Skocz do zawartości

Daiwa SS SV - ktoś coś ?

meme174

Rekomendowane odpowiedzi

Kijek 1/4 - 3/4 oz 6 - 16 lb regular ( EG temujin crossfire the steed ) czyli wielki uniwersał, choć zależy mi aby było można zejsc z przyneta do wobka 6 gram :)

Edytowane przez meme174

Otarłem się o niego przy okazji licytacji na ebay, nie byłem do końca zdecydowany i poszedł funkiel nówka w niskim banknocie a ja do tej pory żałuję, kupiłem za to alphasa 103l r-edition i też jestem kontent.

Ze słyszenia wiem, że mówią na niego "steez dla ubogich" i dużo w tym prawdy jakby przeanalizować jego cechy. Dla mnie wydaje się super za te pieniądze, ale mimo wszystko nim nie łowiłem.

to akurat bez problemow powinienes ogarnac, z tym, ze wedka bedzie wazna, na poluncjowych kijkach takich jak blazon 682mlb czy x7 super eiger robil 4 gramy z rakiem na jigu i 5 gram z woblerami, to wszystko raczej grubo, bo z mono 0.25 mm ... pozniej paolo opowiadal mi, ze nawinal p-line 6lb ca. 0.21 mm i bylo znacznie lepiej ... performance podobna jak aldek bfs ale z dolu daiwa jest lagodniejsza i latwiejsza do opanowania niz shimano, cala reszta wyglada jak odchudzony steez, nawet panele boczne sa wymienne

• 5 lat później...

Temat stary jak świat. Było pisane na forum mnóstwo razy. 2.5 grama przy dobrze zgranym zestawie i odpowiednio nawiniętej lince zgodnie z zasadami rozmieszczenia znaczników na szpulach typu sv (stress free) .

Jeśli to ci napisałem wyżej nie jest uwzględnione to 3.5 grama.

Pisząc inaczej ten młynek ogarania to samo co steez z szula sv. Szpule są, takie same. Pasują zamiennie do młynków.

Pozdrawiam Adrian

Edytowane przez Andan
  • Like 1

• 4 tygodnie później...