Skocz do zawartości
  • 0

Jak wykonać pierwszego jerka - nowy artykuł

admin

Pytanie

Cześć,

Czy wiecie jak wykonać jerka? Czy chcielibyście samodzielnie stworzyć tego rodzaju przynętę? Niniejszy artykuł opisuje kolejne fazy tworzenia szybującej przynęty. Przybliżamy warsztat pracy, niezbędne komponenty, lakiery i farby, które należy użyć w procesie produkcji. Naszym przewodnikiem jest Siudak. Zapraszam do lektury artykułu i dyskusji.

Pozdrawiam serdecznie

Remek

• Odpowiedzi 99
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy dla tego pytania

Top użytkownicy dla tego pytania

Opublikowane grafiki

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

@Pitt :D

@Tommek

Kształt jeżeli wycinasz w miękkim drewnie to nie jest problem, nożem należy zebrać krawędzie ale dużo mocniej niż w jerku, potem jeszcze raz ale pozostałości kantów i dokończyć papierem ściernym tak by powstał owal.

a co do sterów zobacz jak to robią inni producenci, porównaj ich woblery i wielkości sterów razem z opisami na jakiej głębokości pracują od razu będziesz wiedział jakiej wielkości ster włożyć do swojego woblera :D

siudak

• 0

@ Siudak

Witam. Cieszy mnie Twoje zdrowe podejście do tematu.

Niestety muszę z przykrością stwierdzić, że nie dotyczy to kolegów robiących woblery z pianki, o które już jakiś czas temu pytałem - zero odzewu - zmowa jakaś czy co ???

A może tajemnica ....

... no trudno będę szukał dalej na własną rękę.

Pozdr. Agraph

• 0

@ Siudak

Witam. Cieszy mnie Twoje zdrowe podejście do tematu.

Niestety muszę z przykrością stwierdzić, że nie dotyczy to kolegów robiących woblery z pianki, o które już jakiś czas temu pytałem - zero odzewu - zmowa jakaś czy co ???

A może tajemnica ....

... no trudno będę szukał dalej na własną rękę.

Pozdr. Agraph

Uprzedzam, że nie dostaniesz łatwo tych informacji. Piana jest trudnym tematem, trzeba ponieść spore koszty zanim trafi się na dobrego porducenta komponentów. Dodatkowo długo trzeba się uczyć nią posługiwać co mocno obciąża kieszeń.

Dla wszystkich co się bawią w woblerki z pianki jest to własnie tajemica handlowa.

Pozdrawiam

siudak

• 0

@Siudak powiedz mi jeszcze...hce zronbic sobie 2,5 paproszki na łokonie bardziej drgającą i agesywną akcje będzie miał wobek o korpusie okrągłym czy wąskim i spłaszczonym??...i jaki dać ksztaut stera do takiego agresywniaka płytko, głąboko zhodzącego oraz pływającego lub tonącego?? :

...Masz tu fotke mojego 4 cm bladego okonka co powiesz??

:unsure:

post-210-1348913189,9378_thumb.jpg

• 0

Witam

Ja już mam swojego jerka zalanego ołowiem i pierwsza warstwa pokostu również położona. Mam cichą nadzieję że będzie w miarę naromalnie pływać. Podszedłem do tematu bardzo poważnie i jako podstawowy cel tego roku obrałem sobie zrobienie jerka pod suma oraz coś ciekawego z topwaterów. Na razie staram się bazować na jednym kształcie (dla każdego z w/w) i kombinować ze środkiem ciężkości + drobne zmiany w aerodynamice.

Jak wykończę już pierwszego prześlę foto.

pozdrawiam Maciek