Vasyl Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Pojawiły się na alledrogo Salmo SLIDER 5cm.Miał może ktoś już z tym styczność? Moze ktoś z forumowiczów już łowił na te malenstwa i może się podzielić odczuciami z użytkowania?!Na okonia chyba będzie w sam raz?! http://www.allegro.pl/item747394606_nowosc_2010_salmo_slider _5cm_s_rhp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Dokładnie - wyobrażam sobie gdzie będzie można znaleźć takiego SD5 - pewnie w ślepej kiszce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 inna kwestia Remku,ze każda mała przyneta naszpikowana kotwiczkami bedzie taką sama inwazyjnośc miała.guma wychodzi na lekkie prowadzenie pod tym wzgledem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 To racja. Myślę jednak, że slider będzie bardzo skuteczny, być może nawet bardziej niż wiele innych przynęt spinningowych. Dlatego moje wątpliwości. Niewątpliwie jednak ruch marketingowy Salmo wyjątkowo sprytny. Większość bowiem spinningistów używa sprzętu tradycyjnego więc popyt na pewno wzrośnie i sliderek 5cm zagości w większości pudeł. Później ... będzie następny krok, skoro 5 działa to pewnie 10 przyniesie większą rybę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maynard Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Jerzy przywołał Wartę.. Panowie, Remek... bez przesady (moim zdaniem ) z tą zabójczą skutecznością slider'ów5..Szczupaczki, zwłaszcza te brzegowe w rozmiarze -niestety- konsumpcyjnym, nie są szczególnie wybredne, ani trudne..Daję sobie linkę w połowie obciąć, że w 9/10 przypadków, kiedy jakiegoś namierzę, to go złowię. Bez slider'a w jakimkolwiek rozmiarze. A co do kosiarzy, to absolutny top stanowią łowcy z ruskim teleskopem 4,5m do 100g CW i wiaderkiem na przynęty.. Nic tu casting, jerking, mikrowabie nie wskórają ponad to Niestety. Grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czez Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 A co do kosiarzy, to absolutny top stanowią łowcy z ruskim teleskopem 4,5m do 100g CW i wiaderkiem na przynęty.. Nic tu casting, jerking, mikrowabie nie wskórają ponad to Niestety. GrzesiekDodałbym do tego jeszcze, że wartość całego sprzętu kosiarzy zamyka się w cenie 5 - 6-ciu sliderów, a zważywszy na to, że sliderka jak każdą przynętę można urwać w pierwszym rzucie, jakoś nie widzę ich w gronie nabywców sliderów i generalnie woblerów jako takich. Ich preferencje to wahadła no name po 3 zł., jakaś obrotówka + biała guma, jeśli nie o żywcowaniu, tylko o spinie mówimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Co nie zmienia faktu, że pełno jest mięsiarzy, którzy wcale z wyglądu nie przypominają gumofilców...Mają dobre ciuchy, porządny sprzęt, full przynęt, i walą w łeb co popadnie...I oni pewnie tym sliderkiem będą nieźle golili... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 po co taka przyneta? to proste ... bo taka jest potrzeba najjasnieszego rynku w najjasniejszej ... Pitt, Tu się z tobą nie zgodzę. Salmo to potężna firma i z tego co wiem to akurat polski rynek to około 5% produkcji - czyli niewiele, a wręcz bardzo mało. Reszta to eksport.. Widocznie jest taka potrzeba nie tylko u nas. Pozdrawiam Paweł Jeżeli będzie takie samo szaleństwo kupowania jak było z Thrillem to te 5% powiększy się kilkukrotnie Chociażby jeden taki sliderek trafił do jednego wędkarza który został przekabacony przez sprzedawcę, kolegów czy nawet internet a potem sprawdził się chociaż raz nad wodą to machina ruszy. Rozpoczeło się wielkie odliczanie - 12... 10... 7, 6, 5... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Maynard Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Co nie zmienia faktu, że pełno jest mięsiarzy, którzy wcale z wyglądu nie przypominają gumofilców...Mają dobre ciuchy, porządny sprzęt, full przynęt, i walą w łeb co popadnie...I oni pewnie tym sliderkiem będą nieźle golili... Pasiasty Wszystko się zgadza, są i tacy. Posażni, a golą, walą w łeb, szczupaczki pęczkami z wody wyjeżdżają..Twierdzę, że Slider5 wiele tu nie zmieni. Poza tym ta dyskusja napędza potencjalnych klientów, więc jeśli ktoś boi się, że ten jerk, w tym rozmiarze,grozi populacji szczupaka w wodach PZW, powinien ominąć ten temat, pokątnie go obśmiewając. PozdrawiamGrzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Ja wcale nie twierdzę, że po promocji sliderka 5 czy 6 nagle zabraknie szczupaków w naszych wodach..W sumie...Mięsiarze zawsze znajdą sposób żeby wygolić ryby...Czy to sliderem czy wahadłem...Pożyjemy zobaczymy. Jak będę miał okazję, sam przetestuję wabia Co nie znaczy, że priorytetu nie mają te +7cm PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawid_ Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 .. i tu zrodził się pomysł, dla wprowadzenia ustawowego minimum wielkości przynęty. Może szczupakom to nie pomoże ale wielu gatunkom, na czele z okoniem, pstrągiem, kleniem, boleniem na pewno.Sam na Wiśle nie złowiłem jeszcze klenia mniejszego niż jakieś 40cm, bo łowię je na Effzetty nr.3 Okazja czyni mięsiarza. Jak już ma w ręce, to weźmie. Chyba że na końcu jego zestawu nie zawiśnie 15cm okoń, czy 20cm pstrążek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Taps Opublikowano 25 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Mały Sliderek nie wyczyści jezior ze szczupaczków.Tak samo skuteczne są małe obrotówki i mikro-gumki.A szczupaki nadal są.Te jerki mogą być dobre na pstrągi.Ja na jerki 5cm łowię pstrągi od dwóch lat w powodzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Ja to troszkę inaczej myślałem. Slider 5 to przynęta tańsza niż 10, łatwiejsza niż 10 w prowadzeniu, nie wymagająca żadnego specjalnego sprzętu, lecąca po horyzont, hodząca 0,5m pod powierznią więc praktycznie nie do urwania (wiadomo zawsze się da) więc trafi w serca i gusta 90% spinningistów - zobaczycie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 No otóż to. Już 7 skutecznie łowiłem(szczególnie F) zanim kupiłem sprzęt castingowy. Wystarczył krótki kij i pletka. I to prawda. Miałem go kawał czasu i nigdy go nie zerwałem... Nie żebym negował postępowanie Salmo! Wręcz przeciwnie. Cieszę się i doceniam każde rozszerzenie asortymentu woblerowego.. Wszystko jest dla ludzi. Szkoda tylko, że niektórzy nie potrafią tak wykorzystać osiągnięć cywilizacyjnych, żeby przy tym nie szkodzić naturze.(tak jest ze wszystkim-nie tylko wędkarstwem) PozdrawiamKamil Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BartekP Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Czy oprócz nielicznych świadomych wędkarzy będą tacy, którzy slidera 5 wykorzystają jako przynętę na inne ryby? Remek moim zdaniem będzie takich wielu. Mały sliderek może być dobry na pasiaki. Ja sam kupiłem go z myślą o pewnych karpiowatych drapieżnikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Nie zaprzeczam. Sam myślę, że będę go w kilku przypadkach używał, ale na szczupaki z pewnością nie, zresztą minium u mnie to SD10, a SD7 nie używam wcale tak samo jak sliderów pływających. PozdrawiamRemek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 popper Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Moją pierwszą myślą, pomysłem na wykorzystanie malucha są klenie i być może, pstrągi.Czy się sprawdzą, czas pokaże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 moim pstrągi i ... bolenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kocmyrz Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Odkopie temat po 3 latach, z ciekawości. Nie bijcie . Używał tej niemęskiej przynęty ktoś, niekoniecznie na szczupaki? Dostałem ostatnio jednego, ale jakoś tak, nie bardzo mi się to widzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 stoner Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Prawdę mówiąc po dwóch latach prób łapania na to maleństwo stwierdzam że efekt to raczej mam marny (pare drobiazgu szczupaka i dwa okonie). Zniechęca mnie praca owej przynęty i zazwyczaj odkładam w głęboki zakamarek pudełka. Zdecydowanie wolę większe modele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 mifek Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 Odkopie temat po 3 latach, z ciekawości. Nie bijcie . Używał tej niemęskiej przynęty ktoś, niekoniecznie na szczupaki? Dostałem ostatnio jednego, ale jakoś tak, nie bardzo mi się to widzi. uzywal uzywal.. kilka fajnych klexow ja wodzie chlopakow z warszawy oraz kilak kropkow - te ostatnie max 38cm... ja tam je lubie ale... nie mam szczegolnego parcia by miec je w pudelku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kostom63 Opublikowano 26 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2012 okon 30 cm pare bolkow 50-60 cm i szczupakowy drobiazg czyli cos sie dzieje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Vasyl
Pojawiły się na alledrogo Salmo SLIDER 5cm.Miał może ktoś już z tym styczność? Moze ktoś z forumowiczów już łowił na te malenstwa i może się podzielić odczuciami z użytkowania?!
Na okonia chyba będzie w sam raz?!
http://www.allegro.pl/item747394606_nowosc_2010_salmo_slider _5cm_s_rhp.html
46 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi