Gość tarpio Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Witam, wędkując na Odrze parę razy zdarzyło mi się spotkać osoby używające feederów do spinningu w poszukiwaniu sandaczy. I to z bardzo dobrymi wynikami. Próbował ktoś łowić w ten sposób? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Qowax001 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 W zasadzie od pickerow się zaczęło komfort łowienia feederem chyba żaden, chociaż nie miałem w ręku nigdy tych wypasionych serii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Żbiku Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Łowili feederami na gumy czy typowo "gruntowo" na np martwą rybkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość tarpio Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 łowili na gumy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Na pewno celowo tak łowili? Czy spinningi połamane i trzeba było czymś zastąpić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Sinopapużasty Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Na pewno celowo tak łowili? Czy spinningi połamane i trzeba było czymś zastąpić? Wyjąłeś mi to z ust Sam tak miałem w ostatni dzień roku 2013 niezbyt komfortowe łowienie kijem 3,6 m z długą rękojeścią...ale fakt faktem dwa zedy z powodzeniem wyholowane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 marius13 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Widzialem goscia, ktory lowil bolenie odleglosciowka 4,4 m ,cv do 25g , pytajac dlaczego taki kij? prosta odp. przynety lecialy duuuuuuzo dalej, ja zwyklym spiningiem nie bylem w stanie siegnac tak jak ten Pan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Wyjąłeś mi to z ust Sam tak miałem w ostatni dzień roku 2013 niezbyt komfortowe łowienie kijem 3,6 m z długą rękojeścią...ale fakt faktem dwa zedy z powodzeniem wyholowane... Skoro da się na tym holować sporą brzanę, to i sandacz wyjedzie, ale żeby celowo tym łowić te drapieżniki, to chyba tylko za karę.Chyba, że o czymś nie wiemy, i gdzieś tam rodzi się właśnie w bólach nowa metoda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawek_2348 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 W końcu feeder to taka cięższa wklejanka na odległościówce - kwintesencja zła dla SO-B 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość tarpio Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Na pewno celowo tak łowili? Czy spinningi połamane i trzeba było czymś zastąpić?To było celowe łowienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) W końcu feeder to taka cięższa wklejanka na odległościówce - kwintesencja zła dla SO-B Jedna z wielu. Edytowane 19 Stycznia 2015 przez Dagon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 slawek_2348 Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) Jedna z wielu. Fakt, bo jeszcze mogliby kelty na to łowic Edytowane 19 Stycznia 2015 przez slawek_2348 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Z opadu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cristovo Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Typowy fidering, nic nadzwyczajnego. Wyznawców maczingu też widziałem. Sam kiedyś próbowałem pikeringu, ale że było to wędzisko Jaxon, zaprzestałem...a może szkoda? Ja kiedyś widziałem jak pan w przeręblu łowił żyłką na której jednym końcu była jakaś błystka, a na drugim palec jegomościa, idąc Twoich nazw tropem, wychodzi na to, że to nie wędkarz był, tylko zboczeniec jakiś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 cristovo Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 (edytowane) autocenzura Edytowane 5 Marca 2015 przez cristovo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Majo Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Da się, dlaczego ma się nie dać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 To, że się da, koledzy już udowodnili.Ciągle jednak bez odpowiedzi pozostaje pytanie - w jakim celu? Majo, łowisz sandacze feederem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Strzeż się opisania tej adaptacji na jakimś forum gruntowym, może Ci się oberwać.Za profanację. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kleniojazie Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Jedynym wytłumaczeniem jest ,ciąganie " przynęty , niektórzy extremiści metody warszawskiej używają bardzo długich wędek , bywa że feederów ,pickerów. Wierzcie mi to ma sens i działa . Szkoda tylko ze tarpio nie przybladnąłeś się jak łowią a nie tylko czym . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Człowiek to się całe życie uczy. Czym u licha jest ta "metoda warszawska"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Andrzej Stanek Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Skoro da się na tym holować sporą brzanę, to i sandacz wyjedzie, ale żeby celowo tym łowić te drapieżniki, to chyba tylko za karę.Chyba, że o czymś nie wiemy, i gdzieś tam rodzi się właśnie w bólach nowa metoda. Ta metoda "nowa" znana jest od bardzo dawna. Łowią w ten sposób sandacze na zimnej wodzie. System Dravkovica lub boczny trok i podciąganie, wręcz szuranie po dnie małą rybką - uklejka, wajska, inna. Brania sandacza są delikatne stąd finezja szczytówki. Łowi się tak na wodach gdzie pieski podchodzą pod brzeg nocą a dno jest piaszczyste lub pozbawione zaczepów. Przy końcówce feeder-a 1oz można przechytrzyć każdą rybę, sandacza również... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Gość tarpio Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Jedynym wytłumaczeniem jest ,ciąganie " przynęty , niektórzy extremiści metody warszawskiej używają bardzo długich wędek , bywa że feederów ,pickerów. Wierzcie mi to ma sens i działa . Szkoda tylko ze tarpio nie przybladnąłeś się jak łowią a nie tylko czym .Przyglądałem się, przynęta była wleczona po dnie lub przesuwana z miejsca na miejsce. I ryby nie spadały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 kleniojazie Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Człowiek to się całe życie uczy. Czym u licha jest ta "metoda warszawska"?Można by rzec że kołowrotek wykorzystuje się jedynie do niwelowania luzu , ciąga się przynętę wędką na bardzo długich trokach ( z tąd jej długość) , brania są często bardzo subtelne ledwie drgniecie szczytówki ( stąd , długie wklejki i adaptacja gruntówek ). zdziwił byś się jakie ryby potrafią w ten sposób brać . Prawdą jest też że męka okrutna , ale.... działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0 Dagon Opublikowano 19 Stycznia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2015 Już wiem, że metoda jednak nie dla mnie. Dziękuję koledzy za rozjaśnienie tematu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pytanie
Gość tarpio
Witam, wędkując na Odrze parę razy zdarzyło mi się spotkać osoby używające feederów do spinningu w poszukiwaniu sandaczy. I to z bardzo dobrymi wynikami. Próbował ktoś łowić w ten sposób?
Top użytkownicy dla tego pytania
10
4
3
2
Popularne dni
19 Sty
31
20 Sty
12
31 Sty
3
24 Sty
2
Top użytkownicy dla tego pytania
Dagon 10 odpowiedzi
cristovo 4 odpowiedzi
kleniojazie 3 odpowiedzi
slawek_2348 2 odpowiedzi
Popularne dni
19 Sty 2015
31 odpowiedzi
20 Sty 2015
12 odpowiedzi
31 Sty 2015
3 odpowiedzi
24 Sty 2015
2 odpowiedzi
Popularne posty
slawek_2348
W końcu feeder to taka cięższa wklejanka na odległościówce - kwintesencja zła dla SO-B
Dagon
Skoro da się na tym holować sporą brzanę, to i sandacz wyjedzie, ale żeby celowo tym łowić te drapieżniki, to chyba tylko za karę. Chyba, że o czymś nie wiemy, i gdzieś tam rodzi się właśnie w bólach
slawek_2348
Fakt, bo jeszcze mogliby kelty na to łowic
51 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi