esoxlucius1 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Kupowałem wiele, wiele razy.Jeśli zamawialem jako osoba prywatna nigdy nie musialem niczego dostarczać.Co innego na firme.No to masz mega farta. Ja juz kilka razy placilem i jest tak jak mowie pisemko z UC i 23% Vat do zaplaty. Ja kupowalem na osobe prywatna. A wszystkim ktorzy planuja zakupy radze zadzwonic do UC i zapytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vigo Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Istnieje jeszcze jedno niebezpieczeństwo, bywa że firma kurierska lub firma zajmująca się pośrednictwem w ściąganiu zakupów z zagranicy jest w kraju powiązana z agencją celną, czyli prywatną firmą zajmującą się pośredniczeniem w załatwianiu procedur z UC, a taka firma za swoje usługi winszuje sobie dodatkowe ~200zł, oprócz oczywiście należnego 23% VAT-u i ewentualnego cła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yffea Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 No to masz mega farta. Ja juz kilka razy placilem i jest tak jak mowie pisemko z UC i 23% Vat do zaplaty. Ja kupowalem na osobe prywatna. A wszystkim ktorzy planuja zakupy radze zadzwonic do UC i zapytacTo chyba nie fart. Nigdy nie proszono mnie o wysłanie czegokolwiek. Zawsze też VAT i cło płaciłem powyżej 150 euro.Co do dosylania dokumentów może zależy to od Urzędu Celnego?Ale fakt przy pierwszym razie lepiej zapytać UC. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esoxlucius1 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Nie mam zamiaru Cie na sile uswiadamiac, skoro wiesz lepiej. Ja wiem tyle ze dostalem pismo z UC i musialem placic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sol321 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zasady nalicznia cła i vatu nie są takie skomplikowane. Wszystko jest podane w linku który wkleił kolega @robbox4. Jeśli się komuś udaje nie płacić to ma szczęście. Wiadomo szczęściu trzeba pomóc, ale nie zawsze nam będzie dopisywać ...Ja ściągałem parę rzeczy z za wielkiej wody. Z USA i Japonii zawsze płaciłem Vat i cło. Z kolei z Wietnamu dwa razy kupowałem młynki i nie zapłaciłem ani razu choć nic nie kombinowałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hm62 Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 (edytowane) Pytanie brzmi :jak naliczany jest VAT,czy tylko od towaru czy łącznie z przesyłką?Pozdrawiam połączone z istniejącym wątkiem Edytowane 7 Marca 2021 przez Jano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miramar69 Opublikowano 6 Marca 2021 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2021 ... łącznie z przesyłką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi