Suchy498 Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Stanełem przed wyborem. Jaki kołowrotek kupić do mojej wedki. Jest to CD Blue Rapid o dł. 2,75m / c.w 5-21gr / mocy 6-12lb i akcji X-Fast. Zainteresowały mnie trzy kołowrotki z stajni Shimano (dwa modele majace już kilka lat za sobą i jeden nowy model). Chodzi tu oczywiscie o Shimano Aero XT 3010, Shimano Stradic X 3000 GTM i Shimano SUPER 2500GT-RB. Ktory byście doradzili a ktory odradzili. Kołowrotek ma obsługiwać kleniowo-jaziowe wobki (ok 3g) aż do sandaczowych gum ok 8/10cm na głowkach do 20 gr. Czy też boleniowych łowach na Salmo Thrill itp.Czekam na wasze opinnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Bardzo szeroki wachlarz zastosowań ale z tych co podałeś to brałbym Shimano Stradic X 3000 GTM , porządna maszyna na lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hasior Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 iX stardica to jeszcze Japan.ma spore przeło.ale jesli to nieprzeszkadza z tych co wymieniłes bralbym też tego stadica.chociaż do spina wolałbym coś z przeł o 5-1 lrzej kręci sie korbą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 21 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Super X 3000 gt ma mniejsze przełożenie ,różni się od stradica kolorem i ma o 1 łożysko mniej.Mam takiego kilka lat polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 23 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 No niby ten Stradic X to kusząca propozycja jak bym w trafił na pewny egzemplarz to i pewnie bym kupił <_< A co powiecie o tym Shimano Super 2500GT-RB Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szpiegu Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 masz namiary na mojego kolegę czasami coś przywiezie z germani dzwon czy ma jakieś shimano 601641538 aha jakby co to SUPER X bierz z tych co napisałeś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wisni@ Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Jeśli chcesz niezawodny kołowrotek z tylnym hamulcem to bierz Shimano Super X, Stradica X gtm lub ( a w zasadzie najlepiej) Twin Powera xtr. To jest stara seria shimano, chyba najlepsze na świecie kołowrotoki z tylnym hamulcem, są nie do zajechania. Ja swojego twin powera używam już chyba 5 rok... Późniejsze serie niestety nie były już tak dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterek Opublikowano 23 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Bron Boze nie bierz tego 2500 GT-RB,malaria. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Bron Boze nie bierz tego 2500 GT-RB,malaria. Jaśniej proszę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
milupa Opublikowano 24 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 GT-RB to późniejsza seria , tak jak pisał @wiśnia nie są już takiej jakości jak te stare made in Japan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Suchy498 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 No wiem wiem ze to już nie legendare made in japan <_< no zobaczymy bede szukał Stradica X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piterek Opublikowano 26 Września 2009 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Września 2009 Witam,w tanich modelach kolowrotkow shimano jest nie lozyskowana rolka kablaka.Bardzo uciazliwe dziadostwo ,bo inaczej tego nie nazwe.Mi osobiscie w dwoch modelach catana i wlasnie gt-rb,rolka rozciela sie na dwie polowki.Po prostu cienka plecionka ja udydolila .Siedem dyszek poszlo za naprawe w serwisie.Bo musialem zaplacic za caly kablak.Lepiej pozbieraj i kup pena slamera. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi