozostaje imadło ,skręcane z wyczuciem przez szmatę ,gąbkę ,gumę,w celu uniknięcia uszkodzenia elementów , na których Ci zależy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi