Vasyl Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Pojawiły się na alledrogo Salmo SLIDER 5cm.Miał może ktoś już z tym styczność? Moze ktoś z forumowiczów już łowił na te malenstwa i może się podzielić odczuciami z użytkowania?!Na okonia chyba będzie w sam raz?! http://www.allegro.pl/item747394606_nowosc_2010_salmo_slider _5cm_s_rhp.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Czekam na 2cm, dla mnie są jeszcze za duże... Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czez Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 To chyba jakiś prototyp, który ma wejść do sprzedaży w 2010r. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Salmo_Salar Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Czez, często przynęty na rok kolejny wchodzą w roku bieżącym, podobnie jak kolory. Nie pamiętam by Salmo wypuściło tak wcześnie jakieś nówki ale z zapowiedzi tak wynikało, że już na jesień będa nowe modele. Pozdr. Salmo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czez Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 http://www.salmo.com.pl/page.php?id=357 @Salmo,Pewnie masz rację, ale pod tym linkiem Salmiaki piszą, że ...będzie...w 2010 r.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 brati Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Dostępne są w Fishing Mart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Czez Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Dostępne są w Fishing MartNo to sprawa jasna Na dodatek są taniej niż na alledrogo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Dostępne są w Fishing MartNo to sprawa jasna Na dodatek są taniej niż na alledrogo. Stara śpiewka - porównałeś koszty przesyłki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Bezel Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Na allegro też trzeba płacic Osobiście wziąłbym 'piątke' w kolorze tego robaczka, czarno żółty na okonia może zdac egzamin i na dodatek są jeszcze 6cm sldierki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 BartekP Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 A ja przed godziną kupiłem sobie w sklepie wędkarskim 5cm sliderka w kolorze płoteczki i teraz go sobie ogladam Bardzo fajny cukiereczek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 22 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Toż to chyba ozdoba choinkowa a nie JERK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Jack__Daniels Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 jerk to sposób prowadzenia, a nie 1,5 kilogramowa przynęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Kamil Z. Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Niech będzie. I chyba Jerking jak już....Ja nie mówię, że przynęta ma ważyć 1,5kg....Ciekawe jak długie będzie miała odjazdy taka przynęta(glider).... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Luka81 Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 jak tam się nie zgodzę...widziałem mały jerk w akcji (nie slidera) i byłem w szoku co się działo.szukam teraz takiego, co wcale nie jest łatwe - nie wiem dlaczego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 dawid_ Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Czekam na 2cm, dla mnie są jeszcze za duże... Chodzi o to, że się dało rzucić i szarpnąć przy pomocy dragona/jacksona 7-21gr.. marketing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pitt Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 po co taka przyneta? to proste ... bo taka jest potrzeba najjasnieszego rynku w najjasniejszej ... byc moze to perwersja polskiej szkoly spiningu ... ludzie lowia na zuczki, smuzaki, 2 cm woblery co to waza potworne 1.5 grama i gumowe paprochy niewiele wieksze od przecietnego plemnika ... ot, taka prawda ... a to czy wedkarz taka przynete kupi, czy tez nie, to on juz sam o tym decyduje ... ja nie widzie nigdzie obligatorium dokonania zakupu XY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 lesiewicz Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 gumowe paprochy niewiele wieksze od przecietnego plemnika ... Niezłe porównanie paprocha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Mnie to z jednej strony cieszy sliderek 5 cm ale z drugiej smuci. Wyobrażam sobie ile padnie kilutów (szczupaczków po 30-50cm) na tą przynętę i ile z nich zostanie zjedzonych jako przekąska między kolejnymi sznapsami. Slider 5 może być wielkim killerem na małe szczupaczki, pewnie duży też weźmie na to ale .... Czy oprócz nielicznych świadomych wędkarzy będą tacy, którzy slidera 5 wykorzystają jako przynętę na inne ryby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pepol Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Witam. Ja styczności jeszcze za Sliderem 5cm nie miałem ale z pewnością mieć będę i to już niebawem. Wrażeniami się podzielę. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 psulek Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 po co taka przyneta? to proste ... bo taka jest potrzeba najjasnieszego rynku w najjasniejszej ... Pitt, Tu się z tobą nie zgodzę. Salmo to potężna firma i z tego co wiem to akurat polski rynek to około 5% produkcji - czyli niewiele, a wręcz bardzo mało. Reszta to eksport.. Widocznie jest taka potrzeba nie tylko u nas. Pozdrawiam Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 pepol Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Mnie to z jednej strony cieszy sliderek 5 cm ale z drugiej smuci. Wyobrażam sobie ile padnie kilutów (szczupaczków po 30-50cm) na tą przynętę Tutaj @Remek się z tobą nie zgodzę. Jeżeli mały szczupak jest aktywny to wali w Slidera 10 bez problemu, a co za tym idzie myślę, że taka dziesiątka może wyrządzić dużo większe szkody swoimi kotwicami niż piąteczka, która kotwice ma mniejsze. Także nie smuć się tak może nie będzie źle. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 admin Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Zgodzę się z Tobą ale zauważ, że sam użyłeś słowa ... jeśli więc sprytnie się zabezpieczyłeś. Moim zdaniem statystyki będą nieubłagane i nie obawiam się wypowiedzieć tutaj tezy - liczba małych szczupaków łowionych na SD5 będzie zdecydowanie większa niż na SD10. Można się nie zgadzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 ja jakiś rok albo lepiej przed pojawieniem sie 5cm sliderka wystrugałem sobie cos o bardzo podobnym kształcie i pracy( wystugany na uzytek własny),przyznam ze wali w niego sporo ryb i te małe i te wieksze,fakt głownie te mniejsze ,bo tylko takie zostaja po oczyszczaniu mojej rzeczki przez panów z kosami.Większe wabiki były tylko odprowadzane przez szczupaki a w łowisku było sporo małych linów i karasek takich własnie 3-6cm max widocznie pasowało im takie małe ryby i na tym żerowały ignorujac wieksze wabie w tym slidery 10, i innne jerki gumy itd,to samo było z okoniami.mi sie wydaje ze ta 5 bedzie to lowna przyneta ja w swojej juz nawet nieprzyklejałem zadnych oklein ala ryba itd nawet go niemalowałem,został tylko zagruntowany lekko,żywe drewno a ryby biorą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 jerzy Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 przed sliderem 5 bylo wiele malych przynet atrakcyjnych dla szczupaka. Ja pamietam, ze swego czasu gloog hektor z zoltym grzbietem o masie 6g byl kilerem na Warcianskie szczupaki. A ze atakowaly go glownie te w okolicach wymiaru to juz inna sprawa. Mysle, ze najwiecej szczupakow w PL pada na zwykla tania zolta lub biala gume a nie na woblery. Slider 5 i 6 moga byc szczegolnie skuteczna na spore jeziorowe okonie zerujace na uklei przy powierzchni. sa jeszcze jeziora w polsce, gdzie takie zachowania okonii mozna zaobserwowac. ja postaram sie na najmniejsze slidery pokusic jakies koralowe ryby.. Dam znac, bo sam jestem ciekawy jak te wabiki wypadna w slonej wodzie.. pozd JW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sławek Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 To, że 5-tka będzie łowna to jedna sprawa (i w wielu miejscach będzie lepszą przynętą niż inne). Problemem może stać się jednak to, że stanie się jedną z głównych przynęt szczupakowych w wielu pudełkach. Skutek tego dla pistoletów może stać się opłakany.Ale w sumie dla rybności naszych wód to już wiele zaszkodzić nie jest w stanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 hasior Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 ja przyznam ze zazwyczaj robię tak gdy juz na nic nie bierze i sa odpowiednie warómki mp.rozlinność wodna blisko lustra to taki mały wabik działa ,na ryby (jak napisałem głownie tam gdzie łowie) pełno jest drobnicy grzejacej sie przy lustrze wody i dlatego sie sprawdza.,co do małych szczupaków ,to napewno bedzie wieksza skutecznośc zacięć niestety dla nich.wiadomo 5cm sie to nie 15 i takie rybki moga głeboko połykać,mi sie niezdarzyło jeszcze ale zawsze jest takie ryzyko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Vasyl
Pojawiły się na alledrogo Salmo SLIDER 5cm.Miał może ktoś już z tym styczność? Moze ktoś z forumowiczów już łowił na te malenstwa i może się podzielić odczuciami z użytkowania?!
Na okonia chyba będzie w sam raz?!
http://www.allegro.pl/item747394606_nowosc_2010_salmo_slider _5cm_s_rhp.html
46 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi